HOFOR s indlæg

Se organisationssiden for HOFOR, grafik

19.680 følgere

Godt nyt for den grønne omstilling i hovedstaden 💚 En ny budgetaftale i Københavns Kommune afsætter 450 millioner kroner til etablering af CO2-fangst i hovedstadsområdet. Det betyder, at vi i HOFOR nu kan afgive bud på Energistyrelsens støttepulje til CO2-fangst på Amagerværket. CO2-fangst på Amagerværket vil potentielt kunne fjerne op til 900.000 tons CO2 fra atmosfæren – et tal, der overstiger de forventede udledninger fra hele transportsektoren i København i 2026. Budgetaftalen er derfor ikke kun en milepæl for hovedstaden, men også et vigtigt skridt for hele Danmarks klimamål. HOFORs bestyrelsesformand, Susanne Juhl, udtaler: "Det er et fantastisk vigtigt skridt, når et bredt politisk flertal i København har sat penge af til CO2-fangst og arbejdet med at opfylde kommunens ambitiøse målsætning om at skabe en CO2-positiv kommune i 2035. At fange og lagre CO2 – i stedet for at udlede den i atmosfæren – bidrager markant til Københavns Kommunes nye klimaplan. Og dermed også til, at Danmarks samlede udledninger kommer tættere på regeringens 2030-mål om en reduktion i CO2-udledningen på 70 pct. Det er jeg - både som HOFORs bestyrelsesformand og borger i København - meget stolt over at bidrage til.” Denne aftale er en del af en større indsats for at sikre en varmeforsyning i København som påvirker klimaet mindst muligt, sammen med vores investering i nye, grønne varmepumper, der skal drives af blandt andet grøn strøm fra solceller og vindmøller. Den udvikling understøtter den nye aftale, når der afsættes penge til at gøre Københavns Kommunes bygninger klar til fremtiden med lavtemperatur i fjernvarmen.

  • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
Peter Blinksbjerg

Selvstændig CO2-fangst, miljømåling m.m.m.

1u

Spørgsmål: Er der ikke noget forkert i, at et anlæg med 450 mio. kommunale støttekroner i ryggen konkurrerer med andre anlæg, som ikke har tilsvarende kommunal støtte, om den samme støttepulje fra Energistyrelsen??

Jan Vejnaa Hansen

Energy and climate expert. Senior Specialist and Member of Board at Frederiksberg Forsyning A/S (posting as a private person)

1u

CCS tjener mest til at aflede opmærksomheden fra at lave de nødvendige hurtige strukturelle ændringer til et samfund uden fossile brændsler. Vi står foran et kollaps af vores livgivende økosystemer og skal derfor ned ad en anden vej med meget mindre forbrug i vores del af verden.

Jesper Schmidt Gadegaard

Water Evangelist at Orbital Systems💧

6d

Jeg skal lige høre. Skal anlægget fange de 34,5 gram CO₂ pr. kWh fjernvarme, vi tæller som udledning? Eller har I også planer om at fange nogle af de 200-300 gram CO₂ pr. kWh fjernvarme, vi i dag ikke tæller med, fordi vi kollektivt er blevet enige om at ignorere biomasses faktiske udledning? Det er blot fordi, det er den faktiske koncentration af CO₂ i atmosfæren, der skaber problemer – ikke den del, vi har valgt at regne med. Forresten føler jeg mig en smule dum, når jeg står og sorterer mit affald, og I som modreaktion vælger at købe affald i udlandet, som I så fragter til Danmark, og bruge til “grøn varme” og strøm. Men det er nok bare mig 🤦♂️

En forsigtig (lineær) fremskrivning af verdens befolkning viser, at den pr. 2030 vil være steget med ca. 85 gange Danmarks befolkning ! Det kan godt være at en afrikaners CO2-udslip kun er ca. 17 % af en danskers, men vi er kun ca. 5 mio danskere, mens der er ca. 1 mia afrikanere - eller ca. 200 gange så mange. Hvis vi skal gøre noget for klimaet der kan mærkes i det store regnskab, så skal vi hjælpe de fattige med at få styr på befolkningstallet og udvikle sig på en bæredygtig måde.

  • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
Se flere kommentarer

Hvis du vil se eller tilføje en kommentar, skal du logge ind