H Sony σκέφτεται να εξαγοράσει την Paramount

Και η Warner Bros. Discovery ενδιαφέρεται για την συγχώνευση.

Η Sony φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για να συμμετάσχει σε κοινή προσφορά με την επενδυτική εταιρεία Apollo Global Management για την εξαγορά της Paramount.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Times, η Sony και η Apollo Global Management δεν έχουν ακόμη υποβάλει επίσημη προσφορά, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Tony Vinciquerra είχε συνομιλίες με την επενδυτική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα. Οι όροι της πιθανής προσφοράς προφανώς επεξεργάζονται ακόμα, αλλά ουσιαστικά θα προσφέρει μετρητά για τις μετοχές της Paramount, "καθιστώντας έτσι την εταιρεία ιδιωτική μέσω μιας κοινοπραξίας".

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι, εάν πραγματοποιηθεί μια προσφορά και η επακόλουθη εξαγορά, η Sony πιθανότατα θα απορροφήσει τις δραστηριότητες της Paramount και θα την χαρακτηρίσει ως label της δικής της αυτοκρατορίας μέσων. Εκτός από την Paramount Pictures, η ομπρέλα της Paramount περιλαμβάνει δίκτυα όπως το Nickelodeon, το Showtime, το MTV, το Comedy Central και - ίσως το πιο αξιοσημείωτο - το CBS, καθώς και το Paramount+. Η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για τα IP της, όπως οι ταινίες "Spongebob Squarepants", "Top Gun", "Yellowstone" και "Sonic the Hedgehog".

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το οποίο επίσης ανέφερε την είδηση, η Sony είναι το μόνο μεγάλο στούντιο ψυχαγωγίας χωρίς υπηρεσία streaming . Έχοντας αυτό κατά νου, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Paramount και η τεράστια γκάμα γραμμικών τηλεοπτικών καναλιών της μπορεί να είναι ελκυστικά για την εταιρεία.

Η σημερινή αναφορά έρχεται λίγο μετά την υπογραφή της National Amusements, της ελεγκτικής εταιρείας της Paramount, σε μια συμφωνία που θα συγχωνεύσει την Paramount με τη Skydance Media, την εταιρεία παραγωγής ταινιών, όπως το "Top Gun: Maverick", "Mission: Impossible – Dead Reckoning" και "Transformers: Rise of the Beasts".

Στα τέλη του περασμένου έτους, προέκυψαν αναφορές ότι στελέχη της Warner Bros είχαν επίσης συναντηθεί με την Paramount Pictures για να μιλήσουν για το ενδεχόμενο μιας συγχώνευσης. Ωστόσο, δεν έχουμε ακούσει περισσότερα για αυτές τις συνομιλίες από τότε.

Οι μετοχές της Paramount σημείωσαν άνοδο 12% στον απόηχο των ειδήσεων στις μεταγενέστερες συναλλαγές σήμερα.


Εικόνα εξωφύλλου: ROBYN BECK/AFP via Getty Images

Η Κωνσταντίνα είναι αρθρογράφος του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στον κόσμο της, αλλά και στο Instagram.

Περισσότερα άρθρα
Σχόλια