Fallout TV serie krijgt verhaal dat niet in de games zit

Maar wel in dezelfde wereld.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Amazon's Fallout TV serie zal een nieuw verhaal vertellen dat volledig losstaat van de games, maar zich wel afspeelt in dezelfde wereld.

In gesprek met Lex Fridman in de nieuwste aflevering van zijn podcast, zegt Bethesda directeur en uitvoerend producent van de Fallout TV serie Todd Howard dat hij eerdere voorstellen om Fallout 3 of 4 om te toveren voor TV niet zag zitten. Toen het idee kwam om een nieuw verhaal te vertellen dat naast de gebeurtenissen in de games gebeurde, wilde hij het pas gaan maken.

"Toen mensen een film wilde maken wilden ze het verhaal van Fallout 3 of het verhaal van Fallout 4 vertellen en ik dacht, meh", zei hij. "Bij dit was het, 'hey laten we iets doen wat zich afspeelt in de wereld van Fallout.'"

"We vertellen niet het verhaal van een game nog een keer. Het is in principe een gedeelte van de map. Laten we een verhaal vertellen dat past in de wereld die we hebben gebouwd, geen regels breekt, naar dingen in de game kan refereren, maar niet precies de games naloopt", vertelde hij. "Het bestaat in dezelfde wereld, maar het is zijn eigen unieke ding, dus dit voegt hieraan toe. Daarbij kunnen mensen die de games niet hebben gespeeld ook ervaren hoe cool Fallout is."

Amazon heeft verder nog weinig gezegd over het plot van de Fallout show en zei nog niks over een mogelijke adaptatie van een game. Een korte teaser die werd uitgebracht in oktober 2022 suggereert dat het verhaal draait om Vault 33, maar verdere details zijn schaars.

De Fallout show werd aangekondigd in juli 2020 met Westworld makers Jonathan Nolan als regisseur van een aantal afleveringen. Daarnaast speelt Walton Goggins de hoofdrol naast Ella Purnell en Kyle MacLachlan.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties