Najavljen je Dynasty Warriors Origins | State of Play 2024

Dugovečna hack-and-slash serija stiže i na PS5

Najavljen je Dynasty Warriors Origins  | State of Play 2024

Dynasty Warriors franšiza, koja je popularizirala "musou" žanr, uskoro dobija novu glavnu igru pod nazivom Dynasty Warriors Origins. Ova vijest je objavljena tokom majskog State of Play događaja, uz kratak trejler koji je predstavljen publici.

Dynasty Warriors Origins stiže nakon svog prethodnika, tj. igre Dynasty Warriors 9 iz 2018. godine za PS4, koja je uglavnom bila negativno ocijenjena. Kritike su se fokusirale na prelazak na priču usmjerenu na jednog lika u ogromnom otvorenom svijetu, što je prema mnogima bila loša odluka.

Nakon toga, imali smo i Dynasty Warriors 9 Empires, bila je to strateška simulacija koja je također imala mješovite kritike. Unatoč povremenim lošim recenzijama, Dynasty Warriors ima strastvene fanove i dugu historiju koja seže do originalne PlayStation konzole. U posljednjih nekoliko godina, Koei Tecmo je ostvario značajan uspjeh s licenciranim spin-off igrama poput Persona 5 Strikers, koje dodaju drugačiju dimenziju klasičnoj formuli i općenito su dobro prihvaćene od strane fanova.


Dynasty Warriors Origins će biti objavljen 2025. godine.

In This Article
  • Platform
  • PS5
More Like This
Komentari