Sony navodno želi da se uključi u kupovinu Paramount-a

Sony želi da zajedno sa investicionom firmom Apollo Global Management da ponudu.

Sony navodno želi da se uključi u kupovinu Paramount-a - Filmovi

Prema New York Times-u, Sony je navodno u pregovorima da se pridruži zajedničkoj ponudi sa investicionom firmom Apollo Global Management za kupovinu Paramount-a.

Prema izveštaju, Sony i Apollo još nisu podneli zvaničnu ponudu, ali je izvršni direktor Sony-a, Tony Vinciquerra, prošle nedelje razgovarao sa investicionom firmom. Uslovi moguće ponude se još uvek razrađuju, ali bi u suštini ponudili gotovinu za akcije Paramount-a.

Izveštaj dodaje da bi, ako prođe ponuda i akvizicija, Sony verovatno apsorbovao operacije Paramount-a i pretvorio ga u brend njihove medijske imperije. Pored Paramount Pictures-a, Paramount sadrži i medije kao što su Nickelodeon, Showtime, MTV, Comedy Central, CBS i Paramount+. Pored toga, Paramount poseduje i IP-jeve kao što su Spongebob Squarepants, Top Gun, Yellowstone, i Sonic the Hedgehog filmove.

Paramount could be acquired by Sony, if a potential bid works out. (Image credit: ROBYN BECK/AFP via Getty Images)
Foto: ROBYN BECK/AFP preko Getty Images

Bloomberg, koji je takođe preneo ovu vest, ističe, da je Sony jedini veliki studio za zabavu bez striming servisa. Kada uzmemo to u obzir, lako je shvatiti zašto bi Paramount i njegova široka lepeza lineranih TV kanala mogla biti privlačna kompaniji.


Od kako je objavljena ova vest akcije Paramount-a su skočile za 12%.

More Like This
Komentari