Parhaat edulliset kuulokkeet 2024: laatuääntä halvalla

Parhaat edulliset kuulokkeet Sony WF-C700N viher-sinisellä TechRadar-taustalla
(Kuva: Sony)

Laatu ja edullisuus kulkevat ani harvoin yhdessä, tai näin ainakin yleisesti ajateltiin vielä jokin aika sitten. Nykyään edullisista laitteista löytyy jo loistavia yllättäjiä, eivätkä kuulokkeet ole suinkaan poikkeus. Itse asiassa tilanne on miltei päinvastainen.

Silti kannattaa muistaa, että hinnan tullessa alas myös kompromissit lisääntyvät. Usein niistä puuttuu ominaisuuksia tai tukia, jotka saattavat olla tärkeitä. Silti olemme alkaneet nähdä jo edullisissakin kuulokkeissa muun muassa vastamelutoimintoja sekä Bluetooth-tukia. Puhumattakaan hyvästä äänenlaadusta tai käyttömukavuudesta.

Olemme testanneet TechRadarilla satoja eri kuulokkeita, joten tiedämme mitkä kuulokkeet ovat paitsi edulliset, myös laadukkaat. Kokosimmekin tämän artikkelin auttaakseen juuri sinua löytämään itsellesi sopivat napit halvalla.

Jos edullisuus ei ole kuitenkaan huolena, suosittelemme silloin tutustumaan meidän parhaiden kuulokkeiden, parhaiden vastamelukuulokkeiden ja parhaiden langattomien nappikuulokkeiden oppaisiin. Vaan valikoiman huokeampaa päätä etsivien kannattaa tutustua seuraaviin malleihin.

Parhaat edulliset kuulokkeet lyhyesti

Parhaat edulliset kuulokkeet 2024

Miksi TechRadar voi luottaa Asiantuntijaarvostelijamme käyttävät tuntikausia tuotteiden ja palveluiden testaamiseen ja vertailuun, jotta voit valita sinulle sopivimman. Lisätietoja testaamisesta.

Testivoittaja

Mustat Earfun Wave Pro -kuulokkeet puisella pöytätasolla

(Image credit: Future)
Budjettiluokan testivoittaja

Tekniset tiedot

Rakenne: Suljettu
Paino: 268 grammaa
Taajuusvaste: Jopa 40 kHz
Elementit: 40 mm
Akkukesto: 80 tuntia (55 vastamelutoiminnolla)

Osta, koska

+
Huikea akkukesto
+
Tukeva rakenne
+
Hintaan nähden hyvä ääni

Älä osta, koska

-
Käynnistyvät hitaasti
-
Vastamelutoiminnon painike on hutera
-
Ei värivaihtoehtoja

Mielestämme tämän hetken parhaat edulliset kuulokkeet ovat Earfun Wave Pro. Ne onnistuvat käytännössä kaikessa: ääni on hyvää, akkukesto vaikuttavaa ja rakennekin on kohdillaan. Jollet siis halua nimenomaan nappikuulokkeita, on Earfun Wave Pro järkevin valinta budjettikuulokkeita etsivälle.

Mallin äänenlaatu on kutakuinkin parasta mitä tässä hintaluokassa on kuultu. Arvostelussamme totesimme, ettei kuuntelukokemus tietenkään vedä vertoja hintavammille lippulaivamalleille, mutta tähän hintaan ei saa parempaa. Tykästyimme äänimaiseman tasapainoon sekä korkeaan maksimivolyymiin.

Merkittävä vahvuus on akkukesto. Kuulokkeet jaksavat yhdellä latauksella peräti 80 tuntia, eikä vastamelutoimintokaan pudota lukemaa kuin 55 tuntiin. Halutessaan pääsee myös hyödyntämään Earfunin tukisovellusta, mutta pakolliseksi sitä ei voi sanoa.

Vakuutuimme niin ikään Earfun Wave Pron jykevyydestä. Vaikka malli on muotoilultaan hyvin perinteinen ja yksinkertainen, taittuvuus tekee niistä käytännölliset kuljetettavat. Kun painoakaan ei ole 268 grammaa enempää, sujahtavat ne reissuun mukaan vaivatta.

Lue koko arvostelu: Earfun Wave Pro

Parhaat edulliset on-ear-kuulokkeet

sony wh-ch520 -kuulokkeet valkoista taustaa vasten

Edullisia ja avoimia kuppikuulokkeita etsiville Sonyn WH-CH520 -malli on huokean laadukas valinta. (Image credit: Future)
Loistavat kuppikuulokkeet edullisesti

Tekniset tiedot

Rakenne: Suljettu
Paino: 137 g
Taajuusvaste: 20 Hz - 20 000 Hz
Kaiutinelementti: 30 mm dynaaminen
Akkukesto: 50 tuntia

Osta, koska

+
Todella tasapainoinen ääni
+
Tukisovellus mahdollistaa kustomoinnin
+
Bluetooth-moniliitos
+
50 tunnin akkukesto

Älä osta, koska

-
Ei 3,5 mm liitäntää
-
Vastamelutoiminto on keskinkertainen
-
On-ear-ominaisuus ei miellytä kaikkia

Sony WH-CH520 on suorastaan ilmiömäinen langaton kuppikuuloke, jonka hintalappu ei päätä huimaa. On-ear-kuulokkeet eivät ole kaikkien mieleen, ja ratkaisu heikentää vastamelutoimintoa over-ear-malleihin verrattuna. Tästä huolimatta äänenlaatu tekee vaikutuksen, minkä ansiosta WH-CH520 tarjoaa rahalle loistavan vastineen.

Basso on riittävän hyvä tuomaan lisäfiilistä musiikkituokioihin. Pidimme myös äänimaiseman tasavahvuudesta, vaikka yksityiskohdat eivät luonnollisestikaan nouse samalla tavalla esiin kuin hintavammissa lippulaivamalleissa. Budjettikuulokkeille ominaista äänen puuroutumista ei tarvitse onneksi pelätä.

Sony WH-CH520 korvasi edeltävän Sony CH510 -mallin tällä listalla. Mielestämme päivitystä voidaan pitää onnistuneena, sillä erityisesti käyttömukavuus on lisäpehmusteiden ansiosta selvästi aiempaa parempi. Vaikka olisimme halunneet nähdä 3,5 mm kuulokeliitännän, laadukas hallintasovellus yhdessä 50 tunnin akkukeston ja moniliitostuen kanssa tekevät kokonaisuudesta laadukkaan.

Lue arvostelu: Sony WH-CH520

Parhaat edulliset vastamelunappikuulokkeet

Sony WF-C700N valkoisella taustalla

Sony WF-C700N tarjoaa budjettitietoiselle käyttäjälle loistavat nappikuulokkeet. (Image credit: Sony)
Parhaat edulliset langattomat nappikuulokkeet vastamelutoiminnolla

Tekniset tiedot

Rakenne: Suljettu
Paino: 4,6 grammaa per kuuloke
Taajuusvaste: 20 Hz - 20 kHz
Kaiutinelementti: 5 mm
Akkukesto: Vastamelutoiminnolla 7,5 tuntia (kuulokkeet), 15 tuntia (latauskotelolla)

Osta, koska

+
Yksityiskohtaisin ääni tässä hintaluokassa
+
Todella käyttömukavat ja tukevat
+
Hyvä tukisovellus 360 Reality Audio -tuella

Älä osta, koska

-
Ei sisäänrakennettua volyymisäädintä
-
Ei LDAC-tukea

Sony WF-C700N on vastamelunappikuulokkeiden budjettiluokan uusi kiistaton kuningas. Täysin langattomat nappikuulokkeet onnistuvat lähes jokaisella osa-alueella niin hyvin, ettei tässä hintaluokassa ole tavattu nähdä moista.

Napeissa on laadukas vastamelutoiminto sekä hyvä äänenlaatu. Mikäli olet Tidal-musiikkipalvelun käyttäjä, saat myös kaiken ilon irti Sonyn omasta 360 Reality Audio -äänestä. Muut taasen tyytyvät valmistajan DSEE-skaalaimeen, joka saa sekin Spotifyn kappaleet kuulostamaan aiempaa paremmalta. Ominaisuuslistan kruunaavat monipariliitos sekä adaptiivinen äänenhallinta.

Edes käyttömukavuudesta ei ole aihetta nipottaa. Tukeva ja käyttömukava muotoilu pitää napit korvissa jämäkästi. Malli on 37 % kevyempi ja 38 % pienempi kuin valmistajan kärkimalli WF-1000XM4.

Kun hintalappu on alle satasen, ei malliin yksinkertaisesti voi olla rakastumatta.

Lue koko arvostelu: Sony WF-C700N

Parhaat halvat nappikuulokkeet

Turkoosit JLab Go Air Pop -kuulokkeet valkoista taustaa vasten

Edullisia nappikuulokkeita etsiville JLab Go Air Pop tarjoaa runsaasti vastinetta rahalleen. (Image credit: JLab)
Parhaat kuulokkeet omassa hintapisteessä

Tekniset tiedot

Rakenne: Suljettu
Paino: 3,7 g
Taajuusvaste: 20 - 20 000 Hz
Kaiutinelementti: 6 mm
Akkukesto: 8 tuntia (kuulokkeet) 32 tuntia (latauskotelo)

Osta, koska

+
Kevyet ja mukavat
+
Kuulostavat hyviltä hintaluokassaan

Älä osta, koska

-
Ei paras mahdollinen ääni
-
Outo latausjohto

JLab Go Air Pop on todellinen ilmestys ja hinta-laatusuhteeltaan lähes lyömätön vaihtoehto budjettitietoisille kuluttajille. Kolmenkympin hintaluokassa ei ole juuri kilpailua, mutta silti nämä uutukaiset onnistuvat yllättämään.

Muotoilun, akkukeston, ominaisuuksien ja äänentoiston osalta Jlab lyökin pöytään luokkansa parhaat nappikuulokkeet. Muut tällä listalla olevat vaihtoehdot päihittävät Go Air Popit käytännössä kaikilta osin, mutta hinnaltaan tätä edullisempia hyviä vaihtoehtoja ei ole olemassa.

Lue arvostelu: JLab Go Air Pop

Parhaat halvat langalliset nappikuulokkeet

Skullcandy Set USB-C harmaalla työpisteellä

(Image credit: Future)
Parhaat halvat langalliset nappikuulokkeet

Tekniset tiedot

Rakenne: Suljettu
Paino: 15 grammaa
Taajuusvaste: 20 Hz - 20 KHz
Elementit: 9 mm
Akkukesto: N/A

Osta, koska

+
Hintaan nähden hyvä akkukesto
+
Käyttömukavuus pysyy tuntien ajan
+
Tyylikäs muotoilu

Älä osta, koska

-
Ei volyymisäädintä
-
Kaapeli häiritsee
-
Ei erityisen kokonaisvaltainen äänimaisema

Jos haluat halvat langalliset kuulokkeet USB-C-liitänännällä, Skullcandy Set USB-C on ykkössuosituksemme. Se on tyylikäs ja todella edullinen vaihtoehto listan muille malleille.

Kuten hintalapun perusteella voi olettaa, äänenlaatu on kaukana markkinoiden parhaiden kuulokkeiden vastaavasta. Arvostelussamme nostimme erityisesti syvyyden sekä basson vajavaisuuden ongelmaksi. Vastapainona on myönnettävä, että noin 35 euron kuulokkeilta ei parane kohtuuttomuuksia vaatiakaan. Ääni on kaikkinensa onneksi eläväisempää kuin monissa muissa halpismalleissa.

Pakettiin sisältyvät muutamat erikokoiset ulokkeet, jotka onnistuvat blokkaamaan passiivisesti osan taustahälinästä. Varsinaisesta vastamelusta ei silti kannata puhua, vaan sitä kaipaavien on syytä ostaa kunnolliset vastamelukuulokkeet.

Lue koko arvostelu: Skullcandy Set USB-C

Näin testasimme edulliset kuulokkeet

Näin testasimme edulliset kuulokkeet

Olemme testanneet tätä opasta varten satoja eri kuulokkeita ja vertailleet niitä keskenään. Kun löydämme mielestämme loistavat kuulokkeet, testaamme niitä rinta rinnan muiden huippuvalintojen kanssa valitaksemme oikeasti parhaat edulliset kuulokkeet.

Testaamme kuulokkeissa ennen kaikkea näiden äänentoistoa, mutta arvioimme samalla myös mukavuuden, muotoilun ja muut ominaisuudet.

Monien kuuntelijoiden lailla haluamme kuunnella musiikkimme mahdollisimman detaljikkaana ja hyvin tasapainotettuna. Haluamme selkeät keski- ja ylätaajuudet, mutta emme myöskään marise pienestä potkusta alapäässä. Langattomien vaihtoehtojen kohdalla myös hyvä akkukesto on äärimmäisen tärkeää, sekä tietenkin kestäväksi tehty materiaali.

Kannattaa silti muistaa, että arvostelut ovat aina subjektiivisia, eikä meidän äänimieltymys vastaa välttämättä juuri sinun tapaasi kuunnella musiikkia. Silti olemme pyrkineet arvostelemaan tuotteet mahdollisimman objektiivisesti löytääksemme parhaat edulliset vaihtoehdot.

Parhaat edulliset kuulokkeet: UKK

Ovatko edulliset kuulokkeet hintansa väärti?

Meidän mielestämme kaikki tälle listalle päätyneet edulliset kuulokkeet ovat suosituksen arvoiset. Mutta jos olet silti epävarma, suosittelemme tarkastelemaan tarkemmin näiden ominaisuuksia.

Nykyään edulliset kuulokkeet eivät ole enää synonyymi huonolle äänentoistolle, mutta suosittelemme silti katsomaan kuulokkeiden kaiutinelementtejä. Mitä isompi luku tarkoittaa usein tuhdimpaa ääntä. Myös tuki korkealaatuisille koodekeille on tärkeää, joskin näitä harvoin löytyy kaikkein halvimmista malleista.

Langattomien vaihtoehtojen kohdalla kannattaa huolehtia akkukestosta. Vaikka niistä harvoin löytyy luokkansa parhaat akkukestot, virtaa olisi hyvä olla vähintään päivän työmatkoja varten.

Myös kuulokkeiden kestävyys jää usein edullisimmissa malleissa kompromissien tielle, mutta kannattaa silti huolehtia, että ne ovat edes mukavat pitää korvissa.

Sen sijaan ylimääräisiä ominaisuuksia, kuten vastamelutoimintoja, ei edullisista kuulokkeista kannata etsiä. Tosin näitäkin löytyy jo nykyään muutamista malleista.

Ketkä valmistavat parhaat edulliset kuulokkeet?

Monet laatuvalmistajat tarjoavat myös useita vaihtoehtoja aavistuksen edullisemmasta päästä, joten myös parhaiden edullisten kuulokkeiden listalla nähdään paljon Sonyn, JBL:n ja Beatsin tuotteita.

Markkinoilla on silti paljon myös tuntemattomampia nimiä, joiden suhteen suosittelemme olemaan varuiltaan. Silti muun muassa Lypertek, 1More ja Jabra ovat muun muassa luotettavia ja laadukkaita valmistajia.

Markus Mesiä

Markus Mesiä on teknologia- ja pelitoimittaja, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana kirjoittanut useisiin kotimaisiin medioihin. Sydämen asioita ovat pelien lisäksi ennen kaikkea musiikki ja urheilu. Viimeksi mainittu tosin lähinnä kotisohvalta katsottuna ja analysoituna.

Alkuperäisteksti