Capcom bevestigt dat volgende Resident Evil game in ontwikkeling is onder leiding van RE7 regisseur

De sequel werd bevestigd tijdens Capcom Next Summer 2024.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Na meerdere geruchten dat Resident Evil 9 op het punt stond om onthuld te worden, heeft Capcom bevestigd dat het volgende hoofdstuk van de iconische franchise in ontwikkeling is.

De ontwikkeling wordt geleid door Resident Evil 7: Biohazard regisseur Koshi Nakanishi, die de nieuwe game aankondigde terwijl hij sprak over de mobile release van zijn RE7.

The next Resident Evil's development is being led by Koshi Nakanishi.
De ontwikkeling van de volgende Resident Evil wordt geleid door Koshi Nakanishi.

"Het was heel moeilijk om te bedenken wat ik moest doen na Resident Evil 7", zei Nakanishi. "Maar ik heb het gevonden en om eerlijk te zijn voelt het bijzonder. Ik kan nog geen details delen, maar ik hoop dat jullie er blij van worden op de dag dat dit wel kan."

Nakanishi heeft een lange geschiedenis met Resident Evil. Naast Resident Evil 7, waarmee hij de reeks nieuw leven in blies, regisseerde hij ook Resident Evil Mercenaries 3D voor Nintendo 3DS, net als de eerste Resident Evil Revelations game. Nakanishi was ook een ontwerper voor Resident Evil 5.

Er doen al langer geruchten de ronde dat een Resident Evil 9 game in ontwikkeling zou zijn, alhoewel Capcom dit tot nu toe nog geheim heeft gehouden. In mei kon IGN nog melden dat er Resident Evil Zero en Code Veronica remakes in ontwikkeling zijn. De meest recente releases van de franchise zijn Resident Evil Village en Resident Evil 4 Remake, die zeer goed werden ontvangen.

Naast de bevestiging dat we een nieuwe Resident Evil mogen verwachten, bevestigde Capcom ook dat er een Kunitsu-Gami demo komt en de releasedatum voor Dead Rising Deluxe Remaster tijdens zijn summer showcase.


Nick is een van de content leads bij IGN Benelux. Als hij geen TikToks maakt is hij waarschijnlijk World of Warcraft aan het spelen of One Piece aan het kijken. Volg hem hier op Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
  • Platform
  • PS4
  • XboxOne
  • PC
  • XboxSeries
  • PS5
  • NintendoSwitch
Gerelateerde artikelen
Reacties