Vijf jaar na release heeft Fallout 76 meer dan 17 miljoen spelers

Fallout 17.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Bethesda heeft gedeeld wat we mogen verwachten van Fallout in 2024 en zegt daarbij dat de multiplayer Fallout-game nu meer dan 17 miljoen spelers heeft.

Fallout 76 had een lastige lancering in november 2018. De game was niet af en voor veel spelers onspeelbaar en kreeg kritiek voor de levenloze wereld van Appalachia, dat een aantal features mistte waar singleplayer Fallout-fans van houden.

Sindsdien heeft Bethesda hard gewerkt om de game beter te maken. Met de Wastelanders update in 2020 werden eindelijk NPC's met stemmen toegevoegd, een cruciale mijlpaal voor de game. Inmiddels is de game vijf jaar uit en wordt Fallout 76 gezien als een succes en heeft het een tevreden groep spelers. De game heeft namelijk eindelijk een 'voornamelijk positief' rating op Steam.

Na de release van de Atlantic City - Boardwalk Paradise update sprak art director Jon Rush over de plannen voor Fallout 76 op het blog. Hier zegt hij: "Ruim 17 miljoen spelers hebben nu nieuwe Fallout verhalen meegemaakt met andere Wastelanders."

In 2024 komt nieuwe content naar de game met Atlantic City - America's Playground, die gepland staat voor de lente, met daarin nieuwe missies waar de spelers in contact komen de legendarische Jersey Devil, naast nieuwe verhaalgedreven quests, nieuwe gebieden om te ontdekken en nog veel meer.

Later dat jaar gaat Bethesda de game zijn map uitbreiden richting het zuiden en de bossen van Shenandoah. "Dit ooit rustige landschap in het hart van Virginia brengt een nieuwe questline, facties en beloningen", zegt Rush. De concept art die je hieronder kunt zien hint al naar wat we mogen verwachten.

Image credit: Bethesda.
Afbeelding credit: Bethesda.

2024 lijkt een groot jaar te worden voor Fallout, met de Amazon serie die gepland staat om naar Prime te komen vanaf 12 april, naast de Fallout 4 next-gen update die ergens dat jaar nog komt.


Nick is een van de content leads bij IGN Benelux. Als hij geen TikToks maakt is hij waarschijnlijk World of Warcraft aan het spelen of One Piece aan het kijken. Volg hem hier op Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Fallout 76

Bethesda Game Studios | 14 november 2018
  • Platform
  • PS4
  • PC
  • XboxOne
  • NintendoSwitch
Gerelateerde artikelen
Reacties