Metal Gear Solid 3 Remake ontwikkelaars over Kojima en waarom deze game is gekozen

We hebben met Konami gepraat over Metal Gear Solid Δ: Snake Eater na de grote aankondiging van vorige week.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater was een van de grootste aankondigingen van de PlayStation Showcase en IGN had de kans om met het team achter de remake te praten om meer te weten te komen over wat deze remake precies inhoudt.

Hoewel het team nog niet klaar was om alles over Metal Gear Solid Δ: Snake Eater te onthullen, het heeft momenteel geen releasedatum, waren ze wel bereid om te praten over of Hideo Kojima of Yoji Shinkawa enige betrokken zijn bij het project en of er meer remakes zullen komen van de Metal Gear-serie en meer.

Wie maakt Metal Gear Solid Δ: Snake Eater en is Hideo Kojima betrokken?

Eén van de grootste vragen die velen hadden na de aankondiging was of Metal Gear Solid 3-regisseur Hideo Kojima, na zijn breuk met Konami, betrokken was bij het project. We vroegen ook of Yoji Shinkawa betrokken was, omdat hij een belangrijke rol speelde in de art van de Metal Gear Solid-serie en nu met Kojima bij Kojima Productions werkt.

"Ze zijn niet betrokken," zei een woordvoerder van Konami. "Maar het ontwikkelteam zal hard werken aan deze remake en ook aan de ports (voor Metal Gear Solid: Master Collection) zodat ze op meerdere platformen door nog meer spelers van over de hele wereld kunnen worden gespeeld."

Voor degenen die het gemist hebben, Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 werd samen met Metal Gear Solid Δ: Snake Eater aangekondigd en bevat het originele Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater en Metal Gear 1 en 2. De collectie komt uit in de herfst van 2023.

Dus wie werkt er aan de remake? De "centrale rol" zal worden ingenomen door Konami-ontwikkelaars die "betrokken zijn geweest bij de productie van eerdere [games in de] Metal Gear-serie." Deze devs zullen samenwerken met Virtuos, een studio die ook "betrokken is geweest bij de productie van eerdere delen in de Metal Gear-serie." Dit bevestigt eerdere geruchten dat Virtuos, dat heeft gewerkt aan veel verschillende games zoals Dark Souls Remastered en Uncharted 4, betrokken is bij de remake.

We vroegen vervolgens waarom het team ervoor koos om te beginnen met Metal Gear Solid 3 in plaats van het eerste deel en het leek er allemaal op neer te komen dat het derde deel eigenlijk de vonk is van het grotere Metal Gear-verhaal.

"We kozen voor Metal Gear Solid 3: Snake Eater omdat het de geboorte van BIG BOSS (Naked Snake) laat zien, wat het startpunt is van de Metal Gear-serie", zei een woordvoerder van Konami. "Een andere reden is dat veel fans al lange tijd om een remake van deze game hebben gevraagd."

Fans lijken ook een grote factor te zijn of er toekomstige Metal Gear-remakes of zelfs gloednieuwe games zullen komen. Konami was voorzichtig om geen nieuwe games te noemen ondanks dat we ernaar vroegen, maar het deelde wel mee dat "wat betreft remakes van eerdere games in de serie buiten Metal Gear Solid 3: Snake Eater, zullen we naar de vraag van spelers luisteren en overwegen."

Waarom Metal Gear Solid Δ en niet Metal Gear Solid 3?

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater is uiteraard een remake van Metal Gear Solid 3 en we vroegen waarom ze hebben gekozen voor het Delta-symbool in plaats van het gewoon Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake of iets dergelijks te noemen. Konami gaf op Twitter een korte uitleg waarom het deze beslissing nam en de devs gaven in ons gesprek iets meer uitleg.

"Het Delta-symbool (Δ) is gekozen omdat zijn betekenis past bij het concept van het remake-project," zei een woordvoerder van Konami. "Delta is een karakter uit het Griekse alfabet dat ‘verandering’ of ‘verschil’ betekent in wiskunde en variabelen, het heeft ook de betekenis van verandering zonder verandering van structuur."

Over veranderingen gesproken, Konami bevestigde dat het verhaal in de remake niet verandert wordt. Bij IGN zijn we er niet al te verdrietig over omdat het verhaal een van de belangrijkste redenen was waarom we Metal Gear Solid 3: Snake Eater bovenaan onze ranglijst plaatsten van Kojima's Metal Gear-games in 2015.

"En dan is er nog dat einde", zeiden we over het verhaal van Metal Gear Solid 3. "Een zware conclusie voor een verhaal dat met terugwerkende kracht de hele franchise in beweging zet. Liefde, eer, verraad en al het beste van Metal Gear Solid, verpakt in één prachtig gecamoufleerd pakket."

Het opnieuw casten van Snake in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain was een van de meer controversiële beslissingen van die game, maar Konami gaat niet iets vergelijkbaars doen deze keer en heeft laten weten dat alle stemmen van de personages uit de originele game hetzelfde zullen zijn in de remake.

Voor meer informatie kun je hier bekijken waarom wij geloven dat Metal Gear Solid 3 de juiste game is om als eerste te remaken, onze side-by-side vergelijking van de remake en het origineel en alles wat er nog meer is aangekondigd tijdens de PlayStation Showcase.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
  • Platform
  • PC
  • PS5
  • XboxSeries
Gerelateerde artikelen
Reacties