The One Piece makers willen de serie voor altijd blijven maken

Netflix en WIT Studio geven Deep Dive in de One Piece anime remake.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Netflix en WIT Studio hebben een deep dive gegeven in The One Piece, de anime remake van de langlopende en geliefde reeks van Eiichiro Oda.

Netflix heeft een video van 20 minuten uitgebracht waarin het dieper in gaat op de vroege fase van de productie en interviews met het personeel achter het project. Daarnaast is er concept art uitgebracht voor de remake serie. De serie verschijnt in seizoenen in plaats van met wekelijkse releases.

De serie werd als verrassing aangekondigd in december 2023 en zelfs regisseur Masashi Koizuka was verrast toen hij er voor het eerst over hoorde. "Ik was half aan het twijfelen," gaf hij toe. "Het begon met, 'Gaan ze het echt doen?' toen had ik de mogelijkheid om met Oda-sensei te praten, en toen wist ik dat het echt ging gebeuren."

Oda vertelde Koizuka en het team bij WIT Studio dat ze niet een versie moesten maken wat een "copy and paste" was van zijn eigen werk, maar dat ze hun eigen expressie mochten gebruiken. Het personeel bestudeerde de stijl van Oda, haast religieus, maar probeerde meer het gevoel van de manga te grijpen dan een directe hercreatie van iedere scène.

Het zal nog steeds hetzelfde verhaal vertellen, maar The One Piece kan verschillende invalshoeken of accenten in zijn scènes bevatten. WIT Studio heeft zelfs een 3D-wereldkaart in videogamestijl van elke locatie gemaakt om interessante plekken en invalshoeken te ontdekken.

Wat het team zelf betreft, onthulde Koizuka dat WIT Studio voornamelijk jong personeel heeft toegewezen aan The One Piece. Dit komt doordat, na nu 27 jaar, deze teamleden allemaal een band hebben met de manga en de anime, omdat ze deze zelf hebben geconsumeerd toen ze opgroeiden, en daarom begrijpen ze het belang van elk element.

"De leden die we momenteel hebben, zijn samengesteld onder het concept van jong personeel," zei Koizuka. "Ze groeiden op met het kijken naar One Piece toen ze jong waren. Nu, werkend aan dit project, hebben ze nog steeds vreugde en opwinding als lezers van de manga. Ze hebben een sterk gevoel van wat ze voelden toen ze jonger waren, omdat ze toen de doelgroep waren.

"Ik voel de kracht van het project en het team in hoe mensen die opwinding voelden, die de passie voor een bepaald stripframe kennen, en die genoten hebben van het lezen, allemaal als een team zijn samengebracht. Ze vertellen ons erover. 'Dit is het. Dit is het belangrijke deel.'"

Hoewel de levensduur en populariteit van The One Piece nooit echt in twijfel werden getrokken, dankzij veel fans die al jaren om deze stijl van remake vragen, maakte Koizuka duidelijk dat hij klaar was om zich voor de lange termijn in te zetten.

"Ik ben hiermee bezig als een lange serie," zei hij. "Als mensen houden van wat we hebben gecreëerd, weten we dat we dit op de lange termijn zouden maken. En als dat zo is, betekent het dat het werk door velen geliefd is. Ik wil hier lang mee doorgaan en dit voor altijd blijven creëren."

Er is nog geen releasedatum voor de show gedeeld, maar aangezien Netflix blijkbaar de marketingcampagne op gang brengt, zal het waarschijnlijk vroeger dan later komen.


Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter of mail hem op tvanstam@ign.com.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

The One Piece

Wit Studio
Gerelateerde artikelen
Reacties