Hidetaka Miyazaki o težini Elden Ring: 'Apsolutno nemam nikakve igračke veštine'

Git gud.

Hidetaka Miyazaki o težini Elden Ring: 'Apsolutno nemam nikakve igračke veštine'

Predsednik From Software i glavni tvorac Elden Ring igre Hidetaka Miyazaki je otkrio da retko igra svoje igre pošto budu objavljene, a i kada to čini koristi sve što igra ima na raspolaganju da bi nadomestio svoj navodni nedostatak veštine.

"Kako se bliži datum objavljivanja bilo koje igre, ja koristim što je više vremena moguće igrajući je," rekao je Miyazaki u intervjuu za The Guardian pre izlaska Shadow of the Erdtree DLCa za Elden Ring 21. juna. "Ali jednom pošto igra izađe, obično je ne diram, jer znam da ću naći probleme koje sam ostavio za kasnije, ili nešto što će tek da me muči."

Miyazaki je nastavio rekavši da ga igranje FromSoft igara posle datuma izdavanja ispunjava osećanjem bespomoćnosti, ali da je završio glavnu priču Elden Ringa da bi se pripremio za Shadow of the Erdtree.

Hidetaka Miyazaki. Photo by Daniel Boczarski/WireImage.
Hidetaka Miyazaki. Fotografija: Daniel Boczarski/WireImage.

"Želeo bih da pre svega kažem da apsolutno nisam dobar u video igrama, tako da je moj pristup igranju da koristim sve što imam na raspolaganju, svaku vrstu pomoći koju mi igra pruža, a takođe i svo znanje koje imam kao neko ko je izgradio igru," rekao je Miyazaki. "Sloboda i otvorenost Elden Ringa je možda spustila kriterijume težine, a ja sam možda osoba koja je najviše imala koristi od toga kao igrač, više nego bilo ko drugi."

U jeku izlaska Shadow of the Erdtree Miyazaki je bio jasan da nema nikakvih problema sa igračima koji koriste vodiče za prelaženje i nezvanične modove da olakšaju sebi zloglasno teške igre iz From Software. Ipak, čak i uz pomoć svih ovih alata za olakšice, mnogi igrači i dalje imaju muke da pređu ovaj novi DLC, za koji Miyazaki kaže da "pomera granice toga šta mislimo da igrači mogu da podnesu."

"Želeo bih da pre svega kažem da apsolutno nisam dobar u video igrama..."

Ovaj pristup težini igre uzrokovao je stvaranje više modova pravljenih sa ciljem da se novi sadržaj bar donekle olakša. Uz to, izašao je i zvanični update koji je izvršio rebalans sistema napredovanja, tako da su rani regioni igre lakši. Sa druge strane, neki igrači izgleda rade na tome da dodaju dodatni nivo izazova u igru. Jedan istaknuti primer je jako talentovani igrač koji je uspeo da pređe ceo DLC bez ijednog dizanja za nivo.


Nenad se oseća malo bolje znajući da ima nešto zajedničko sa čovekom koji je napravio Elden Ring.

In This Article

Elden Ring

FromSoftware
  • Platform
  • XboxSeries
  • PS5
  • PS4
  • PC
  • XboxOne
More Like This
Komentari