Hidetaka Miyazaki over Elden Ring moeilijkheidsgraad: 'Ik ben erg slecht in games'

Git gud.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

FromSoftware-president en Elden Ring-regisseur Hidetaka Miyazaki heeft onthuld dat hij zelden zijn eigen spellen speelt nadat ze zijn uitgebracht, en dat wanneer hij dat wel doet, hij alles gebruikt wat het spel hem ter beschikking stelt om zijn eigen vermeende gebrek aan vaardigheid te compenseren.

"Voor de release van een game ben ik erg hands-on en speel ik het zoveel mogelijk," zei Miyazaki in een interview met The Guardian voorafgaand aan de release van Elden Ring’s Shadow of the Erdtree DLC op 21 juni. "Maar na de release heb ik de neiging om het niet meer aan te raken, omdat ik weet dat ik ofwel dingen ga vinden die ik over het hoofd heb gezien of problemen die me zullen irriteren."

Miyazaki legde verder uit dat het spelen van een FromSoftware-titel na de lancering hem een gevoel van machteloosheid gaf, maar dat hij het volledige hoofdverhaal van Elden Ring had voltooid ter voorbereiding op Shadow of the Erdtree.

Hidetaka Miyazaki. Photo by Daniel Boczarski/WireImage.
Hidetaka Miyazaki. Photo by Daniel Boczarski/WireImage.

"Ik wil vooraf zeggen dat ik absoluut slecht ben in videogames, dus mijn aanpak of speelstijl was om alles te gebruiken wat ik tot mijn beschikking had, alle hulp, elk stukje hulp dat het spel biedt, en ook alle kennis die ik heb als de architect van de game," zei Miyazaki. "De vrijheid en open-wereld aard van Elden Ring verlaagden misschien de drempel, en ik ben wellicht degene die daar als speler het meest van profiteert, meer dan wie dan ook."

In de aanloop naar de release van Shadow of the Erdtree maakte Miyazaki duidelijk dat hij geen enkel probleem had met fans die guides en onofficiële mods gebruikten om FromSoftware's moeilijke catalogus van games toegankelijker te maken. Zelfs met deze hulpmiddelen tot hun beschikking, hebben velen in de community moeite om de nieuwe DLC te verslaan, wat Miyazaki zelf toegaf dat het "de grenzen heeft verlegd van wat we denken dat door de speler verdragen kan worden."

Het verhaal over de moeilijkheidsgraad heeft geleid tot de ontwikkeling van meerdere mods die erop gericht zijn om de nieuwe content een beetje makkelijker te maken, samen met een officiële update die het upgradesysteem van de DLC heeft aangepast om het beginstuk gemakkelijker te maken in vergelijking. Aan de andere kant lijkt het erop dat sommigen in de community alles doen wat ze kunnen om het spel nog uitdagender te maken, met een getalenteerde speler die ons allemaal de baas is door de hele DLC te verslaan zonder een keer te levelen.

Als je het jezelf wat makkelijker wil maken, verzamel dan alle Scadutree Fragments met behulp van de video hierboven. Wij vonden Shadow of the Erdtree uitzonderlijk en gaven de game een 10 in onze review.


Nick is een van de content leads bij IGN Benelux. Als hij geen TikToks maakt is hij waarschijnlijk World of Warcraft aan het spelen of One Piece aan het kijken. Volg hem hier op Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Elden Ring

FromSoftware | 25 februari 2022
  • Platform
  • XboxOne
  • PC
  • PS4
  • PS5
  • XboxSeries
Gerelateerde artikelen
Reacties