H Ruth Bat-Seraph γίνεται πρώην Black Widow στο "Captain America: Brave New World"

Αντί για Sabra, θα είναι σύμβουλος του Προέδρου Ross.

Μέσα στον ενθουσιασμό για την κυκλοφορία του πρώτου trailer του "Captain America: Brave New World", τα Marvel Studios επιβεβαίωσαν ήσυχα κάποιες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την συμπερίληψη ενός αμφιλεγόμενου χαρακτήρα από τα κόμικς.

Μια επίσημη ιστορία που αναρτήθηκε στο Marvel.com περιείχε τις ακόλουθες πληροφορίες για την Ruth Bat-Seraph, η συμπερίληψη της οποίας στο MCU είχε επιβεβαιωθεί προηγουμένως το 2022. "Νέα στο cast είναι η Shira Haas, που εντάσσεται ως Ruth Bat-Seraph. Μια πρώην Black Widow, η Ruth είναι πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης που έχει την εμπιστοσύνη του Προέδρου Ross. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Giancarlo Esposito, Liv Tyler και Xosha Roquemore".

Οι νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές από τα κόμικς, όπου η Ruth είναι μια μεταλλαγμένη που ονομάζεται Sabra. Έκανε την πρώτη της cameo εμφάνιση στο "Incredible Hulk #250" (1980) και την ξαναείδαμε στο "Incredible Hulk #256" (1981). Δημιουργήθηκε από τους Bill Mantlo και Sal Buscema και πρόκειται για την πρώτη ισραηλινή υπερηρωίδα που δούλεψε για την Μοσάντ (τη μυστική οργάνωση του Ισραήλ). Ήρθε αντιμέτωπη με τον Hulk, τον οποίο και νόμιζε ότι συνεργαζόταν με τρομοκράτες, ενώ αργότερα έγινε πιόνι στη διαμάχη του Death με τον Grandmaster. Εκεί, γνώρισε τον Iron Man και πάλεψε με τις She-Hulk και Captain Britain. Όσον αφορά τις δυνάμεις τις, στα κόμικς είναι μεταλλαγμένη και φέρει υπερδύναμη, υπερταχύτητα και μεγάλη αντοχή, ενώ μπορεί να 'φορτίζει' τους άλλους με τη δική της ενέργεια, πράγμα που και έχει κάνει για να σώσει άτομα που πεθαίνουν. Κάνοντάς το, τους μεταφέρει μέρος των δυνάμεών της, χάνοντας τις η ίδια. Ωστόσο, μπορεί να τις πάρει πίσω και να επανέλθει στα αρχικά της επίπεδα. Ο χαρακτήρας ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα αμφιλεγόμενος λόγω της σύνδεσής του με τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης - μια διαμάχη που έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία πρόσφατα λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα.

Ruth Bat-Seraph (Shira Haas) is reimagined in Captain America: Brave New World as a former Black Widow working for the U.S. government.
H Ruth Bat-Seraph (Shira Haas).

Τη Ruth υποδύεται η Ισραηλινή ηθοποιός Shira Haas, η οποία είναι γνωστή μέσα από την σειρά του Netflix, "Unorthodox", για το οποίο ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και Emmy. Άλλες της σειρές - που επίσης μπορούμε να δούμε στο Netflix - είναι το "Shtisel" (2013-21) και το "Bodies" (2023), ενώ κινηματογραφικά έχει παίξει στα "Princess" (2014), "Foxtrot" (2017), "The Zookeeper's Wife" (2017), "Mary Magdalene" (2018), "Noble Savage" (2018), "Broken Mirrors" (2019), "Esau" (2019) και "Asia" (2020).

Όταν η Marvel επιβεβαίωσε το casting το 2022, ένας εκπρόσωπος δήλωσε στο Variety: "Ενώ οι χαρακτήρες και οι ιστορίες μας εμπνέονται από τα κόμικς, φανταζόμαστε πάντα φρέσκα για την οθόνη και το σημερινό κοινό, και οι σκηνοθέτες ακολουθούν μια νέα προσέγγιση με τον χαρακτήρα της Sabra που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα κόμικς πάνω από 40 χρόνια πριν".

Αξιοσημείωτο είναι ότι η περιγραφή της Marvel αναφέρεται ρητά στον χαρακτήρα ως Ruth και όχι ως Sabra, κάτι που οι New York Times, μεταξύ άλλων, έχουν σημειώσει ότι συνδέεται με ένα προσφυγικό στρατόπεδο στο Λίβανο που ήταν ο τόπος μιας σφαγής χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτών το 1982.

Το IGN έχει επικοινωνήσει με τα Marvel Studios για σχόλια.

Το "Captain America: Brave New World" είναι να κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2025 (ΗΠΑ). Για περισσότερα σχετικά με το μέλλον του MCU, ενημερωθείτε για το τι να περιμένετε από τη Marvel το 2024 και δείτε κάθε ταινία και σειρά της Marvel που βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Σχετικά με

Captain America 4

Marvel Studios
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια