Nostalgische Xbox 360 Blades keren terug als Dynamic Background, maar fans willen meer

De Xbox 360 store sluit later deze maand.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Microsoft voedt onze gaming nostalgie met de release van een nieuwe Xbox 360 Blade dynamic background voor Xbox consoles, maar fans zijn niet echt onder de indruk.

Het Xbox bedrijf bracht de achtergrond gisteren uit voor spelers, waarmee het thema weer doet denken aan de kenmerkende UI van de Xbox 360. Het stond spelers destijds toe om te schakelen tussen tabbladen als games, media, marketplace en meer.

De nieuwe achtergrond is geen volledige UI, maar het maakt de Xbox eigenaren in ieder geval een beetje nostalgisch zodra ze inloggen.

Fans smeken al jaren om een terugkeer van de Blades, maar dit is voor een aantal fans waar ze juist niet op hadden gehoopt. Het thema bevat alleen statische Blades op een groene achtergrond. De Blades zelf bewegen niet.

Het schiet bij fans die de begindagen van de Xbox 360 hebben meegemaakt in het verkeerde keelgat, vooral omdat Microsoft de digitale marketplace sluit op 29 juli. Hierdoor hebben fans nog maar twee weken om retro titels in de store te kopen voordat ze voor altijd verdwijnen. Voor nu lijkt het erop dat Microsoft geen echte plannen heeft om de klassieke UI terug te brengen.

Als je alsnog de achtergrond zou willen toevoegen aan jouw Xbox console, dan doe je dat op de volgende manier:

  • Druk de Xbox knop op je controller om de guide te openen.
  • Navigeer naar Profile & system > Settings > General > Personalization > My background > Dynamic backgrounds.
  • Kies de Xbox 360 Blades onder Featured of Xbox dynamic backgrounds
  • Selecteer de background art die je wil met de A knop.

Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter of mail hem op tvanstam@ign.com.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties