Half-Life 2: Ravenholm: Een uur van de geannuleerde Valve game onthuld

Nog steeds geen Half-Life 3.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Arkane Studios zou ongeveer tien jaar geleden Ravenholm hebben geannuleerd, de werktitel van een Half-Life 2 spin-off. Vandaag deelde Noclip een video van bijna een uur aan beelden van het verlaten zombie shooter project.

De beelden worden uitgelegd door Danny O’Dwyer, die het proces van de ontwikkeling en de omgeving van de game bespreekt in gedeeltes waar niet wordt gesproken. Zodra O’Dwyer begint te spelen, wordt Lieutenant Shepard (het personage van de speler) wakker in een verlaten ziekenhuis terwijl hij wordt geleid door Father Grigori, een personage dat bekend is uit Half-Life 2.

O’Dwyer stelt dat de game, ondanks dat het speelbaar is, duidelijk onafgemaakt is. De game heeft wat ruwe randjes zoals zombies met shirts waarop "I'm a placeholder" staat.

De game werd geannuleerd voor onbekende redenen nadat de ontwikkeling ergens tussen 2006 en 2007 was. Noclip onthulde voor het eerst beelden in 2020 in een documentaire over Arkane.

Het laatste dat Valve heeft uitgebracht in de Half-Life franchise was Half Life: Alyx, een VR game die goed werd ontvangen. Verder heeft Valve sinds de 00's weinig meer aan de reeks gedaan, al namen fans het heft in eigen handen met Black Mesa.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Half-Life

Gearbox Software | 14 september 2012
  • Platform
  • Macintosh
  • PC
Gerelateerde artikelen
Reacties