Hvordan kan vi sammen styrke markedsføringen af hovedstaden? Det er det overordnede spørgsmål, vi stiller hinanden, når vi et par gange om året samler partnerne i hovedstadens turisme. Her præsenterer vi nyeste viden, tegner de strategiske linjer op og gennemgår nye kampagner. Forleden var det tid til at mødes igen, og der var fuldt hus, da vi mødtes på 25hours Hotels på Papirøen. Rikke Holm Petersen – vores direktør for marketing, kommunikation og adfærd – bød velkommen og præsenterede retningen og de overordnede mål i vores nye strategi – Copenhagen, All inclusive, som er fundamentet for de 2 store emner, som vi havde på agendaen på dagens møde. Vi fik samlet op på en fantastisk og supertravl CopenPay-sommer, hvor vi blandt meget andet endte med 4.859 medieomtaler af vores hovedstad i internationale medier. Både Sparta Atletik & Løb og GoBoat delte ud af erfaringerne med at være en del af CopenPay, og herefter gav vi et indblik i det arbejde, vi er midt i nu med at udvikle næste års CopenPay. Det andet store emne var helårsturisme og det strategiske arbejde med at udnytte kapaciteten i hovedstadens turisme bedre i Q1 – som et vigtigt element i spredning af gæsterne og til gavn for erhvervets omsætning, for byens kulturinstitutioner, restauranter og detailhandel og til gavn for samfundsøkonomien. Vi foldede hovedstadens nye vinterfortælling ud: ”Copenhagen is warmest, when it’s cold” – og præsenterede de kampagner, vi kommer til at køre i forbindelse med den kommende vintersæson. Tak for den store deltagelse og de mange gode spørgsmål, opbakning, råd og input på dagen! De er guld værd og gør, at vi står endnu stærkere sammen!
Om os
Wonderful Copenhagen er Region Hovedstadens turismeorganisation. Vi arbejder for at udvikle konkrete, værdiskabende projekter indenfor ferieturisme, krydstogter, internationale kongresser og andre områder, hvor turismen kan skabe vækst og udvikling for Region Hovedstaden. Vi udvikler projekterne i et fællesskab med over 500 private og offentlige parter. Vores vision er, at København skal være en verdensby. København skal markere sig som et af verdenssamfundets epicentre for politisk debat, for kulturelle møder og oplevelser, og for udveksling af viden og kompetencer. København skal fungere og opleves som en attraktiv, international oplevelsesscene og som et velorganiseret mødested for erhverv, forskning, politik og kultur. Københavns appel til det internationale publikum hviler i høj grad på vores samfundsmodel og livsstil – vores way of living. Københavns særkende er, at byen evner at være stor og lille på samme tid. Autentisk og avanceret, velordnet og sikker, men samtidig frigjort og skæv. Trendy på en uformel måde Og frem for alt: En international by i en menneskelig skala. Vi kalder det COPENHAGENISM – som vi gennem turismen inviterer verden til at blive en del af. Det er med det udgangspunkt, vi bygger vores vision for fremtiden, fordi visionen om at markere sig i verdenssamfundet nødvendigvis må være rodfæstet i vores værdier, vores kompetencer og særegenhed.
- Websted
-
http://www.visitcopenhagen.dk/da/kobenhavn/wonderful-copenhagen
Eksternt link til Wonderful Copenhagen
- Branche
- Fritid, rejser og turisme
- Virksomhedsstørrelse
- 51-200 medarbejdere
- Hovedkvarter
- København K
- Type
- Nonprofit
- Grundlagt
- 1992
- Specialer
- Communication and PR, Research & Business Development og Project and Event management
Beliggenheder
-
Primær
Nørregade 7B
København K, 1165, DK
Medarbejdere hos Wonderful Copenhagen
Opdateringer
-
Velkommen ombord, Søren! I dag trådte vores nye administrerende direktør, Søren Tegen Pedersen, ind ad døren til sin første dag her i Nørregade. På sin tur rundt i huset fik Søren mulighed for at se sine nye kollegaer in action med det, de hver især er supergode til. Og det gav et indblik i et maskinrum, som er komplekst og samtidig spiller sammen i stærke synergier. For hvordan er det nu helt konkret, processen er, når vi byder på (og vinder 🙂) internationale videnkongresser? Og hvordan er den proces anderledes, end når vi tiltrækker møder og events? Hvordan arbejder vi med at styrke den gensidige værdiskabelse mellem kulturlivet og storbyturismen? Og hvordan arbejder vi med certificering af turismeaktører og hele den bæredygtige omstilling? Og så er der vores samarbejde om at styrke og udvikle erhvervsturismen og storbyturismen igennem de nationale udviklingsselskaber, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme, der begge har sekretariat i WoCo. Og hvordan er det nu lige, vi arbejder med at tiltrække krydstogtanløb, som både begynder og slutter i København, og som også lægger til så mange andre steder i Danmark som muligt? Og hvordan samarbejder vi med de mange kommuner i hovedstaden om at styrke turismens værdiskabelse lokalt og samtidig styrke spredningen af turister ud af byen? Og så er der indsatsen med at pitche hovedstadens styrkepositioner til medier verden over - hvordan foregår det helt praktisk? Og hvordan arbejder vi gennem strategisk markedsføring med at skabe helårsturisme og øge turisternes grønne adfærd? Og hvad med alle de andre ting, vi laver? Listen af spørgsmål var lang, og vi glæder os til at tage Søren med endnu længere ind i maskinrummets mange hjørner den kommende tid.
-
Internationalt medie fremhæver oplevelser i kommunerne langs kysten nord for København. Øregaard Museum, Ordrupgaard, Arne Jacobsen-arkitektur ved Bellevue og Skovshoved, A/S Dyrehavsbakken, Brede Spisehus, Dyrehaven, Restaurant Søly, Cranks & Coffee, Kilden i Skoven, Kronborg og Hornbæk strand. De er alle med i det spanske (også på engelsk) CC/Magazines store guide til arkitektur, design, kultur og gastronomi nord for København. Med henblik på at skabe spredning og samtidig skabe større lokal værdi ud af turismen samarbejder vi med en række kommuner om at udvikle oplevelser, nye fortællinger og skabe synlighed og kendskab. Det gør vi i regi af projektet Tourism Together - med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse – hvor vi arbejder med at udvikle Copenhagen Beyond. Bl.a. samarbejder vi med Gentofte Kommune, Rudersdal Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Hørsholm Kommune og Helsingør Kommune om Copenhagen North. Det er netop Copenhagen North og de mange oplevelser i de pågældende kommuner, vi har fokuseret på i vores mediesamarbejde med CC/Magazine, som var på besøg i starten af september. Her hjalp vi bl.a. med et detaljeret besøgsprogram, der fremhæver de mange unikke oplevelser nord for København. Lyngby-Taarbæk Kommune har delt denne nyhed om medieomtalen: https://lnkd.in/dTw6br_W - hvor kommunen også skriver om vores samarbejde om at få internationale turister ud i deres lokalområder. Guiden til Copenhagen North i CC/Magazine er i to afsnit, du kan se det første her og linke videre til part 2: https://lnkd.in/dx89Uppa
-
Stor tak til regeringen for en ny, ambitiøs national turismestrategi! Regeringen har med minister for byer og landdistrikter i spidsen, Morten Dahlin, i dag lanceret den nye national turismestrategi ”Veje til bæredygtig turismevækst”. Det er en strategi med gode og stærke ambitioner, og som både adresserer turismens store potentiale for samfundsøkonomien, lokal udvikling og værdiskabelse for den enkelte borger. Og som tager fat på turismens centrale udfordringer, bl.a. ved at sætte nye, nationale mål, som understøtter en grønnere og mere balanceret turismeudvikling på tværs af landet og hele året rundt. ”Vi bakker varmt op om den ambitiøse og bæredygtige retning for dansk turisme, som regeringen sætter med den nye nationale strategi. Det er en retning, som vi fra hovedstadens side vil understøtte gennem vores strategiarbejde og gennem konkrete indsatser med fx at påvirke turismeadfærden i en grønnere og mere klimavenlig retning, skabe turisme året rundt og med at sikre borgeropbakningen på den lange bane. Vi har en stor opgave foran os i hovedstaden, som bestemt ikke bliver mindre eller mindre vigtig med denne nye nationale strategi,” siger Jens Kramer Mikkelsen, bestyrelsesformand or Wonderful Copenhagen. Wonderful Copenhagens nye strategi - Copenhagen, all inclusive – som blev lanceret for et par uger siden, understøtter på flere måder implementeringen af den nye nationale strategi. ➡ For eksempel vil den nationale strategi skabe helårsturisme. Det er også fuldstændigt centralt i hovedstadens strategi. For hvis vi løfter belægningen på hotelkapaciteten i Q1 op på det niveau, vores stærkeste europæiske konkurrent er lykkedes med, så vil det kunne medføre op til 500.000 ekstra overnatninger og 2 mia. kr. ekstra i årlig turismeomsætning. ➡ Den nationale strategi vil også styrke tiltrækningen af internationale kongresser inden for danske styrkepositioner. Erhvervsturismen er også helt centralt for hovedstaden – herunder hvordan vi skaber varig værdi til gavn for danske erhvervsstyrkepositioner. ➡ Gennem den nye nationale strategi skal dansk turisme bidrage til at nå de nationale klimamål. Det vil vi understøtte gennem vores nye roadmap for CO2-reduktioner med 27% i 2030 og 37% i 2035 og videre mod klimaneutralitet (net zero) senest i 2050. ➡ Der er i den nye nationale strategi også et mål om at styrke innovation i erhvervet. Her samarbejder de tre nationale udviklingsselskaber - Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme – allerede tæt sammen. Både MeetDenmark og Dansk Storbyturisme har sekretariat i WoCo, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet på tværs af landet om at løfte innovationen i turismen – til gavn for både turismeerhvervet og for det danske startup-miljø. Hvis vi skal nå de ambitiøse mål i den nye nationale turismestrategi, kræver det meget af os i hovedstaden. Vi er klar og glæder os til et fortsat stærkt samarbejde på tværs af landet.
-
And the winner is… (drumroll)… Copenhagen Organisationen bag det globale indeks for bæredygtige destinationer (GDSI) uddelte onsdag aften priser til de destinationer, der har gået allerforrest på bl.a. innovation, impact og leadership. Og samtidig blev 2024-indekset over de destinationer, der er førende på bæredygtighed, offentliggjort. Og lad os bare sige det med det samme: Det blev en god aften for vores hovedstad. Vi vandt innovationsprisen for CopenPay, og vi vandt impactprisen for vores indsats for at skabe varig værdi ved kongresser og events, Copenhagen Legacy Lab. Danmarks hovedstad har de seneste år ligget på en 3. plads på GDSI-indekset, og den placering er vi rigtig glade for at fastholde. Konkurrencen om at ligge i toppen af indekset er blevet hårdere og hårdere, og bæredygtig omstilling er kernen i vores arbejde, og vi er derfor rigtig, rigtig glade for at fastholde en plads i top-3. Og stort tillykke til Helsinki og Göteborg, der i år indtog hhv. 1. og 2. pladsen. Hovedstaden var nomineret til hele tre priser i år, og vi er stolte over at tage to af dem med hjem fra uddelingen i Brügge. Det er en kæmpe anerkendelse af vores fælles indsats for og i hovedstaden. Vi vil fortsætte med at skabe innovation og bæredygtighed til gavn og inspiration for alle.
-
CopenPay præsenteret på Europa Kommissionens stakeholder-event. Efter invitation fra EU deltog vores kollega Elisabeth Markussen i går i arrangementet Together for EU Tourism - stakeholder event. Her præsenterede hun vores pilotprojekt CopenPay, vi kørte denne sommer. På Together for EU Tourism præsenterede en række aktører fra forskellige EU-lande udvalgte udviklingsprojekter, og Elisabeth foldede både baggrund og erfaringer fra CopenPay ud. Hun fortalte bl.a., at vores udgangspunkt var, at vi som ét ud af mange skridt på vejen ville nudge vores gæster til en mere bæredygtig og ansvarlig adfærd – og samtidig give turisterne en mulighed for at give noget tilbage til byen. Og så understregede Elisabeth, at grundlaget for den succes, CopenPay blev, er de mange partnere i hovedstaden, der bakkede op og bød ind med individuelle belønninger. Vi er nu i fuld gang med at udvikle CopenPay version 2025. #together4eutourism #T4T
-
Hovedstadens stærke position på internationale markeder bærer sommersæsonen igennem. En stor fremgang på en række af de største og vigtigste internationale markeder mere end opvejer tilbagegangen i danske overnatninger på tværs af juni, juli og august i hovedstaden. Med de seneste overnatningstal for august tegner der sig nu et samlet billede af sommermånederne. Imens de danske overnatninger, der har ligget historisk højt siden corona-tiden, faldt med 5%, steg de internationale overnatninger med 8,5% i hovedstaden. Tendensen er den samme på landsplan, hvor de danske overnatninger faldt med 1,5% henover juni - august, imens de internationale til gengæld steg med 1,3%. Norge og Sverige, hvor kronekursen stadig er et issue, ligger ca. på niveau med sidste sommer. Til gengæld trækker flere af hovedstadens andre store markeder sommeren op. ➡USA: + ca. 21% ➡UK: + ca. 14% ➡Tyskland: +5% ➡Spanien: + ca. 12% ➡Italien: ca. 20% Samlet set ligger juni – august 2,6% over samme måneder sidste år. Den populære sommersæson i hovedstadens trækker månederne før og efter sommeren (maj og september) med op, imens vintermånederne har markant lavere belægning. Det understreger vigtigheden i arbejdet med at udvikle hovedstaden som helårsdestination de kommende år.
-
NY ADMINISTRERENDE DIREKTØR I WOCO D. 1. november får vi ny administrerende direktør, når Søren Tegen Pedersen tiltræder som vores nye CEO. Siden 2022 har Søren været direktør for Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune – og før det, plandirektør i Økonomiforvaltningen siden 2015. Søren er uddannet cand. mag. i historie og har tidligere bl.a. været afdelingschef i Miljøministeriets departement og vicedirektør i Energistyrelsen. ”Søren Tegen Pedersen er den helt rigtige til at stå i spidsen for Wonderful Copenhagen og Fondens vigtige arbejde med at udvikle hovedstadens turisme. Søren vil være et solidt anker for WoCos arbejde i tæt samspil med de mange offentlige og private samarbejdspartnere og brede interessentlandskab. Og han er med sin baggrund og kompetencer den helt rigtige til at sikre en succesfuld implementering og udrulning af vores nye strategi frem mod 2030,” siger Jens Kramer Mikkelsen, bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen. ”Turisme er en helt central del af hovedstadens positive udvikling og helt særlige internationale position som attraktiv metropol. Det skal vi udvikle og skabe endnu større værdi ud af de kommende år. Det skal vi gøre sammen på tværs af dem, der driver erhvervet, dem der udstikker rammerne, dem der bor her, og dem der besøger os. Samtidig skal vi nå ambitiøse mål med at sikre en bæredygtig omstilling af turismen i hovedstaden. Det glæder jeg mig rigtig meget til at stå i spidsen for sammen med Wonderful Copenhagens meget kompetente og dedikerede medarbejdere,” siger Søren Tegen Pedersen. Søren tager over efter vores nuværende direktør siden 2015, Mikkel Aarø-Hansen, som fratræder med udgangen af oktober, hvor han tiltræder som ny generalsekretær for Verdensnaturfonden. Vi glæder os rigtig meget til at byde velkommen til Søren. Læs mere her: https://lnkd.in/dBqngHzA
-
VM i landevejscykling 2029 er vundet til hovedstaden og Danmark! København kan se frem til at byde endnu et stort internationalt sportevent velkommen. Den Internationale Cykelunion, UCI, har nemlig for kort tid siden udnævnt hovedstaden og Danmark som værter for VM i landevejscykling 2029. Og det er stort! UCI’s beslutning er resultatet af en årelang og målrettet eventindsats på tværs af en bred række samarbejdspartnere. Wonderful Copenhagen har sammen med Sport Event Denmark stået for buddet, og efterfølgende har man på tværs af Danmark arbejdet hårdt for at vinde VM til landet. Derudover har eventindsatsen omkring og afviklingen af Tour de France Grand Depart også været med til at bane vejen for, at byen igen skal være vært for et stort cykelevent. Vi er utrolig stolte af at være medvirkende til at sikre endnu et stort event til byen, og vi glæder os over den turismemæssige værdi, et VM som dette medfører. Det giver os også endnu en stor anledning til at markedsføre vores fantastiske cykelkultur og hovedstaden som en førende event-destination. Og så taler VM 29 ind i vores arbejde med at sikre den brede værdiskabelse af events. Stort tillykke også og tak for et godt samarbejde til partnerkredsen, der består af Erhvervsministeriet, Kulturministeriet, Sport Event Denmark og Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Helsingør Kommune, Aarhus Kommune og ikke mindst til Danmarks Cykle Union | Cyklingdanmark.
-
Vi har glædet os til i dag. Til at kunne dele vores nye strategi, All inclusive, som sætter en klar retning for hovedstadens turisme frem mod 2030. Du tænker måske, om vi nu tilbyder fri bar og buffet. Det kommer vi ikke til. I stedet vil vi ændre den traditionelle, passive rejseform, hvor alt er let og bekvemt mod et aktivt all inclusive, hvor både gæster og destination ser det samlede billede og bidrager positivt. Derfor sætter vores nye strategi også lys på turismens reelle bidrag til samfundet og verden og medregner både plusser og minusser. For fremtidens all inclusive handler ikke om at slappe af, men om at vi sammen har et fælles ansvar som branche, aktør og gæst. Målet står helt skarpt: vi ønsker at udvikle en turisme, som bidrager positivt til den lokale, nationale og globale udvikling, når alt gøres op. Turisme skal gøre verden til en bedre destination. Vi glæder os meget til at udfolde den nye strategi med alle vores mange samarbejdspartnere – både i hovedstaden og i Danmark. For kun sammen kommer vi i mål. https://lnkd.in/d7CuM_m5
Copenhagen , All Inclusive
wonderfulcopenhagen.dk