Avowed naar verluidt uitgesteld naar 2025

Een kleine delay.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Tom Warren van The Verge meldt dat Avowed wordt uitgesteld naar begin 2025. Hoewel de game goed op weg is qua ontwikkeling, krijgt de game meer ademruimte aangezien de game nu in een zeer drukke periode verschijnt.

Volgens The Verge's Notepad (achter een betaalmuur), zou Avowed nu uit moeten komen in februari 2025. De game zelf zou volgens Microsoft prima uit kunnen komen in november, maar het bedrijf denkt dat deze periode te druk is om succes te behalen. Andere grote games die rondom deze periode moeten verschijnen zijn Indiana Jones and the Great Circle, de Vessel of Hatred-uitbreiding voor Diablo 4, Assassin's Creed: Shadows en Call of Duty: Black Ops 6.

Microsoft zet voornamelijk in op het binnenhalen van Game Pass abonnees, waardoor het logisch lijkt dat de game wordt uitgesteld. Een andere game uit het portfolio van Xbox is STALKER 2. Deze game is zojuist uitgesteld en komt nu uit in november, wat gelijk zou vallen met de huidige release van Avowed.

Avowed is al langere tijd in ontwikkeling. De game werd in 2020 aangekondigd met een pre-rendered trailer. Het is een first-person spinoff op Pillars of Eternity. Momenteel staat de release van de game op najaar 2024, al liet Obsidian Entertainment eerder per ongeluk los dat de game op 12 november moest verschijnen.


Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter of mail hem op tvanstam@ign.com.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Avowed

Obsidian Entertainment
  • Platform
  • XboxSeries
  • PC
Gerelateerde artikelen
Reacties