PlayStation Studios-baas spreekt over Bend's nieuwe game, PC Releases en meer

Interview met Hermen Hulst.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

PlayStation Studios-baas Hermen Hulst heeft een nieuw interview gegeven aan het PlayStation Blog waarin hij nieuwe updates geeft over de staat van Sony's first-party game-ontwikkelaars. Het gaat onder meer over het werk van Bend Studio aan een nieuwe originele game en de groeiende interesse van de studio in pc-gaming.

Hulst onthult onder andere dat Bend Studio werkt aan een "spannende nieuwe IP" die voortbouwt op de "diepe open-wereld systemen die ze hebben ontwikkeld met Days Gone."

In een eerder bericht stond dat Bend Studio in eerste instantie een vervolg op Days Gone pitchte dat werd afgewezen. Na op een paar Naughty Dog-projecten te zijn gezet - mogelijk een nieuwe Uncharted en The Last of Us multiplayer - bevestigt Hulst dat Bend werkt aan een geheel nieuwe game.

Wat betreft de beslissing van PlayStation om games als Horizon Zero Dawn op pc uit te brengen, zegt Hulst dat het succes ervan een "honger" aantoont naar PlayStation-games buiten het console-ecosysteem, maar Hulst benadrukt dat "PlayStation de beste plek zal blijven om onze PlayStation Studios-titels bij de lancering te spelen."

Hulst leek aan te geven dat de wachttijd van 2 jaar tussen het uitbrengen van Days Gone op de PS4 en pc opzettelijk was en dat PlayStation er vooralsnog alles aan doet om first-party game-lanceringen strikt op PlayStation-hardware te houden.

Tot slot sprak Hulst over de toestand van de Japanse ontwikkelingsteams van PlayStation. Het bedrijf heeft haar Japan Studio onlangs gereorganiseerd. Belangrijke talenten hebben de studio in de maanden voorafgaand aan de aankondiging verlaten, maar Hulst zegt dat de Japanse invloed een essentieel onderdeel van het DNA van PlayStation is.

Van de Japanse studio's van PlayStation werkt Polyphony Digital momenteel aan Gran Turismo 7 en Hulst zegt dat Team Asobi wordt opgebouwd om een franchise "voor alle leeftijden" met wereldwijde aantrekkingskracht te ontwikkelen.

Er is nog niet bekend of PlayStation een E3 2021-evenement organiseert, maar in de tussentijd heeft het bedrijf de eerste gameplay getoond van Horizon Forbidden West en de belangrijkste updates voor God of War 2 van vandaag bekendgemaakt. Van die laatste is nu ook bekend dat het een cross-platform titel gaat worden.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties