Αλλαγές από την Bungie στην διεύθυνση του Marathon και φόβος για απολύσεις

Αλλαγή δημιουργικής ηγεσίας.

Αλλαγές από την Bungie στην διεύθυνση του Marathon και φόβος για απολύσεις - Destiny 2

Εν μέσω της συνεχιζόμενης ανησυχίας στην Bungie μετά τις απολύσεις προσωπικού πέρυσι, το στούντιο ετοιμάζεται τώρα για μια ακόμα αναδιάρθρωση, αυτή τη φορά στο "Marathon" - το επερχόμενο παιχνίδι που προορίζεται ως το επόμενο βήμα μετά το "Destiny".

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η Bungie βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής της δημιουργικής ηγεσίας στο "Marathon", συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης του μακροχρόνιου σχεδιαστή της Bungie, Christopher Barrett, από τη θέση του game director. Το IGN έμαθε ότι αντικαθίσταται από τον πρώην game director του "Valorant", Joe Ziegler, ο οποίος αποχώρησε από την Riot Games για την Bungie το 2022.

Το IGN επικοινώνησε με την Bungie για να μάθει εάν ο Barrett θα παραμείνει στην εταιρεία. Η Bungie δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα του IGN για σχόλιο, αλλά λίγο μετά την επικοινωνία μας, ο Ziegler επιβεβαίωσε τον διορισμό του ως game director στο X/Twitter (Twitter).

"Τα τελευταία 9 μήνες εργάζομαι στο Marathon ως game director," έγραψε. "Ακόμα το 'ψήνουμε', αλλά ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο να το φέρουμε σε όλους σας."

Εν τω μεταξύ, πηγές αναφέρουν στο IGN πως η Bungie ρίχνει όλους τους πόρους της στο "Marathon" για το σπρώξουν προς την κυκλοφορία του. Η κατεύθυνση του παιχνιδιού έχει αλλάξει κάπως κάτω από την ηγεσία του Ziegler, λέει μια πηγή, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης των προσαρμόσιμων χαρακτήρων υπέρ ενός επιλέξιμου cast ηρώων.

Προτεραιότητα έχει και η επερχόμενη επέκταση του "Destiny 2", "The Final Shape", ωστόσο υπάρχουν φόβοι και φήμες για περικοπές προσωπικού αμέσως μετά την κυκλοφορία της. Ένα άτομο με γνώσεις για τους προϋπολογισμούς της Bungie ανέφερε πως "τα νούμερα δεν βγαίνουν" και "κάτι πρέπει να γίνει για να μειωθούν τα κόστη, εκτός κι αν το 'The Final Shape' πάει τόσο καλά που καλύψει το κενό και να μπορέσει ο κόσμος να μετακινηθεί στο project Marathon."

Ενώ η Sony εξαγόρασε την Bungie, το στούντιο έφερε μαζί του και αρκετά άλλα υπό ανάπτυξη projects, συμπεριλαμβανομένου ενός παιχνιδιού τύπου MOBA με κωδικό όνομα "Gummy Bears" και μιας νέας IP γνωστής ως "Matter". Σύμφωνα με πηγές, το "Matter" ακυρώθηκε το 2020, αλλά η ομάδα συνέχισε να εργάζεται σε ένα παρόμοιο project με ελαφρώς διαφορετική κατεύθυνση, μέχρι να ακυρωθεί και αυτό στα τέλη του 2022. Εν τω μεταξύ, το Gummy Bears βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναμονή λόγω των συνεχιζόμενων εσωτερικών δυσκολιών της εταιρείας.

Μέσα στην Bungie, αναμένεται πως η ανώτερη διοίκηση της εταιρείας θα αποχωρήσει μαζικά το καλοκαίρι του 2026, όταν γίνουν οι τελικές πληρωμές από την εξαγορά της εταιρείας από τη Sony. Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχει μια ισχυρή πίεση να ολοκληρωθεί το "Marathon" πριν από τότε και να αφήσει όποιον αναλάβει τα ηνία μετά (είτε είναι η Sony είτε η Bungie) να ανησυχήσει για τη συντήρησή του.

Η Bungie έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο πολλών αναταραχών που έχουν ρίξει το ηθικό του στούντιο που δημιούργησε το "Destiny" και έχουν αφήσει το μέλλον του αβέβαιο. Η Sony εξαγόρασε επίσημα το στούντιο στα μέσα του 2022, με την υπόσχεση ότι θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό μια κάποια ελευθερία ως ανεξάρτητη θυγατρική. Ενώ οι πηγές αναφέρουν πως αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, η Bungie έχει δυσκολευτεί να πετύχει βασικούς οικονομικούς στόχους, με το "Destiny 2" να αποδίδει σημαντικά κάτω των προσδοκιών πέρυσι.

Τον Οκτώβριο, η Bungie απέλυσε περίπου 100 από τους τότε 1.200 υπαλλήλους της, στα πλαίσια μέτρων περικοπής δαπανών που οδήγησαν στην αναβολή του "Marathon" για το 2025 και σε περικοπές στα οφέλη των υπαλλήλων, επιδεινώνοντας περαιτέρω το εσωτερικό κλίμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές πηγές εκείνη την περίοδο και έκτοτε έχουν αναφέρει ότι η Sony άφησε σε μεγάλο βαθμό το στούντιο να επιλύσει τα δικά του προβλήματα και δεν ήταν υπεύθυνη για τις απολύσεις, με τον CEO Pete Parsons να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Παρ' όλα αυτά, πηγές εκείνης της περιόδου είπαν επίσης στο IGN ότι όταν ρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι αν είχαν σκεφτεί να μειώσουν τους δικούς τους μισθούς πριν προχωρήσουν σε απολύσεις, κάποιος απάντησε ότι η Bungie δεν ήταν "αυτό το είδος εταιρείας". Εσωτερικά, μεγαλώνει η αίσθηση ότι το "The Final Shape" πρέπει να πετύχει για να αποφύγει η Bungie περαιτέρω εσωτερικές αναταραχές.

Ούτε η Bungie ούτε η Sony απάντησαν στο αίτημα του IGN για σχόλιο.

Σχετικά με

Destiny 2

Bungie Software | 06/09/2017
  • Platform
  • PS4
  • PC
  • XboxOne
  • XboxSeries
  • PS5
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια