Το Remake του Resident Evil 2 περνάει στην κορυφή των πωλήσεων για την σειρά

Αφήνει πίσω του το Resident Evil 6.

Το remake του Resident Evil 2 της Capcom έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα από οποιονδήποτε άλλο τίτλο στην 27χρονη ιστορία της σειράς τρόμου, αφού ξεπέρασε τα 12,6 εκατομμύρια αθροιστικές πωλήσεις σε κονσόλες και PC.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Capcom ενημέρωσε το ρεκόρ πωλήσεων για τους 114 "πλατινένιους" τίτλους" όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίοι έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες. Η νέα λίστα, η οποία λαμβάνει υπόψη τα παιχνίδια που πωλήθηκαν μέχρι την 30η Ιουνίου που έληξε, αποκάλυψε ότι το remake του Resident Evil 2 της Capcom έχει πλέον πουλήσει πάνω από 12,6 εκατομμύρια μονάδες από την κυκλοφορία του τον Ιανουάριο του 2019.

Τα 12,6 εκατομμύρια πωλήσεις είναι αρκετά για να τοποθετήσουν το remake στην κορυφή της λίστας των best-seller του franchise, εκθρονίζοντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ Resident Evil 7: Biohazard, το οποίο έχει πουλήσει 12,4 εκατομμύρια αντίτυπα στα έξι χρόνια από την κυκλοφορία του τον Ιανουάριο του 2017.

Επίσης, κατέστησε το remake του Resident Evil 2 το τρίτο παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας, με μόνο το Monster Hunter Rise του 2021 (13,2 εκατομμύρια μονάδες) και το Monster Hunter World του 2018 (19 εκατομμύρια μονάδες) να ξεπερνούν το ρεκόρ του.

Το Resident Evil 2 επωφελήθηκε από μια δωρεάν αναβάθμιση "next-gen" και μια βελτιωμένη έκδοση για PC τον περασμένο Ιούνιο, η οποία έφερε μια σειρά από αναβαθμίσεις στην εμπειρία τρόμου, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης 4K, υψηλότερων ρυθμών καρέ, ray-tracing και 3D ήχο. Ωστόσο, η Capcom αναγκάστηκε να παρέχει στους παίκτες την επιλογή να επαναφέρουν αυτές τις αναβαθμίσεις στο PC, αφού η κοινότητα αντέδρασε αρνητικά στις υψηλότερες απαιτήσεις συστήματος και στα προβλήματα απόδοσης που προκαλούσε η νέα έκδοση του παιχνιδιού.

Στην κριτική 9/10 του IGN επαινέσαμε την ικανοποιητική μάχη και την τρομακτική ατμόσφαιρα που παρουσιάζεται στο remake του Resident Evil 2 από την Capcom, ενώ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο τίτλος "θέτει νέα στάνταρ στην βιομηχανία για το τι εστί remake, καθώς μας χαρίζει μια “φρέσκια” έκδοση ενός κλασικού έπους.".

Σχετικά με

resident-evil-2

Capcom | 21/01/1998
  • Platform
  • PS3
  • PC
  • PS4
  • XboxOne
  • XboxSeries
  • PS5
  • NintendoSwitch
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια