Paramount Television Studios sluit vanwege gigantische reeks ontslagen

Een nieuwe ontslagronde.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Na een rumoerig jaar en een fusie, sluit Paramount Television Studios.

Paramount Television Studios president Nicole Clemens gaf aan dat de divisie tegen het einde van de week zal sluiten via een memo richting medewerkers, zo meldt Deadline. De beslissing komt enkele dagen nadat Paramount aankondigde dat het 15% van het personeel in de VS ontslaat.

"Dit is een uitdagende en transformerende tijd geweest voor de hele industrie, en helaas wordt onze studio ook niet gespaard," schreef ze. "De afgelopen 11 jaar heeft PTVS schijnbaar onoverkomelijke obstakels overwonnen door een combinatie van kracht, vastberadenheid en toewijding. We hebben deze uitdagingen aangepakt met ongelooflijke veerkracht, creativiteit en passie voor wat we doen, en ik had niet trotser kunnen zijn op ons team."

Volgens een andere memo, verzonden door CBS CEO en Paramount Global Co-CEO George Cheeks, was de beslissing niet gebaseerd op prestaties, maar was het "het resultaat van significante veranderingen in de TV- en streamingmarkt en de noodzaak om ons bedrijf te stroomlijnen."

Cheeks kondigde ook aan dat alle huidige PTVS-series en projecten in ontwikkeling, waaronder Cross, Before en Murderbot, worden overgeheveld naar CBS Studios. Het is nog onduidelijk of er werknemers worden overgenomen door CBS of dat ze allemaal worden ontslagen.

IGN heeft contact opgenomen met Paramount voor een reactie.

PTVS, opgericht in 2013, is het meest bekend van Tom Clancy's Jack Ryan, 13 Reasons Why en Reacher. PTVS werd echter dit jaar twee keer geconfronteerd met ontslagen, waarbij de ronde van ontslagen in februari verschillende aspecten van PTVS in CBS Studios integreerde. De angst voor ontslagen is ook gegroeid te midden van de mogelijke fusie van Paramount Global met Skydance Media.


Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter of mail hem op tvanstam@ign.com.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
Gerelateerde artikelen
Reacties