Το Minecraft δεν θα επιτρέψει τα NFTs ή τις τεχνολογίες Blockchain

"Τα NFTs και το blockchain δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες του Minecraft για δημιουργική ένταξη."

Καθώς ορισμένοι προγραμματιστές ενστερνίζονται την αμφιλεγόμενη χρήση των ψηφιακών διακριτικών, οι δημιουργοί του Minecraft θέτουν τους δικούς τους περιορισμούς στα NFT και τις τεχνολογίες blockchain.

Η ανάρτησή τους έρχεται ως απάντηση στα σχόλια των μελών της κοινότητάς τους που ζητούν «διευκρίνιση και διαφάνεια» σχετικά με τη θέση των Mojang Studios και Minecraft στο θέμα.

"Ενώ βρισκόμαστε στη διαδικασία ενημέρωσης των Οδηγιών χρήσης του Minecraft για να προσφέρουμε πιο ακριβείς οδηγίες σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να μοιραστούμε ότι οι ενσωματώσεις των NFT με το Minecraft γενικά δεν είναι κάτι που θα υποστηρίξουμε ή θα επιτρέψουμε." λέει η ανάρτηση. Μόλις πέρυσι, το Steam απαγόρευσε τα παιχνίδια blockchain και αυτά που εξέδιδαν κρυπτονομίσματα.

Μερικοί δημιουργοί χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να πουλήσουν αντικείμενα όπως skins και κόσμους, αλλά οι δημιουργοί του Minecraft θέλουν η κοινότητά τους να είναι ένα μέρος «όπου όλοι έχουν πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο». Πιστεύουν ότι τα NFT «μπορούν να δημιουργήσουν μοντέλα σπανιότητας και αποκλεισμού που έρχονται σε αντίθεση με τις Οδηγίες μας και το πνεύμα του Minecraft».

Συνεχίζουν λέγοντας ότι «για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες έχουν μια ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς εμπειρία, οι τεχνολογίες blockchain δεν επιτρέπεται να ενσωματωθούν στις εφαρμογές πελατών και διακομιστή μας, ούτε επιτρέπεται το in-game περιεχόμενο του Minecraft, όπως κόσμοι, skins, persona items ή άλλα mods, να χρησιμοποιηθεί από την τεχνολογία blockchain για τη δημιουργία ενός σπάνιου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου."

Η απόφαση έρχεται εν μέρει, λέει η Mojang, επειδή τα NFT και το blockchain δεν ευθυγραμμίζονται με «τις αξίες του Minecraft για δημιουργική ένταξη» και «δημιουργούν ένα αντίθεση με τους έχοντες και τους μη έχοντες».

Συνολικά, οι άνθρωποι στο Mojang Studios θέλουν απλώς να προσέχουν την κοινότητά τους, αναγνωρίζοντας ότι «τα NFT μπορεί να μην είναι αξιόπιστα και μπορεί να καταλήξουν να κοστίζουν στους παίκτες που τα αγοράζουν».

Η στάση τους έρχεται σε μια εποχή όπου ορισμένοι προγραμματιστές έχουν υπογράψει ακόμη και δεσμεύσεις κατά του NFT, ενώ άλλοι έχουν δεχθεί κατακραυγή που έχουν ασπαστεί την τεχνολογία. Μερικοί, όπως η Team17, έχουν ανακοινώσει ακόμη και έργα NFT μόνο για να τα τερματίσουν μετά την οργή της κοινότητάς τους.

Σχετικά με

Minecraft

Mojang | 09/05/2012
  • Platform
  • PC
  • PS3
  • PS4
  • XboxOne
  • WII U
  • NintendoSwitch
  • iPhone
  • Android
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια