Νέα ματιά στο gameplay του αποκλειστικού για το PS5 "Rise of the Ronin"

Το σαμουράι παιχνίδι της Team Ninja κυκλοφορεί τον Μάρτιο.

Το παιχνίδι σαμουράι ανοιχτού κόσμου της Team Ninja, Rise of the Ronin, αποτέλεσε κεντρικό σημείο του πρώτου PlayStation State of Play της Sony για το 2024, κατά τη διάρκεια του οποίου ο προγραμματιστής μίλησε λεπτομερώς για τη μάχη και την εξερεύνηση.

Το Rise of the Ronin ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 ως αποκλειστικό παιχνίδι για το PlayStation 5 από το στούντιο που βρίσκεται πίσω από τα Wo Long: Fallen Dynasty, Nioh και Dead or Alive. Το single-player παιχνίδι θα αφηγείται την ιστορία ενός αδέσμευτου σαμουράι που ταξιδεύει στην Ιαπωνία στα τέλη του 19ου αιώνα - μια ταραχώδη εποχή εμφυλίου πολέμου καθώς η περίοδος Edo έφτανε στο τέλος της.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας 22 Μαρτίου 2024 ανακοινώθηκε στα The Game Awards τον Δεκέμβριο του 2023, μαζί με ένα τρέιλερ που υποσχόταν μια δραματική ιστορία και πολύ "sleak" gameplay. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν katanas και πυροβόλα όπλα για να νικήσουν τους εχθρούς και να διασχίσουν τον κόσμο με parkour και ανεμόπτερα.

Σε μια ανάρτηση στο PlayStation Blog, ο Fumihiko Yasuda, Game Producer και Director της Team Ninja, περιέγραψε λεπτομερώς τις επιλογές μετακίνησης του Rise of the Ronin, τους μηχανισμούς μάχης και την ανάπτυξη των σχέσεων των χαρακτήρων με βάση τις ενέργειές σας. Σχετικά με την επιλογή του παίκτη, ο Yasuda δήλωσε: "Σε ένα σημείο του νέου τρέιλερ, βλέπουμε τον παίκτη να επιλέγει να βοηθήσει έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Igashichi να πολεμήσει μια ομάδα εχθρικών φρουρών. Αυτή η επιλογή βοήθειας δημιουργεί έναν δεσμό μεταξύ αυτών των χαρακτήρων, επιτρέπει στους παίκτες να γνωρίσουν τον Igashichi βαθύτερα και ξεκλειδώνει άλλες λειτουργίες του παιχνιδιού. Θα μπορείτε να κάνετε αυτές τις επιλογές με επιπλέον χαρακτήρες, όπως ο Ryoma Sakamoto που αναδείχθηκε σε προηγούμενο τρέιλερ.

"Το με ποιον επιλέγετε να αναπτύξετε μια σχέση επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν μειονεκτήματα στο να δεθείτε με έναν χαρακτήρα εις βάρος κάποιου άλλου. Σκεφτείτε το ως ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία για το επόμενο playthrough σας".

Εκτός από το Rise of the Ronin, το PlayStation παρουσίασε επίσης το Stellar Blade και πολλά άλλα παιχνίδια. Πηγαίνετε εδώ για να δείτε όλα όσα ανακοινώθηκαν στο σημερινό State of Play.

Σχετικά με

Rise of the Ronin

Team Ninja | 22/03/2024
  • Platform
  • PS5
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια