Sony is naar verluidt in gesprek om een bod te doen op Paramount

Afgelopen jaar was Warner Bros. Discovery ook al in gesprek om te fuseren met Paramount.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Sony sluit zich naar verluidt aan bij een gezamenlijk bod met investeringsmaatschappij Apollo Global Management om Paramount over te nemen, zo meldt de New York Times.

Volgens het rapport hebben Sony en Apollo Global Management nog geen officieel bod gedaan, maar heeft Sony chief executive Tony Vinciquerra wel gesprekken gevoerd met de investeringsmaatschappij afgelopen week. Het uiteindelijke bod moet nog worden uitgebracht, maar waarschijnlijk bestaat het uit cash voor aandelen van Paramount. Hiermee hopen Sony en Apollo er samen een privaat bedrijf van te maken.

Het bericht stelt dat als het lukt, dat Sony waarschijnlijk de werkzaamheden van Paramount over zal nemen en het zal labelen als hun eigen media-imperium. Naast Paramount Pictures bevat het Nickelodeon, Showtime, MTV, Comedy Central, CBS en Paramount+.

Paramount could be acquired by Sony, if a potential bid works out. (Image credit: ROBYN BECK/AFP via Getty Images)
Paramount kan zomaar overgenomen worden door Sony. (Image credit: ROBYN BECK/AFP via Getty Images)

Volgens Bloomberg is Sony nog de enige grote studio die geen eigen streamingdienst heeft. Met dat in gedachte is het een verleidelijke stap om Paramount en de lineaire televisiezenders die ze hebben over te nemen.

Afgelopen jaar kwam er al een bericht naar buiten dat Warner Bros. leidinggevenden gesprekken hadden gevoerd met Paramount Pictures over een potentiële fusie. Sindsdien is daar geen nieuws meer over naar buiten gekomen.


Thumbnail credit: ROBYN BECK/AFP via Getty Images

Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties