Worstelaar Booker T verliest rechtszaak tegen Call of Duty

Een ring-out voor Booker T.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Activision heeft een rechtszaak gewonnen die was aangespannen door de beroemde WWE worstelaar, Booker T. Huffman. Hij beweerde dat het Call of Duty: Black Ops 4 personage, Prophet, was gemodelleerd naar een afbeelding van Huffman's eigen G.I. Bro personage.

De WWE Hall of Famer diende de rechtszaak wegens inbreuk op het auteursrecht in tegen Activision in 2019 als reactie op een personageposter voor Prophet uitgebracht door Activision. Huffman beweerde dat het Prophet-model was gebaseerd op een G.I. Bro-poster en daarmee inbreuk maakte op zijn auteursrecht van het personage, zo meldde GamesIndustry.biz.

On the left is a poster featuring Booker T, and on the right is the Call of Duty character. Image Credit: Erwin ArrozaDe twee posters. Afbeelding: Erwin Arroza

De jury in deze zaak was het er op 24 juni unaniem over eens dat Activision geen inbreuk heeft gepleegd op Huffman's auteursrecht op de G.I. Bro poster, volgens officiële rechtbankverslagen.

Volgens GamesIndustry.biz betoogde Activision in de rechtszaal dat Huffman niet genoeg bewijs had geleverd om zijn claim van inbreuk op het auteursrecht te ondersteunen, daarbij vertelde Activision dat de worstelaar "niet de eigenaar was van het idee van een boze man met een fronsende blik." Activision zei dit in reactie op Huffman's bewering dat G.I. Bro's gezichtsuitdrukking en houding uniek waren voor dat personage.

Toen Huffman de rechtszaak in 2019 indiende, vertelde hij de rechtbank dat hij "een personage bedacht als zijn worstelpersoonlijkheid die een gepensioneerde Special Ops zou zijn, vechtend tegen een oude vijand die hij dacht jaren eerder te hebben afgemaakt, met de steun van zijn oude militaire vrienden."

Hij zei ook dat er "geen twijfel mogelijk was dat [Prophet] was afgekeken van G.I. Bro," waarbij hij zo ver ging om te zeggen dat Activision haar, lichaamstype, kleding en gezichtsuitdrukkingen van G.I. Bro had afgekeken. Hij noemde de gelijkenissen "te diepgaand om per ongeluk te zijn."

Activision zei echter dat Prophet niet naar Huffman gemodelleerd kon zijn omdat Prophet eigenlijk vanaf de nek naar Dwayne Johnson gemodelleerd was.

Voor meer Call of Duty, check het meest recente nieuws over Warzone's meest gehate skin die Raven Software eindelijk gefixt heeft. En check hier de Black Ops Cold War en Warzone roadmap voor seizoen 4.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Call of Duty: Black Ops 4

Treyarch | 12 oktober 2018
  • Platform
  • PC
  • PS4
  • XboxOne
Gerelateerde artikelen
Reacties