Hidetaka Miyazaki staat open voor Elden Ring film als er "een sterke partner" zich aandient

“Ik zie geen reden om een andere interpretatie af te wijzen..."

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

FromSoftware president Hidetaka Miyazaki heeft onthuld dat hij open staat voor een adaptatie van de studio’s hit 2022 RPG Elden Ring, maar alleen als er een "erg sterke partner" in het spel komt.

"Ik zie geen redenen om een andere interpretatie of adaptatie van Elden Ring af te wijzen, een film bijvoorbeeld," legt Miyazaki uit in een interview met The Guardian. "Maar ik denk dat ikzelf, of van FromSoftware, de kennis of mogelijkheid heeft om iets te produceren in een ander medium."

Elden Ring was door FromSoftware ontworpen om een gigantische uitdaging te zijn en het is voor de hand liggend dat een poging om deze fantasywereld vol mysteries te vertalen naar een ander medium vrij lastig zal worden. De lore en geschiedenis van Elden Ring is net als veel andere games van Miyazaki opgedeeld in kleine stukjes, met zo nu en dan hints die opduiken in beschrijvingen van voorwerpen of via conversaties met NPC's.

Desondanks heeft Elden Ring een rijke setting waarin zelfs Game of Thrones schrijver George R. R. Martin een hand in heeft gehad, dus er zou genoeg lore moeten zijn voor een vastberaden partner om te ontdekken. Volgens de FromSoftware president is die interesse er zeker.

"Daar zou een zeer sterke partner van pas komen," vervolgde Miyazaki. "We zouden veel vertrouwen en overeenstemming moeten opbouwen over wat we ook proberen te bereiken, maar er is zeker interesse." De president van FromSoftware specificeerde niet precies wat deze "interesse" inhield, hoewel zijn voorbeeld van een mogelijke verfilming niet vergezocht zou zijn, gezien het huidige enthousiasme rond films en tv-programma's gebaseerd op videogames, waarvan er veel de komende jaren op onze schermen zullen verschijnen.


Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter of mail hem op tvanstam@ign.com.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Elden Ring

FromSoftware | 25 februari 2022
  • Platform
  • XboxOne
  • PC
  • PS4
  • PS5
  • XboxSeries
Gerelateerde artikelen
Reacties