Salling Group markerer FN’s Internationale Handicapdag: For Cecilie blev Nettos hovedkontor det perfekte match

Salling Group markerer FN’s Internationale Handicapdag: For Cecilie blev Nettos hovedkontor det perfekte match

Salling Group hylder mangfoldigheden på FN's Internationale Handicapdag – og året rundt.

“Mennesker er forskellige og har forskellige behov og forskellige styrker. Det er vi bevidste om i Salling Group. Vi har plads til alle, og vi ved af solid erfaring, at alle kan være med til at gøre en forskel,” siger Louise Gade, HR-direktør i Salling Group, der i anledning af FN’s Internationale Handicapdag sætter fokus på de mange kollegaer, der går på arbejde med et fysisk eller psykisk handicap.

Dagligvarekoncernen har på tværs af afdelinger, butikker og lagre særligt tilrettelagte jobs på alle niveauer og i alle funktioner.

En af Salling Groups medarbejdere, der har fået tilrettelagt sit job, så det passer til hendes diagnose, er Cecilie Emilie Bjørklund, der har Aspergers.

Hun fandt det perfekte match i logistikafdelingen på Nettos hovedkontor i Køge, hvor hun har været ansat to år.

Her sørger hun for at sende vareterminalernes forecast for vareflow ud til butikkerne, styrer agendaer for driftsmøder, laver præsentationsmaterialer og løser en række andre driftsopgaver. Så længe der er en fast struktur, fungerer det godt.

”Vi er mange, der går rundt med en diagnose af den ene eller anden slags. Men det betyder jo ikke, at vi er ubrugelige. Tværtimod,” siger Cecilie Emilie Bjørklund, der tidligere i sit arbejdsliv havde det svært.

Hun arbejdede i mange år som salgsassistent, men udviklede stress, depression og angst og var væk fra arbejdsmarkedet i tre år.

Faktisk var det først i forbindelse med sygdomsforløbet, da hun var sidst i tyverne, at hun fik stillet diagnosen Aspergers. Diagnosen kom dengang som både en forløsning og en fortvivlelse.

”Jeg har altid haft lidt svært ved det sociale, da nogle normer bare ikke har været logiske for mig. Diagnosen gav mig en forståelse for, hvorfor jeg er, som jeg er."

Cecilie Emilie Bjørklund havde på daværende tidspunkt svært ved at tro, at hun kunne få et almindeligt arbejde igen. Men med udredningen for Aspergers og med hjælp fra konsulenthuset Specialisterne kom hun i jobtræning i Nettos logistikafdeling i Køge, og her blev hun.

“Jeg sagde til min chef, at hvis der var en ledig stilling, ville jeg gerne blive. Og så ansatte han mig! Endda på mine præmisser. Det, synes jeg stadig, er helt vildt; at jeg kunne få lov til at stille så mange krav,” siger hun.

I dag begår hun sig i job og hverdag præcis som alle andre - kolleger, venner og familie - nøjagtig som hun drømte om.

FN anslår, at omkring 15 procent af verdens befolkning lever med en eller anden form for handicap.

Tusind tak for at dele Cecilies historie. Det er så vigtigt at dele de gode historier om, hvordan talentfulde mennesker kan bidrage med deres kompetencer, når de rette rammer er til stede.

Nana Thorsted

Development | Optimization | Coordination |

9md

Dejlig fortælling og dejligt I fortæller dem, det er så vigtigt, at vi alle får øjnene op for, at et handicap ikke nødvendigvis er en hindring for et arbejdsliv og at alle fortjener, at mærke at deres kvaliteteter også er vigtige..

Hvis du vil se eller tilføje en kommentar, skal du logge ind