Respawn's Star Wars FPS is geannuleerd maar de Jedi, Black Panther en Iron Man games gaan door

EA blijft toegewijd om de derde Star Wars: Jedi game te maken.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

EA heeft gisterenavond aangekondigd dat het bedrijf ongeveer 670 werknemers zal ontslaan, dat is 5% van al zijn werknemers. Als onderdeel van deze reorganisatie, annuleert EA de Star Wars FPS die bij Respawn in ontwikkeling is.

Na de aankondiging van CEO Andrew Wilson dat ze werknemers zullen ontslaan, deelde EA Entertainment president Laura Miele een bericht met de werknemers waarin ze dieper in ging op de prioriteiten die EA zal hebben. Hieronder valt het bericht dat EA heeft besloten om de Star Wars FPS te annuleren als onderdeel van een verhoogde focus op bestaande merken en games.

The Star Wars: Jedi franchise will continue, despite EA's increased focus on owned IP.
The Star Wars: Jedi franchise gaat door.

"Het is altijd moeilijk om weg te lopen van een project, en deze beslissing is geen reflectie van het talent van het team, hun doorzettingsvermogen, of passie die ze hebben voor de game", schreef Miele. "Fans de volgende games geven van de iconische franchises is precies de definitie van blockbuster verhaalvertelling en de juiste plek om op te focussen."

Er was nog niet veel bekend over de Star Wars FPS, maar volgens geruchten zou een Mandalorian protagonist centraal staan. Voor nu is het lot van EA's Star Wars strategie game nog niet duidelijk. EA lijkt namelijk te willen focussen op de snelle verschuiving richting grote open wereld games, grote communities en live service games.

IGN heeft begrepen dat het team dat aan de game heeft gewerkt wordt overgezet naar andere projecten als Apex Legends, Iron Man, Black Panther en Jedi - waar EA al de derde game van heeft bevestigd. De Star Wars: Jedi franchise gaat dus verder, ondanks dat EA zich wil focussen op IP's die ze bezitten, zullen ze ook blijven focussen op hun relatie met Disney/Marvel.

Verder gaat EA ook zijn Battlefield teams aanpassen na het vertrek van Marcus Lehto. Er wordt ook afscheid genomen van Ridgeline Games, waarvan een aantal ontwikkelaars gaan naar Ripple Effect. EA gaat ook stoppen met een aantal mobile games, waaronder het eerder aangekondigde F1 Mobile Racing en MLB Tap Sports, net als Kim Kardashian Hollywood en The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth - welke minder dan een jaar uit zijn.

EA is focusing on in-house franchise such as Apex Legends in a pivot away from
EA is focusing on in-house franchise such as Apex Legends in a pivot away from "future licensed IP."

IGN begrijpt dat onder aan de streep EA zich wil focussen op een handvol aan grote franchises, waaronder EA Sports, Apex Legends, Star Wars: Jedi, Iron Man, Black Panther, Battlefield, Need for Speed, Dragon Age, Skate, en The Sims. IGN heeft ook gehoord dat een team werkt aan de pre-productie van de volgende Mass Effect, alhoewel Bioware zich eerst focust op Dragon Age.


EA Sports, Apex Legends, Star Wars: Jedi, Iron Man, Black Panther, Battlefield, Need for Speed, Dragon Age, Skate, and The Sims.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Apex Legends

Respawn Entertainment | 4 februari 2019
  • Platform
  • XboxOne
  • PS4
  • PC
  • NintendoSwitch
  • XboxSeries
  • PS5
Gerelateerde artikelen
Reacties