De essentiële Marvel-films die je moet kijken voor Avengers: Infinity War

Als je een spoedcursus over alles van MCU nodig hebt, zullen deze acht films je daarbij helpen

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

De film Avengers: Infinity War komt bijna uit. Hoewel bij deze nieuwe Marvel-film na tien jaar aan MCU-verhaallijnen alles samenkomt, is het enige nadeel dat het behoorlijk tijdrovend is voor fans om al deze films te bekijken. Dat geldt al helemaal voor de mensen die misschien net kennis maken met de MCU. Black Panther had tenslotte niet zoveel geld kunnen binnenhalen zonder een paar nieuwkomers aan te trekken.

Gelukkig hoef je niet alle achttien MCU-films opnieuw te verwerken om je voor te bereiden op Infinity War. We bespreken hier de essentiële, degene die sleutelpersonages introduceren of degene die een directe connectie met de Infinity Stones hebben. Deze zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwe superheldenfilm.

Captain America: The First Avenger

3a56665633a136fa165e60e39e9dcbaf

Er wordt veel focus gelegd op de rol van Steve Rogers in Infinity War als de man die voorheen bekend stond als Captain America en een onzekere plaats in de wereld te verwerken kreeg. Alleen al om die reden is het de moeite waard de eerste Cap-film opnieuw te zien en zijn WOII-heldendaden te herbeleven. Bovendien geeft deze film de nodige context voor de Steve/Bucky-relatie, wanneer de twee vrienden eindelijk herenigd worden (zonder hersenspoeling) in Infinity War.

Er is ook het feit dat The First Avenger veel te maken heeft met de Tesseract, het Hydra-artefact dat de Red Skull gebruikte om zijn leger te versterken. Hierin zat de eerste Infinity Stone die werd geïntroduceerd in de MCU: de Space Stone.

The Avengers

a80ab0eb2ed55f029cf6a7e57c4a9931

The Avengers is de eerste film waarin 'Earth's Mightiest Heroes' zich verenigen om een ​​gemeenschappelijke vijand te bevechten. Deze film is het ware startpunt voor veel van wat zich sindsdien in de MCU heeft afgespeeld. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hier het eerste conflict tussen de Avengers en Thanos plaatsvond, hoewel dat pas in de mid-credits duidelijk werd gemaakt.

Misschien nog belangrijker is dat The Avengers afhankelijk is van Loki's inspanningen om de Tesseract te stelen en te schenken aan Thanos. Op basis van de Infinity War trailers lijkt het erop dat Loki nog een laatste kans krijgt om die missie te vervullen.

Thor: The Dark World

Marvel's Thor: The Dark World (2013) Loki (Tom Hiddleston)

Hoewel deze film over het algemeen niet beschouwd wordt als een van de betere MCU-films levert Thor: The Dark World een belangrijke bijdrage. Namelijk door de introductie van een andere Infinity Stone, de Reality Stone, gevonden in het destructieve wapen dat bekendstaat als de Aether. Deze film geeft ook een goede indruk van de huidige staat van Asgard, waarmee het eindigt dat Odin wordt verraden en vervangen door zijn geadopteerde zoon Loki.

Guardians of the Galaxy

Guardians-of-the-Galaxy_first_Screenshot

Voorafgaand aan Infinity War kwam Thanos voor een groot deel voor in Guardians of the Galaxy. Die film heeft zijn rol als duistere power player in de intergalactische scène verstevigd, evenals zijn gewoonte om vrouwen als Gamora en Nebula op te voeden tot zijn loyale huurmoordenaars. We kunnen verwachten dat de relatie tussen Thanos en zijn eigenzinnige dochters een belangrijk aandachtspunt wordt in Infinity War.

De eerste Guardians-film is ook opmerkelijk vanwege de introductie van de Power Stone (verpakt in de Orb waar iedereen achteraan zit in deze film). Deze blijkt een van de eerste te zijn die Thanos toevoegt aan zijn Infinity Gauntlet. Bovendien is een van de grootste pluspunten dat in Infinity War het eerste team-up-moment is tussen de Avengers en de Guardians.

Avengers: Age of Ultron

HEADER_750x450

De weg naar Infinity War werd een stuk duidelijker in de tweede Avengers-film. Deze film introduceerde de Mind Stone en onthulde dat deze verborgen was in Loki's gedachtenbesturende staf. Deze diende als de katalysator voor de geboorte van Vision. Gebaseerd op de Infinity War-trailers zijn Visions dagen geteld, terwijl de Black Order de steen terugwint.

In ruimere zin wilde Age of Ultron verwijzen naar grotere, duistere gebeurtenissen die de Avengers te wachten staan. Tony Stark heeft een nachtmerrie/hallucinatie over dat het team wordt vernietigd door een niet te stoppen kosmische bedreiging, resulterend in de roekeloze beslissing om Ultron te maken. Op dezelfde manier wordt Thor achtervolgd door visioenen van uitsterving - visies van gebeurtenissen die binnenkort in Asgard zullen plaatsvinden.

Captain America: Civil War

thumb-1920-696684

Elke Avengers-film is essentieel voor Infinity War. Aangezien Captain America: Civil War in feite The Avengers 2.5 is, behoort het tot de belangrijkste MCU-films. Civil War is vooral belangrijk als het gaat om het creëren van de huidige staat waar de Avengers zich in bevinden. Deze film laat zien hoe de fallout van Age of Ultron en de bekrachtiging van de Sokovia Accords een wig midden in het team dreef. Een van de grootste uitdagingen voor Cap, Iron Man en de rest in Infinity War is dat ze niet opgewassen zijn tegen de krachtige nieuwe dreiging.

Civil War introduceert ook twee nieuwe MCU-helden die belangrijk zullen zijn in Infinity War - Spider-Man en Black Panther. Beide personages hebben sindsdien hun eigen solo-films gehad, maar je leert alles wat je moet weten over de twee in Civil War.

Doctor Strange

doctor-strange-1000x562

In Infinity War is de eerste keer dat we Stephen Strange en Wong naast de Avengers zien vechten. Dus het kan geen kwaad om hun MCU-debuut te zien in Doctor Strange van 2016. Deze film is ook belangrijk omdat de Eye of Agamotto geïntroduceerd wordt, een tijdmanipulerend artefact dat de Time Stone herbergt. Dankzij Doctor Strange is er nog maar één laatste Infinity Stone die onthuld moet worden: de Soul Stone.

Thor: Ragnarok

Thor-Ragnarok-Image-with-Hulk-Valkyire-and-Loki

De meest recente Thor-film was vooral bedoeld om de status van de MCU te veranderen en de weg vrij te maken voor Infinity War. Deze film gaat over de vernietiging van Asgard zoals aangegeven in Age of Ultron en Thors opkomst als nieuwe koning van mensen zonder huis. De scène met post-credits legt de gebeurtenissen van Infinity War vast.

Ragnarok is ook een belangrijk hoofdstuk in het verhaal van Thors relatie met zijn broer Loki. Alle tekenen wijzen erop dat Loki een groots moment heeft in Infinity War en het is het beter om de volledige context te begrijpen voor zijn connecties met Thor en Thanos. Het is ook een grote film voor Hulk, waarin wordt uitgelegd wat hij heeft gedaan in de jaren sinds Age of Ultron en waarom zijn terugkeer naar de aarde zo belangrijk is.

Honorable Mention: Black Panther

tmp_4VQ0su_2edc155807cce782_blackpanther

Qua verband met Infinity War is Black Panther niet zo essentieel als de andere films op deze lijst. Zijn personage is al geïntroduceerd in Captain America: Civil War. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds de moeite waard om het toe te voegen aan je lijst. Het lijkt erop dat een van de belangrijkste momenten in Infinity War plaatsvindt in Wakanda en nieuwe favoriete personages zoals Okoye en M'Baku zal bevatten. Plus, Black Panther is een van de beste MCU-films tot nu toe en er is altijd wel een gelegen moment om het opnieuw te kijken.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties