Manny Jacinto van The Acolyte onthult inspiratiebronnen Darth Vader en Kylo Ren en hoopt op een seizoen 2

"We wilden hem anders laten bewegen en anders laten vechten."

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Het eerste seizoen van Star Wars: The Acolyte is ten einde gekomen. Manny Jacinto, die de rol van The Stranger/Qimir speelt, kwam daarom langs op D23 2024 om te praten over wat zijn personage inspireerde en hoe het verhaal van de Disney+ prequelshow mogelijk verder gaat.

Jacinto deelde gedetailleerde informatie over zijn rol tijdens een panel op de Disney-expo van dit jaar. Terwijl het luisteren naar klassieke John Williams-melodieën en Foo Fighters hem hielp voorbereiden op zijn rol als de mysterieuze figuur met het rode lichtzwaard in The Acolyte, waren het iconische Force-gebruikers zoals Darth Vader en Kylo Ren die hem het meest inspireerden in het uiten van zijn donkere kant. Wat betreft de manier waarop zijn personage bewoog, keek Jacinto naar Ray Parks Darth Maul.

The Acolyte ster Manny Jacinto hoopt op een tweede seizoen.

"Je kunt niet anders dan terugkijken naar iconische personages zoals Darth Vader en Kylo Ren," zei Jacinto. "Je begint met dat masker, maar we wilden het zeker een doel geven. Het belangrijkste doel was om zijn identiteit te verbergen, dus dat was ons uitgangspunt, maar we wilden hem ook anders maken. We wilden dat hij anders bewoog en anders vocht."

Het eerste seizoen van The Acolyte ging in juni in première op Disney+ en eindigde in juli. Het vertelde een verhaal dat een grotendeels onverkend terrein van de donkere kant onderzoekt. Terwijl velen niet zeker wisten wat ze van de show moesten maken, zijn anderen die genoten van deze nieuwe invalshoek op het Star Wars-universum benieuwd of er een tweede seizoen zal komen. Jacinto heeft eerder geteaset naar wat hij wil zien in een nieuw seizoen, maar op dit moment heeft hij niets aan te kondigen.

"Duimen dat we het nog eens kunnen doen.

"Ik weet niet hoe we dit hebben kunnen volbrengen, maar we hebben het gedaan," zei Jacinto over zijn co-ster, Amandla Stenberg. "We deden het samen. Amandla is een professional – ze is zo slim. Ik klink altijd zo dom naast haar omdat ze wijs is voor haar leeftijd. Duimen dat we het nog eens kunnen doen."

Tijdens het panel onthulde Disney enkele concept art-afbeeldingen van The Stranger/Qimir. We hebben een aantal van de getoonde beelden verzameld, die je hieronder kunt zien.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties