Nintendo President waarschuwt voor mogelijke Switch-tekorten in 2021

"In sommige gevallen kunnen we misschien niet genoeg orders verwerken."

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Shuntaro Furukawa, president van Nintendo, waarschuwt dat de levering van de Nintendo Switch in de nabije toekomst mogelijk in de problemen komt door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders.

Website VGC meldt dat Furukawa sprak met Nikkei over dit aanhoudende wereldwijde tekort aan halfgeleiders dat problemen heeft veroorzaakt bij de levering van PS5, Xbox Series X/S, grafische kaarten, en nog veel meer.

"We zijn erin geslaagd de nodige materialen veilig te stellen voor de onmiddellijke productie van halfgeleiders voor de Switch," zei Furukawa. "In Japan en andere landen is de vraag sinds het begin van het jaar echter zeer groot, en het is niet uitgesloten dat er in de toekomst bij sommige detailhandelaren tekorten zullen ontstaan.

Passing the torch.

"Het is moeilijk te zeggen hoe we hiermee om zullen gaan, maar in sommige gevallen kunnen we misschien niet genoeg orders verwerken."

Nintendo heeft al langer te maken met Switch-tekorten, vooral door de groeiende vraag naar de console tijdens de COVID-19-pandemie. Deze verergerden verder door problemen met het leveringsproces en resellers die zoveel mogelijk consoles opkochten om de prijs op te drijven en winst te maken.

Hoewel Nintendo het bestaan ervan nog moet bevestigen, roept dit ook de vraag op hoe Nintendo in staat zal zijn om de productie van de huidige Switch, Switch Lite en mogelijk de vermeende "Switch Pro" bij te houden. Die laatste zou volgens geruchten lanceren tijdens de feestdagen van 2021.

Deze nieuwe Nintendo Switch zal naar verluidt een groter scherm en 4K-uitvoer hebben wanneer hij in het dock staat. Mogelijk is de console ook voorzien van een nieuwe Nvidia-chipset die een bijgewerkte CPU en meer geheugen met zich mee zou brengen.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties