Dells nya laptop fixar det absolut vanligaste problemet med att arbeta hemifrån

 En Dell Latitude 9330 visas upp i sina två formfaktorer mot en blå bakgrund
Dells nya Latitude 9330 2-i-1-laptop är den första enheten med videosamtalskontroller inbyggda i pekplattan. (Foto: Dell)

Nu när företag runt om i världen har börjat gå över till hybridarbetsmodeller har Dell presenterat den senaste 2-i-1-laptopen i deras Latitude-sortiment som har en helt ny typ av pekplatta designad speciellt för videokonferenser.

Den nya Latitude 9330 är den första 13-tumsenheten i det Austin-baserade företagets 9000-serie samt den tunnaste företagslaptopen i deras Latitude-sortiment. Under huven har Latitude 9330 en 12:e generationens Intel Core-processor tillsammans med Wi-Fi 6E och 4G LTE eller 5G, så att mobila arbetare kan vara produktiva var som helst.

Att arbeta från flera olika platser är också enklare med Latitude 9330 tack vare de senaste uppdateringarna av Dell Optimizer. Till exempel döljer de senaste Intelligent Privacy-funktionerna information på din laptopskärm genom att dämpa den när en åskådare upptäcks medan Dells dubbla SafeShutter förhindrar illvilliga tredjeparter från att spionera på dig via webbkameran på Latitude 9330.

Samtidigt bygger Dells nya 2-i-1-laptop vidare på företagets åtagande att använda hållbara produktmaterial och tangentbordet är tillverkat av 44 procent återvunnet material medan tangenterna är gjorda av 75 procent återvunnet material. Latitude 9330 levereras också i företagets nya premiumförpackning som är gjord av 100 procent återvunnet eller förnybart material och är själv 100 procent återvinningsbar.

En närbild på den nya pekplattan på Dells nya laptop.

Kommer vi att få se fler varianter av denna nya typ av pekplatta? (Image credit: Dell)

Kommer fler tillverkare att göra lika?

Även om specifikationerna och designen på Latitude 9330 redan gör att Dells nya 2-i-1-laptop sticker ut från mängden, är dess pekplatta olik något annat vi sett tidigare.

Programvara för videokonferenser gjorde det möjligt för externa team att hålla kontakten under pandemin medan de arbetade hemifrån och i en värld som i allt större utsträckning gör över till hybridmodeller är videosamtal här för att stanna.

Den nya Latitude 9330 är världens första bärbara dator med en pekplatta som ger snabb åtkomst till kontroller för att stänga av och på mikrofonen, slå av och på video,, skärmdelning och chatt i Zoom-möten. En extra trevlig detalj med Dells nya pekplatta är att alla kontroller du behöver finns till hands under videosamtal, men de försvinner och ger dig tillgång till hela pekplattan på Latitude 9330 när ditt möte har avslutats.

Förutom den nya pekplattan har Latitude 9330 en FHD-webbkamera med separata RGB- och IR-kameror och neural brusreducering för en hög videokvalitet varje möte.

Nu när Dell har introducerat sin sprillans nya pekplatta ska det bli intressant att se om företaget väljer att lägga till den på fler av sina kommande laptops eller om andra PC-tillverkare väljer att följa i deras fotspår och bestämmer sig för att uppgradera sina egna pekplattor också.

Amanda Westberg
Chefsredaktör TechRadar Norden

Amanda Westberg har varit en del av TechRadar-projektet sedan starten 2018 och sitter nu på rollen som chefsredaktör för TechRadar i Norden. Under sin tid på hemsidan har hon hunnit skriva tusentals artiklar och håller noggrann koll på teknikvärlden och dess trender. Som en gamer och träningsentusiast har hon en förkärlek för allt gaming- och fitnessrelaterat, där bland annat smartklockor är en favoritkategori att skriva om.

Bidrag från
TOPICS