Om os

Novafos er vand- og spildevandsselskab i Allerød, Ballerup, Egedal, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm og Rudersdal Kommuner. Vi leverer drikkevand til en stor del af forbrugerne i kommunerne og tager hånd om regnvand og spildevand i de ni kommuner. Novafos er ejet af de ni kommuner, der tilsammen har 425.000 indbyggere. Vi er 300 medarbejdere, der driver 17 vandværker, 18 renseanlæg, 1.700 km vandledninger og 3.400 km regn- og spildevandsledninger. Vi producerer 18 mio. m3 drikkevand om året og renser 20 mio. m3 spildevand om året. I Novafos vil vi sætte nye standarder. Vi skal være på forkant med ny viden, teknologi og metoder, der både kan sikre den daglige drift og ruste os til fremtidens udfordringer med højere effektiviseringskrav og store klimaforandringer. Læs mere på www.novafos.dk

Websted
http://www.novafos.dk
Branche
Forsyning
Virksomhedsstørrelse
201-500 medarbejdere
Type
Aktieselskab
Grundlagt
2017
Specialer
Drikkevand, Spildevand, Renseanlæg og Klimatilpasning

Beliggenheder

Medarbejdere hos Novafos

Opdateringer

  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Byerne vokser, og vejret bliver vildere. Det stiller os over for nogle enorme opgaver som forsyningsselskab, når vi skal sikre, at regnen kommer derhen, hvor den ikke skader mennesker, miljø eller samfundsværdier. Vi glæder os til at samarbejde med Egedal Kommune om den kommende klimatilpasning og ikke mindst få borgernes input til, hvordan vi skaber et levedygtigt Egedal. 

    Se organisationssiden for Egedal Kommune, grafik

    5.073 følgere

    Der var engang, hvor Egedal var ’på landet’. Markerne var talrige og indbyggerne få. Sådan er det ikke længere. Op gennem 1960’erne og 70’erne steg indbyggertallet, kommunerne (Ledøje-Smørum, Stenløse og Ølstykke) opkøbte gårde og udstykkede grundene i parceller. Tilflytterne byggede hus og fik indkørsel med carport og terrasser af sten. Der blev anlagt veje, cykelstier, S-bane, forretninger og parkeringspladser – alt sammen i sten, fliser og asfalt 🧱 I de seneste år har vi oplevet markante ændringer i klimaet. Regnmængderne er steget, vi ser hyppigere og kraftigere regnskyl – og udfordringerne bliver kun større i fremtiden. Afløbssystemet i Egedal har allerede i dag svært ved at følge med, og de befæstede arealer kan ikke absorbere den ekstra vandmængde. 𝐁𝐨𝐫𝐠𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐬𝐤𝐚𝐥 𝐢𝐧𝐯𝐨𝐥𝐯𝐞𝐫𝐞𝐬 Fordi klimaforandringerne og de lokale tilpasninger har betydning for alle borgere, er det afgørende, at borgerne inddrages i beslutningerne. Derfor har borgmester i Egedal Kommune, Vicky Holst Rasmussen, i denne uge skrevet ud til alle borgere i Egedal Kommune, der er fyldt 16 år den 1. februar 2025, at de har mulighed for at deltage i en borgersamling, der sammen med eksperter skal give byrådet anbefalinger om klimatilpasningen📧 Hun uddyber: 💬 ”Borgerne er de vigtigste spillere i klimatilpasningen. Borgernes viden om lokale forhold skal bruges bedst muligt, når byrådet skal træffe beslutning om klimatilpasninger. Det er vigtigt at understrege, at borgernes synspunkter tæller, uanset om man er ung eller ældre, og uanset om man ved en masse om vand og klimatilpasning på forhånd eller ej”. Der udvælges 36 borgere til borgersamlingen blandt dem, som tilmelder sig senest den 25. november. Det sker ved lodtrækning blandt de tilmeldte og efter kriterier om spredning på alder, køn, uddannelse med videre. Borgersamlingen afholder seks møder fra februar til juni 2025 og skal komme med konkrete anbefalinger til, hvordan vi i Egedal Kommune indretter omgivelserne i en fremtid med meget mere regn. En så langvarig og omfattende borgerinddragelse er noget særligt, ikke bare i Egedal Kommune – også på landsplan. Vi håber og tror på, at mange borgere har lyst til at bidrage, og vi glæder os til at løfte opgaven i samarbejde med Novafos, der som som er vand- og spildevandsselskab håndterer den tekniske side af klimatilpasningen, og We Do Democracy, der rådgiver og understøtter dialogen i borgersamlingen. #Sammenomfremtidensvand

    Borgere skal rådgive byrådet i Egedal om klimatilpasning

    Borgere skal rådgive byrådet i Egedal om klimatilpasning

    egedalkommune.dk

  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Det forpligter at være Danmarks næststørste vand og spildevandsselskab. At tage hånd om samfundsvigtig infrastruktur – drikkevand, spildevand og regnvand – er vores kerneopgave, men vi kan og skal mere end det. Når vi forsyner nye bydele som for eksempel den kommende Kildedal By i Egedal og Ballerup Kommuner, skal vi sørge for, at det sker nænsomt og samspil med naturen, eksisterende vandløb, beskyttet natur og bilag IV-arter. Det siger loven allerede, og snart bliver vi også omfattet af EU’s rapporteringsdirektiv, CSRD, som indeholder krav om, at vi skal indsamle og rapportere data om vores indvirkning på blandt andet biodiversiteten. Vi er i gang med at forberede os, og vores medarbejdere samler erfaring i marken. Britt Hjerl Abildtrup er planlægger i Novafos og står for at etablere et af de nye regnvandsbassiner i Kildedal By. Britt er uddannet urban landskabsingeniør og har et godt blik for biodiversitet og beskyttede dyrearter. I Kildedal er det særligt flagermus og padder, som skal have de bedste betingelser, selvom nye naboer flytter ind. Sammen med rådgivende arborister i #TræEnighed har vi lagt en plan for, hvordan vi bevarer træerne i området både før og ikke mindst under anlægsarbejdet, så flagermusene også fremover har et sted at leve. TræEnighed har hjulpet os med at identificere de træer, som flagermus yngler og hviler i og bruger til at finde vej ad (ledelinjer). Aboristerne har udregnet de nødvendige beskyttelseszoner, der skal sikre træerne, når vi graver. Det betyder, at vi laver korrekte planer og beskrivelser for, hvordan vi bedst udformer og udfører bassinet med de hensyn flagermustræerne kræver. Og når vi går i jorden, kan vi med det rigtige faglige tilsyn holde øje med, at arbejdet udføres ordentligt. Det er særligt træernes rodzoner, der overses i anlægsarbejder, så derfor gør vi en ekstra indsats for at anvende den seneste og bedste viden indenfor feltet.

    • Britt Hjerl Abildtrup er planlægger i Novafos. Britt står for at etablere et af de nye regnvandsbassiner i Kildedal By, så vi samtidig tager hensyn til de træer, som flagermusene er afhængige af.
  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Efter seks års planlægning har vi i dag den 3. september taget første spadestik til vores nye og moderne Lautrupvang Vandværk, og om to år vil vandværket stå klar til brug. Levering af sundt drikkevand er en grundpille i sikringen af den danske folkesundhed, og forsyningssikkerhed er Novafos’ kerneopgave. Derfor skal vi være klar til at imødekomme behovet for rent drikkevand, som vi forventer vil stige i takt med, at byerne vokser. Lautrupvang Vandværk bliver en del af en større plan for Novafos' forsyningsområde, som dækker Ballerup, Egedal og Frederikssund Kommuner. Planen skal sikre, at vi altid har tilstrækkeligt med rent drikkevand, også hvis det bliver nødvendigt at tage vandboringer ud af drift på grund af forurening med miljøfremmede stoffer – som det indimellem er tilfældet for de danske vandværker. Ud over vandværket i Ballerup planlægger Novafos yderligere to nye vandværker, som skal ligge i Frederikssund og Egedal Kommuner. Når alle tre vandværker står klar, bliver de forbundet, så de kan fungere som backup for hinanden. Det giver en robust forsyning i mange generationer frem. Lautrupvang Vandværk er arkitekttegnet og designet, så det tager hensyn til omgivelserne. Det bliver flot og indbydende og kommer til at ligge åbent i grønne omgivelser, så borgerne får mulighed for at komme helt tæt på og se ind til den nyeste vandteknologi. Vi glæder os til samarbejdet med vores rådgivere Kruger, Cowi og PLH. Og vores entreprenører Hoffmann 2Water og Kallesøe. Her er det vores direktør for vand, Bo Lindhardt, der byder velkommen .

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Klimaprojekt Kildedal By: Her viser vandet vejen Lige nu er der ikke andet end marker og enge med græssende køer. Men inden for de næste fem år vil de første områder af det 160 hektar store grønne område være både bebygget og beboet.  Vi er på grænsen mellem Ballerup og Egedal Kommuner, hvor den nye bydel Kildedal er i fuld gang med at blive planlagt. 2.000 boliger og 10.000 arbejdspladser. Det kræver ny infrastruktur – både over og under jorden. Et af de første områder, der vil stå færdig, er Kildedal By i Ballerup Kommune. Og Novafos spiller som vand- og spildevandsforsyning en vigtig rolle i udviklingen af den nye bydel. Vandet har en helt særlig rolle i Kildedal By. Her er det vandets vej gennem området, der sætter rammerne for, hvordan byen indrettes med veje, stier og bygninger. Regnvandet får plads til at brede sig og bliver en synlig del af byens identitet og vandet et rekreativt element – med plads til både hverdagsregn og skybrud. Hvis du er nysgerrig efter at læse mere om Novafos’ arbejde med regnvandet og med at passe på naturen, mens den nye bydel tager form, så læs med i vores virksomhedsrapport.  https://lnkd.in/dKvXuWHS

    • Visualisering af, hvordan Novafos kommer til at håndtere regnvandet i Kildedal By.
  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    27. Så mange nye kolleger har vi fået i Novafos denne sommer. Laborant, elev, planlægger, projektleder, driftsmedarbejder. Titlerne er mange og forskellige. Vores mål er dette fælles ene: at skabe levedygtige lokalsamfund i en bæredygtig fremtid. Det gør vi ved hver dag at levere sundt rent drikkevand i hanen og sørge for renset spildevand til havet og sikre vandmiljøet i vores åer og søer i Nordsjælland – altid med bæredygtige løsninger for øje.

  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Når vi renoverer og kloakkerer – og det gør vi en hel del som forsyningsselskab – udleder vi klimagasser. Vi er forpligtede til at reducere vores udledninger, og derfor deltager vi gerne i pilotprojekter, hvor målet er at finde løsninger, der fokuserer på at nedbringe klimaaftrykket så meget som muligt. For tiden arbejder fire af vores dygtige og dedikerede projektledere Morten Bruun, Marlene Halkjer, Tobias Ploug Hansen og Marianne Wesnæs med på #VUDP-projektet Circular Pipes, der afprøver, om vi kan bruge kloakrør i genbrugsplast til fordel for klimaet. Rørene er blevet udviklet i et tidligere VUDP-projekt og består af op til 60 % genanvendt fiskenet og andet kasseret plasticaffald. Nu gælder det om at tage rørene i brug, og om alt går vel opnå certificeringen Nordic Poly Mark. Med det fælles kvalitetsmærke for plastrør i Sverige, Norge, Danmark og Finland kan rørene blive udbredt i vandsektoren og for alvor gavne klimaet. I Novafos lægger vi rørene i Egedal By, en ny bydel som i disse år skyder op vest for København. Vi glæder os til at høste erfaringerne sammen med vores projektpartnere: #TeknologiskInstitut, #LemvigVand, #KLARForsyning, #SkanderborgForsyning, #SvendborgForsyning, #Klimatorium, #NPGDanmark – rørproducentforeningen, #recyclingproducenterne #Plastix og #AageVestergaardLarsen.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Projektleder til renovering af afløbsledninger. Vil du være en del af vores dygtige ledningsrenoveringsgruppe, hvor dit faglige omdrejningspunkt bliver projektledelse af ledningsrenoveringsopgaver med TV og foringer? I Novafos er vi hverdagsmestre i at håndtere vand – rent vand i hanen, regnvand i byområder og renset spildevand til havet. Vi har mere end 300 dedikerede kolleger og ledere i vores drifts- og projektafdelinger, der sikrer, at vi løfter vores del, så samfund og miljø kan trives i harmoni. Vi søger nu en projektleder, der skal styre planlægning og udførelse, når vi renoverer ledninger, så Novafos kan fortsætte det vigtige arbejde med at skabe grønne løsninger for fremtidens generationer. https://lnkd.in/daVGKjp3

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Udbudsjurist med flair for procesledelse, samt lyst til at optimere og udvikle indkøbsprocesser. Er du dygtig til udbud og indkøb og drømmer du om at forene din karriere med en familievenlig arbejdsplads? Så er du måske vores nye kollega! I Novafos er vi hverdagsmestre i at håndtere vand – rent vand i hanen, regnvand i byområder og renset spildevand til havet. Vi er omring 350 dedikerede medarbejdere, der sikrer, at vi løfter vores del, så samfund og miljø kan trives i harmoni. Vi søger nu en udbudsjurist, der kan understøtte vores organisation på indkøbs- og udbudsområdet, så Novafos kan fortsætte det vigtige arbejde med at skabe grønne løsninger for fremtidens generationer. https://lnkd.in/dYKjvhYV

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Sektionsleder til planlægning af fremtidens klimaløsninger. Har du lyst til at stå i spidsen for et kompetent team og være med til at forme fremtidens klimaløsninger indenfor afløbsteknik og miljøpåvirkning? I Novafos er vi hverdagsmestre i at håndtere vand – rent vand i hanen, regnvand i byområder og renset spildevand til havet. Vi er omkring 350 dedikerede kolleger, der sikrer, at vi løfter vores del, så samfund og miljø kan trives i harmoni. Vi søger nu en sektionsleder, der bliver ansvarlig for det strategiske samarbejde med Rudersdal, Hørsholm og Furesø kommune, så Novafos kan fortsætte det vigtige arbejde med at skabe grønne løsninger for fremtidens generationer. https://lnkd.in/difhaKwZ

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Novafos, grafik

    3.266 følgere

    Novafos søger en Sektionsleder til projektteam. Vi søger en dedikeret sektionsleder med spidskompetence i at lede et projektteam og styre en portefølje af anlægsprojekter. Du bliver personaleleder for et af vores projektteams med ca. 15 medarbejdere. Teamet er en del af vores Spildevand Projektafdeling, som består af i alt 4 projektteams. Som sektionsleder for vores Projektteam vil du få en unik mulighed for at blive en del af Danmarks næststørste forsyning. Du vil blive en del af en større plan- og projektafdeling med 130 ansatte inden for forsyningsområdet, hvor du og dine medarbejdere har et tæt samarbejde særligt med de øvrige projektteams og sektionslederne for disse samt driften. I Novafos er vi bevidste om, klimaaftryk og hvordan vores anlægsprojekter påvirker klimaet. Du skal derfor have lyst til at arbejde med tiltag, der kan reducere aftrykket på klimaet, når vi f.eks. skaber plads til innovative tiltag, prøvehandlinger og fyrtårnsprojekter, som løfter vores eget bidrag til den grønne omstilling. https://lnkd.in/dDFX69Fi

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Tilsvarende sider