Η Capcom επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζει κι άλλα Remakes του Resident Evil

Αλλά ποιο ακριβώς ακολουθεί;

Μετά την επιτυχία των remakes των Resident Evil 2, 3 και 4, η Capcom επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να συνεχίσει την τάση αυτή, αν και δεν ανακοίνωσε ποιο παιχνίδι Resident Evil είναι το επόμενο που θα υποστεί remake.

Σε μια εκδήλωση για τα βραβεία των συνεργατών του PlayStation στην Ιαπωνία, την οποία παρακολούθησε και μετέφρασε το IGN Japan, ο director του remake του Resident Evil 4, Yasuhiro Anpo, δήλωσε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει το επόμενο remake του Resident Evil εν ευθέτω χρόνω.

"Ναι", απάντησε ο Anpo όταν ρωτήθηκε αν η Capcom θέλει να συνεχίσει να κάνει remakes του Resident Evil. "Έχουμε κυκλοφορήσει τρία remakes μέχρι στιγμής και όλα έχουν αποδεχτεί πολύ καλά. Δεδομένου ότι επιτρέπει σε ένα σύγχρονο κοινό να παίξει αυτά τα παιχνίδια, είναι κάτι που χαίρομαι να κάνω ως κάποιος που αγαπάει αυτά τα παλαιότερα παιχνίδια και θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα.

"Το ποιο παιχνίδι θα κάνουμε remake στη συνέχεια είναι κάτι που θα θέλαμε να ανακοινώσουμε στο μέλλον, οπότε περιμένετε με ανυπομονησία".

Capcom's Yoshiaki Hirabayashi and Yasuhiro Anpo. Image credit IGN.
Yoshiaki Hirabayashi και Yasuhiro Anpo της Capcom. Εικόνα IGN.

Με τα remakes των Resident Evil 2, 3 και 4 να έχουν ήδη κυκλοφορήσει, οι σκέψεις στρέφονται στο ποιο παιχνίδι θα αντιμετωπίσει η Capcom στη συνέχεια. Οι φανς ζητούσαν εδώ και καιρό ένα remake του κλασικού Resident Evil Code Veronica του Dreamcast, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2000. Ενώ το παιχνίδι έγινε remastered για Xbox 360 και PlayStation 3, ένα remake της τρέχουσας γενιάς θα έφερνε ένα νέο κύμα παικτών στον τίτλο στο PlayStation 5, Xbox Series X και S και PC.

Οι εναλλακτικές επιλογές περιλαμβάνουν το αρχικό Resident Evil και το Resident Evil 0, ή να προχωρήσετε στο πιο προσανατολισμένο στη δράση Resident Evil 5.

"Όταν αναπτύσσουμε ένα νέο παιχνίδι, δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε τι θα έχει καλή υποδοχή από τους παίκτες, γεγονός που το καθιστά δύσκολο", συνέχισε ο Anpo. "Στην περίπτωση ενός remake, υπάρχουν ήδη παίκτες που έχουν παίξει το πρωτότυπο, κάτι που νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στους χρήστες που εκφράζουν τη γνώμη τους. Μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε με γνώμονα τη γνώμη των παικτών. Για παράδειγμα, αν οι παίκτες αισθάνονται έτσι, τότε ίσως μπορούμε να το κάνουμε έτσι. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επανεκδόσεις μας έχουν τόσο καλή υποδοχή".

Κατά τη διάρκεια του ίδιου Q&A, ο Yoshiaki Hirabayashi, παραγωγός του remake του Resident Evil 4, δήλωσε ότι η ανακατασκευή παιχνιδιών Resident Evil με τη δική της RE Engine έχει τα πλεονεκτήματά της, υποδεικνύοντας ότι η Capcom σκοπεύει να παραμείνει με τη μηχανή για μελλοντικά έργα.

"Χρησιμοποιούμε την RE Engine για πολλούς από τους τίτλους μας", δήλωσε ο Hirabayashi. "Είναι αλήθεια ότι η ανταλλαγή πληροφοριών (μεταξύ των ομάδων) έχει ωφελήσει σημαντικά την ταχύτητα ανάπτυξης".

Το remake του Resident Evil 4 κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και σημείωσε τεράστια επιτυχία, ενώ το remake του Resident Evil 3 τον Απρίλιο του 2020 και το remake του Resident Evil 2 τον Ιανουάριο του 2019. Ίσως οι φανς δεν θα πρέπει να περιμένουν πολύ μέχρι η Capcom να ανακοινώσει το επόμενο remake του σειράς.

Σχετικά με

resident-evil-2

Capcom | 21/01/1998
  • Platform
  • PS3
  • PC
  • PS4
  • XboxOne
  • XboxSeries
  • PS5
  • NintendoSwitch
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια