Nieuwe Astro Bot game onthuld - State of Play 2024

Team Asobi's meest ambitieuze game tot nu toe is onthuld.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Tijdens Sony's State of Play-presentatie kondigde first-party studio Team Asobi zijn volgende project aan: een nieuwe Astro Bot-game die in 2024 uitkomt voor PS5.

De game heet simpelweg Astro Bot en de eerste trailer toont het schattige kleine robotje dat platformlevels doorkruist en vijanden bestrijdt op de maat van aanstekelijke muziek. We krijgen ook verwijzingen naar tal van klassieke games, waaronder PaRappa the Rapper, Uncharted, Journey en meer. Al met al lijkt het een vrolijke viering van gamen op PlayStation te worden.

Na de presentatie werd er via het PlayStation Blog meer info onthuld over Astro Bot, met pre-order informatie waarmee werd bevestigd dat het dit keer geen gratis game is. Het bevat zes sterrenstelsels met meer dan tachtig levels, waaronder planeten met bossen, stranden, vulkanen en gigantische zandlopers.

Astro Bot bevat vijftien nieuwe abilities die zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van de DualSense controller.

Dit is het vijfde project van Team Asobi met de iconische robot. Voor de aankondiging van vandaag was het meest recente project van Team Asobi waarin de schattige robot de hoofdrol speelde, de PS5-launchgame Astro's Playroom, die vooraf geïnstalleerd was op elke PlayStation 5.

Er gingen al jaren geruchten dat Team Asobi aan een nieuwe game werkte, nadat in 2021 werd ontdekt dat de studio een vacature had geplaatst waarin werd gehint dat ze aan hun "meest ambitieuze game tot nu toe" werkten. Team Asobi bevestigde dit statement ongeveer een jaar later opnieuw. Hoewel Team Asobi de lippen stijf op elkaar hield over de vraag of het een nieuwe Astro Bot-game zou zijn, meldde de betrouwbare leaker Billbil-kun vorige week dat de PlayStation Studios-dochteronderneming aan een andere game werkte met hun iconische studiomascotte.

De game komt uit op 6 september 2024, exclusief op PlayStation 5.


Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter of mail hem op tvanstam@ign.com.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Astro Bot

Team Asobi
  • Platform
  • PS5
Gerelateerde artikelen
Reacties