Οι δημιουργοί του "Hogwarts Legacy" απαντούν στη διαμάχη γύρω από τις απόψεις της Rowling κατά των τρανς ατόμων

"Δημιουργούμε το Hogwarts Legacy για όλους."

Το "Hogwarts Legacy" επιτρέπει στους παίκτες να εξερευνούν τον κόσμο πάνω σε σκουπόξυλα, να κυριαρχήσουν με ισχυρά ξόρκια και να αναπτύξουν τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους στους χώρους του κάστρου. Υπάρχουν εκατομμύρια θαυμαστές του Χάρι Πότερ στον πλανήτη και μετά από χρόνια movie tie-in παιχνιδιών, η Portkey Games υποσχέθηκε την πρώτη πλήρη, με μεγάλο προϋπολογισμό εμπειρία του Wizarding World.

Δυστυχώς, η συγγραφέας και κάτοχος των βασικών δικαιωμάτων του franchise Harry Potter, J.K. Rowling, πρόσφατα βρήκε τον εαυτό της ως μια από τις πιο εξέχουσες φωνές κατά των τρανς, κάτι που έχει αμαυρώσει μεγάλο μέρος της αγάπης για το Hogwarts Legacy.

Καθώς το παιχνίδι πλησιάζει στην κυκλοφορία — μόλις δύο εβδομάδες μακριά — οι πελάτες του Portkey θα περιηγούνται σε ένα σωρό άλυτα ηθικά προβλήματα. Είναι δυνατόν να χωρίσουμε το παιχνίδι από τη συγγραφέα του; Μπορεί ποτέ να ανακτηθεί ο κόσμος των μάγων από την J.K. Rowling αν πρόκειται να κερδίσει από κάθε αντίτυπο που πουλάει το Hogwarts Legacy;

Δείτε πώς ο Alan Tew, ο director του παιχνιδιού, αντιμετώπισε αυτές τις προκλήσεις.

"Νομίζω ότι για εμάς υπάρχουν προκλήσεις σε κάθε παιχνίδι που έχουμε δουλέψει. Αυτό το παιχνίδι δεν ήταν διαφορετικό. Όταν συναντήσαμε αυτές τις προκλήσεις, επιστρέψαμε και επικεντρωθήκαμε ξανά σε πράγματα που μας ενδιαφέρουν πραγματικά. Ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας είναι ερωτευμένοι με τον κόσμο των μάγων και πιστεύουμε ότι τον ερωτεύτηκαν για τους σωστούς λόγους", είπε. "Γνωρίζουμε ότι είναι ένα διαφορετικό κοινό. Για εμάς, σημασία έχει να διασφαλίσουμε ότι το κοινό, που πάντα ονειρευόταν να έχει αυτό το παιχνίδι, είχε την ευκαιρία να αισθανθεί ευπρόσδεκτο. Ότι έχουν ένα σπίτι εδώ και ότι είναι ένα καλό μέρος για να πουν την ιστορία τους."

Νομίζω ότι για εμάς υπάρχουν προκλήσεις σε κάθε παιχνίδι που έχουμε δουλέψει. Αυτό το παιχνίδι δεν ήταν διαφορετικό.

Ο Tew δεν ανέφερε την J.K. Rowling ονομαστικά, ούτε είπε κάτι συγκεκριμένο για θέματα τρανς ή τρανς δικαιώματα. Σε μια δεύτερη ερώτηση - εάν ο ίδιος είχε ποτέ δεύτερη σκέψη να δουλέψει σε αυτό το IP αφού οι προκαταλήψεις της Rowling έγιναν πρωτοσέλιδα - και μετά από μια παύση, ο Tew επανέλαβε την προηγούμενη δήλωσή του: Ότι η ομάδα δημιούργησε το Hogwarts Legacy για όλους.

Ωστόσο, η αντίδραση ενάντια στη συνεχιζόμενη αντίθεση της Rowling στην ένταξη των τρανς παραμένει βασικό μέρος της συζήτησης γύρω από τον κόσμο του Χάρι Πότερ. Οι ηθοποιοί των ταινιών, Έμα Γουάτσον και Ντάνιελ Ράντκλιφ, έχουν σταθεί ενάντια στη τη στάση της Rowling με δικές τους δηλώσεις.

Το Hogwarts Legacy κυκλοφορεί στις 10 Φεβρουαρίου σε PS5, Xbox Series X|S και PC, με τις εκδόσεις PS4, Xbox One και Nintendo Switch να ακολουθούν.

Σχετικά με

Hogwarts Legacy

Portkey Games | 10/02/2023
  • Platform
  • PC
  • XboxSeries
  • XboxOne
  • PS4
  • PS5
  • NintendoSwitch
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια