PlayStation Stars lijkt voor sommigen weer te werken na een maand

Het loyaliteitsprogramma was naar verluidt sinds 6 juni niet meer beschikbaar.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Na een bizarre downtime van een maand, lijkt PlayStation Stars weer online te zijn in de Verenigde Staten.

Rond 6 juni konden spelers op mysterieuze wijze het PlayStation Stars-programma niet meer bereiken. Volgens Kotaku kregen gebruikers die op het PlayStation Stars-pictogram op de PlayStation-app klikten, een foutmelding die luidde: “PlayStation Stars ondervindt momenteel problemen. Onze medewerkers zijn op de hoogte van het probleem en werken aan een oplossing.” Sony bracht later op 7 juli een verklaring uit waarin werd aangekondigd dat PlayStation Stars “binnenkort terug zou keren in gefaseerde regionale uitrol”. Volgens een bericht op de r/PlayStation subreddit, lijkt PlayStation Stars weer te werken voor sommige spelers in de Verenigde Staten, zolang je je PlayStation-app bijwerkt. In de Benelux lijkt de app nog niet te werken op moment van schrijven.

PlayStation Stars, dat in feite PlayStation Rewards in een nieuw jasje is, is een gratis loyaliteitsprogramma dat voor het eerst werd gelanceerd in 2022 in de PlayStation-app. Het programma stelt gebruikers in wezen in staat om punten te verdienen voor het kopen van games en het voltooien van maandelijkse in-game doelstellingen. Genoemde punten kunnen in de app worden ingewisseld voor goodies zoals digitale verzamelobjecten of tegoeden die kunnen worden gebruikt om nog meer PlayStation-games te kopen.

Hoewel Sony nog moet onthullen wat de oorzaak is van de downtime van PlayStation Stars en waarom het meer dan een maand duurde om het te repareren, lijkt het zijn belofte te hebben gehouden dat spelers punten en verzamelobjecten zouden blijven verdienen terwijl het programma niet beschikbaar was.

IGN US heeft contact opgenomen met Sony voor commentaar.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties