Ongeveer 50 van de 100 medewerkers van Tango Gameworks verhuizen naar Krafton

De studio is overgenomen van Microsoft.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Krafton, de uitgever van PUBG, neemt ongeveer 50 van de 100 medewerkers over van Tango Gameworks, de ontwikkelaar van Hi-Fi Rush, nadat deze studio door Microsoft werd gesloten.

Journalist Stephen Totilo liet op X/Twitter weten dat Krafton in een persbericht heeft aangegeven dat het "van plan is om ongeveer 50 ontwikkelmedewerkers van Tango Gameworks over te plaatsen naar Kraftons dochteronderneming in Japan. De overgeplaatste medewerkers zullen blijven werken aan nieuwe projecten, waaronder de uitbreiding van de HI-FI RUSH IP, bij Krafton."

De studio, samen met de Hi-Fi Rush-franchise, werd gered toen Krafton begin augustus 2024 aankondigde dat het de studio van Microsoft had overgenomen. "Krafton is van plan samen te werken met Xbox en ZeniMax om een soepele overgang en continuïteit bij Tango Gameworks te waarborgen, zodat het getalenteerde team kan doorgaan met het ontwikkelen van de Hi-Fi RUSH IP en toekomstige projecten kan verkennen," zei het bedrijf destijds.

Het is onduidelijk waarom de resterende ongeveer 50 medewerkers niet bij Krafton zijn gegaan, maar het is mogelijk dat zij al elders werk hadden gevonden aangezien de sluiting van de studio drie maanden eerder, in mei 2024, was aangekondigd.

Microsoft sloot tegelijkertijd ook Arkane Austin, de ontwikkelaar van Redfall, wat zowel bij ontwikkelaars als fans voor schok en woede zorgde.

Hi-Fi Rush werd door Microsoft-executive Aaron Greenberg beschouwd als "een doorbraak voor (Xbox) en zijn spelers in alle belangrijke metingen en verwachtingen," maar toch werd de studio die de game net een jaar eerder had uitgebracht gesloten.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
  • Platform
  • XboxSeries
  • PC
  • PS5
Gerelateerde artikelen
Reacties