AudioClash: Battle of the Bands is auto chess met rocksterren - IGN Expo

Het eerste spel van virtuele band, The Living Tombstone.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

IGN is verheugd om AudioClash: Battle of the Bands te onthullen, een auto-battling strategiegame waarin je muzikale groepen creëert uit decks van kaarten. De game komt naar Steam Early Access in Q3 2021.

AudioClash: Battle of the Bands, dat tijdens IGN Expo werd onthuld, is de eerste game die mede is gemaakt door The Living Tombstone. Deze beroemde virtuele band staat vooral bekend om zijn liedjes gebaseerd op videogames. Nu creëert The Living Tombstone (opgericht door de Israëlische producer-componist Yoav Landau en de Amerikaanse songwriter en zanger Sam Haft) een videogame gebaseerd op liedjes.

AudioClash is een multiplayer auto-battler, vergelijkbaar met de DOTA mod spin-off Auto Chess. In de game bouw je een roster van band managers en muzikanten op en speel je kaarten die hun muziek vertegenwoordigen. Doel is om een muzikale set na te bootsen en de rivaliserende band van het podium te blazen. Het spel is ontwikkeld door Big Boat Interactive en bevat elementen van rock, metal, punk, pop en EDM. Er zullen sterren in meespelen "die zijn opgeroepen door tijd, ruimte en alternatieve realiteiten". Leden van The Living Tombstone zelf zullen ook als personages in het spel verschijnen.

"Videogames inspireren ons niet alleen - ze zijn verweven in het weefsel van The Living Tombstone, van de muziek die we maken tot de Tombsonas die we hebben gecreëerd," zei Yoav Landau in een persbericht. "Daarom behandelen we AudioClash: Battle of the Bands met het belang en de zorg van elke muzikale release. Onze fans, en gamers in het algemeen, verdienen waar voor hun geld vanaf minuut een, met honderden uren aan gratis content."

Kom zeker nog eens terug want er komt nog veel meer nieuws uit de IGN Expo vandaag en IGN's Summer of Gaming deze hele maand, inclusief E3 2021 coverage

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties