Έρχεται νέο επιχειρηματικό event που θα αποκαλύψει περισσότερα για το "μέλλον του Xbox"

"Σας ακούμε".

Με τα ερωτήματα να μεγαλώνουν σχετικά με το μέλλον του Xbox, τα αποκλειστικά παιχνίδια και άλλα, ο CEO του gaming τμήματος της Microsoft Phil Spencer δήλωσε ότι θα αποκαλυφθούν περισσότερα σε μια "εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης" που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα.

"Σας ακούμε", έγραψε ο Spencer στον λογαριασμό του X/Twitter. "Σχεδιάζουμε μια εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης για την επόμενη εβδομάδα, όπου ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το όραμά μας για το μέλλον του Xbox. Μείνετε συντονισμένοι".

Ο Spencer αναμφίβολα απαντά σε μεγάλο μέρος της συζήτησης που έγινε το Σαββατοκύριακο, αφού το The Verge ανέφερε ότι το επερχόμενο Indiana Jones and the Great Circle φαίνεται να εξετάζεται για κυκλοφορία στο PlayStation 5. Σύμφωνα με την αναφορά, το παιχνίδι θα έχει μια σύντομη περίοδο αποκλειστικότητας στο Xbox και το PC όταν κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2024, και στη συνέχεια θα κάνει το ντεμπούτο του στο PS5 λίγο αργότερα.

Το XboxERA, εν τω μεταξύ, ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι το Starfield θα μπορούσε να κατευθυνθεί και στο PS5 μετά το ντεμπούτο της επέκτασης Shattered Space αργότερα φέτος. Αυτές οι εξελίξεις ακολουθούν προηγούμενες αναφορές ότι παιχνίδια όπως το Hi-Fi Rush και το Sea of Thieves θα μπορούσαν να κατευθυνθούν και σε άλλες πλατφόρμες.

Μαζί, όλες αυτές οι φήμες έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κοινότητα του Xbox, η οποία αναρωτιέται για το μέλλον της εταιρείας αν αποφασίσει να κάνει τις αποκλειστικότητες της multi-platform. Το Xbox, άλλωστε, έχει ποντάρει σε ένα "οικοσύστημα" λογισμικού και όχι στις προσεγγίσεις του PlayStation και της Nintendo που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις first-party αποκλειστικότητες.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις διάφορες αναφορές, αλλά είμαστε σίγουροι ότι πολλά περισσότερα θα αποκαλυφθούν στην εκδήλωση της επόμενης εβδομάδας. Η ακριβής ημερομηνία δεν ανακοινώθηκε.

Περισσότερα άρθρα
Σχόλια