Breinlijn

Breinlijn

Ziekenhuizen en gezondheidszorg

Amsterdam, Noord-Holland 2.945 volgers

Hersenletsel? Wij denken met je mee en helpen je verder op weg!

Over ons

In Nederland komen er jaarlijks tussen 130.000 tot 160.000 mensen bij met hersenletsel. Dat heeft grote gevolgen voor hun dagelijks leven. Hersenletsel brengt veel vragen met zich mee. Voor de getroffene en de naasten, maar ook voor professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners en wijkteamleden. Wie vragen heeft over (de gevolgen van) hersenletsel kan tot nu toe terecht bij een van de 17 hersenletselteams, die elk hun eigen telefoonnummer, contactformulier en systeem kennen. Met Breinlijn is er één landelijke toegangspoort. Mensen met hersenletsel (cliënten), hun naasten en zorgprofessionals kunnen daar terecht voor vragen en casuïstiek over (niet aangeboren) hersenletsel.

Branche
Ziekenhuizen en gezondheidszorg
Bedrijfsgrootte
2-10 medewerkers
Hoofdkantoor
Amsterdam, Noord-Holland
Type
Non-profit
Opgericht
2018
Specialismen
hersenletsel

Locaties

Medewerkers van Breinlijn

Updates

  • Breinlijn heeft dit gerepost

    Nieuw: brochure Veilig op weg met hersenletsel Mag je autorijden na het oplopen van hersenletsel? En hoe zit dat voor een brommer of motor? Dit zijn veelvoorkomende vragen na een beroerte, een TIA of het oplopen van een zware hersenschudding. Het geven van een goed antwoord is lastig. De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders. Bij sommige oorzaken van hersenletsel geldt een wettelijk tijdelijk rijverbod, bij andere niet. Ook de inschatting van de arts is belangrijk. Wil jij weten hoe het zit? De brochure Veilig op weg met hersenletsel geeft inzicht in het proces en praktische tips. Lees de brochure online op hersenletsel.nl/verkeer of bestel hem in onze webshop via https://lnkd.in/ek7wqD_g De brochure is ontwikkeld door de Informatietafel Hersenletsel Informatietafels Autisme, Hersenletsel, EMB, LVB en het CBR, en wordt gesteund door Veilig Verkeer Nederland en de Hersenstichting. Aan de Informatietafel Hersenletsel werken Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, Hersenletsel-Uitleg + Brain Injury Explanation, Breinlijn en Wegwijzer hersenletsel samen aan de verbetering van informatievoorziening voor mensen met hersenletsel en hun naasten. De Informatietafel Hersenletsel wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. #hersenletsel #nah #hersenschudding #verkeersdeelnamenah #veiligrijdenmetnah #autoverzekering

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Breinlijn heeft dit gerepost

    Profiel weergeven voor Bert Vrijhoef, PhD, afbeelding

    CEO Panaxea | Chairperson Dutch Stroke Knowledge Network

    Op de gisteren door Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland georganiseerde netwerkdag voor coördinatoren van CVA/NAH-ketens en/of regionale netwerken zijn veel relevante ontwikkelingen aan bod gekomen: 🫰 het belang van Onderzoek & Ontwikkeling voor het vergroten van kennis over zorginnovatie en -transformatie en wat allemaal komt kijken bij het identificeren, werven en beheren van subsidies. Het hebben van een eigen agenda hierbij helpt om zelf of samen (mede) vorm te geven aan toekomstige ontwikkelingen; 🧭 dat Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland werkt aan het vergroten van landelijke expertise over regionale netwerkzorg voor mensen met een CVA of ander NAH, hierin haar regionale deelnemers adviseert, en daarbij het Stroke Action Plan Europe als richtinggevend document ziet voor het verbinden, integreren en/of initiëren van initiatieven in Nederland; 🤲 op de huidige agenda van Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland meerdere activiteiten plaatshebben, zoals: - het Validatie Onderzoek Transitieweb (i.s.m. Zorginstituut Nederland); - procesoptimalisatie van zorg ten behoeve van mensen waarbij sprake is van spasticiteit als gevolg van hersenletsel (i.s.m. Ipsen en AbbVie); een verkenning rondom het CVA Actieplan Nederland (i.s.m. Lumien van der Meer - van den Haak); - inventarisatie van eerstelijnsnetwerken voor mensen met CVA/NAH (door Lucas Koester en met ondersteuning van ZonMw, Hersenstichting, Revalidatie Nederland, Ergotherapie Nederland, en NVLF | Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie); - ondersteuning van knowledge brokers bij het implementeren van zorginnovaties in de dagelijkse praktijk; - organisatie van het symposium 'Onbegrensde CVA/NAH zorg?' op 29 november 2024 in Utrecht; - uitwerking van de integratie tussen Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland en Breinlijn (Stichting LOHL); 🎤 leren van 3 regionale netwerken voor mensen met een CVA/NAH hoe transformatie naar passende zorg invulling krijgt en welke 'werkende mechanismen' hierbij een rol spelen. Monique Bergsma (namens Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland) en Madelon Rooseboom (namens Zorginstituut Nederland) deelden de opgedane lessen en inzichten en deden dit samen met Pien Slingerland-Kerkhoff, Mario Pietersma, en Silvie Bollars. Het verbindend vermogen dat door coördinatoren wordt geleverd, blijkt cruciaal bij de transformatie naar passende zorg voor mensen met een CVA/ NAH. Alle lessen en inzichten hieromtrent zullen binnenkort worden gedeeld. ⁉️ het belang van de beschikbaarheid en duiding van informatie over kwaliteit van regionale netwerkzorg, bekostiging van domein- en sectoroverstijgende samenwerking, en andere ontwikkelingen werden naar voren gebracht om met elkaar nader te bespreken en/of samen op te pakken. De betrokkenheid van aanwezigen bij regio-overstijgende onderwerpen is heel inspirerend voor de Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland en van grote waarde bij het realiseren van haar ambities.

  • Organisatiepagina weergeven voor Breinlijn, afbeelding

    2.945 volgers

    🎉 𝗞𝗡𝗖𝗡 𝗲𝗻 𝗟𝗢𝗛𝗟 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘁𝗼𝘁 éé𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗮𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝘇𝗼𝗿𝗴 𝗯𝗶𝗷 𝗡𝗶𝗲𝘁 𝗔𝗮𝗻𝗴𝗲𝗯𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗛𝗲𝗿𝘀𝗲𝗻𝗹𝗲𝘁𝘀𝗲𝗹 (𝗡𝗔𝗛) 🎉 Met grote trots kondigen we aan dat Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) en Landelijk Overleg Hersenletselzorg (LOHL)(Breinlijn), op 1 maart 2025 zullen integreren tot één landelijke organisatie voor zorg bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Deze integratie is het resultaat van een uitgebreide analyse, uitgevoerd onder begeleiding van Common Eye, waarbij de overlap en aanvulling tussen beide organisaties, evenals hun gedeelde ambitie om de zorg voor mensen met NAH te verbeteren, centraal stonden. Door deze krachtenbundeling ontstaat een sterk, landelijk netwerk dat regionale zorgnetwerken optimaal kan ondersteunen in preventie, diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met NAH. De nieuwe organisatie zal zich focussen op samenwerking, innovatie, kennisdeling en het versterken van regionale zorgnetwerken. Daarbij blijft er aandacht voor het tempo en de zelfstandigheid van deze netwerken, zodat zij op hun eigen manier kunnen ontwikkelen richting passende zorg voor mensen met NAH. In het laatste kwartaal van 2024 starten de voorbereidingen voor de bestuurlijke integratie van beide stichtingen, zodat de nieuwe landelijke organisatie vanaf 1 maart 2025 operationeel is. Het volledige persbericht is bijgevoegd. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hersenstichting Hersenletsel Alliantie #NAH #Gezondheidszorg #Samenwerking #Innovatie #Zorgnetwerken #KNCN #Breinlijn #KennisnetwerkCVA #LOHL

  • Breinlijn heeft dit gerepost

    Profiel weergeven voor Marieke van Rijswijk-Peels, afbeelding

    Mijn energie kan mijn enthousiasme niet bijhouden!

    Na ontslag uit het ziekenhuis zonder nazorg was het een hele zoektocht in een nieuw leven met NAH. Eenmaal kennis gemaakt met Renée Wessels van de Breinlijn heb ik sindsdien gepleit voor het meegeven van een folder van de Breinlijn in de ontslagenvelop van het ziekenhuis. Vroeg of laat krijg je vragen en dan kun je de Breinlijn als startpunt pakken. Zij kunnen je verwijzen naar gepaste hulp. Waarom zelf strugglen als je hulp kan vragen. En juist omdat ik dit gemist heb, blijf ik meedenken als eindgebruiker waar verbeterpunten zitten. Beter samenwerken dan erover klagen. (dat probeer ik ook bij het uwv maar daar heb ik denk ik een langere adem voor nodig 😅)

  • Breinlijn heeft dit gerepost

    Profiel weergeven voor Marieke van Rijswijk-Peels, afbeelding

    Mijn energie kan mijn enthousiasme niet bijhouden!

    Na ontslag uit het ziekenhuis zonder nazorg was het een hele zoektocht in een nieuw leven met NAH. Eenmaal kennis gemaakt met Renée Wessels van de Breinlijn heb ik sindsdien gepleit voor het meegeven van een folder van de Breinlijn in de ontslagenvelop van het ziekenhuis. Vroeg of laat krijg je vragen en dan kun je de Breinlijn als startpunt pakken. Zij kunnen je verwijzen naar gepaste hulp. Waarom zelf strugglen als je hulp kan vragen. En juist omdat ik dit gemist heb, blijf ik meedenken als eindgebruiker waar verbeterpunten zitten. Beter samenwerken dan erover klagen. (dat probeer ik ook bij het uwv maar daar heb ik denk ik een langere adem voor nodig 😅)

  • Organisatiepagina weergeven voor Breinlijn, afbeelding

    2.945 volgers

    🎯 𝗧𝗲𝗿𝘂𝗴 𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗲𝗿𝗸 𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝘇𝗼𝗺𝗲𝗿𝘃𝗮𝗸𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗡𝗔𝗛: 𝗛𝗼𝗲 𝗽𝗮𝗸 𝗷𝗲 𝗵𝗲𝘁 𝗮𝗮𝗻? De zomervakantie is voor velen een tijd van rust en herstel. Maar als je een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebt, kan de overgang terug naar werk extra uitdagend zijn. Hoe zorg je ervoor dat je deze stap succesvol zet? 🔄 𝗥𝗼𝘂𝘁𝗶𝗻𝗲 𝗼𝗽𝗯𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻: Start langzaam met het herstellen van je dagelijkse routine. Dit helpt om de overgang geleidelijk te maken en voorkomt dat je jezelf overweldigt. 💬 𝗖𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗶𝘀 𝗸𝗲𝘆: Bespreek je behoeften met je werkgever en collega’s. Samen kunnen jullie kijken naar passende aanpassingen of een gefaseerde terugkeer. ⏸ 𝗡𝗲𝗲𝗺 𝗽𝗮𝘂𝘇𝗲𝘀: Luister naar je lichaam en geef jezelf de tijd om te herstellen tijdens de werkdag. Korte pauzes kunnen een wereld van verschil maken. 💡 𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘇𝗼𝗲𝗸𝗲𝗻: Breinlijn staat klaar om je te helpen. Of het nu gaat om tips voor energiebeheer of gesprekken over de uitdagingen die je tegenkomt, wij zijn er voor jou. Je bent niet alleen. Samen maken we de stap terug naar werk een stuk haalbaarder. Breinlijn staat altijd klaar om informatie, advies en steun te bieden aan mensen met NAH en hun omgeving. Neem contact met ons op via 085-225 0244 of bezoek onze website www.breinlijn.nl voor meer informatie. #NAH #Breinlijn #TerugNaarWerk #Ondersteuning #Gezondheid #ZorgVoorJezelf

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Breinlijn heeft dit gerepost

    Profiel weergeven voor Lotte Stegeman, afbeelding

    Coordinator NAH netwerk West Brabant en Maatschappelijk werk bij de MARQ

    Oke, misschien is ze inmiddels een jaartje ouder...;) Maar de boodschap over Breinlijn is onverandert. Bedankt Marjolein Traa voor het delen van jouw ervaring. Heb jij een vraag voor de Breinlijn neem dan gerust contact met ons op via 085-225 02 44 of via de website www.breinlijn.nl Netwerk Hersenletsel West-Brabant

  • Organisatiepagina weergeven voor Breinlijn, afbeelding

    2.945 volgers

    𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝘃𝗮𝗸𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗡𝗶𝗲𝘁-𝗔𝗮𝗻𝗴𝗲𝗯𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗛𝗲𝗿𝘀𝗲𝗻𝗹𝗲𝘁𝘀𝗲𝗹 (𝗡𝗔𝗛)🌞 De zomer staat voor de deur en voor velen betekent dat tijd voor vakantie, avontuur en ontspanning. Maar voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan het plannen en genieten van een vakantie gepaard gaan met unieke uitdagingen. Toch is het absoluut mogelijk om een heerlijke en verfrissende vakantie te beleven, zelfs met NAH. Hier zijn enkele praktische tips en overwegingen om de komende zomervakantie zo aangenaam mogelijk te maken: 𝟭. 𝗣𝗹𝗮𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗲𝗻 𝗸𝗶𝗲𝘀 𝗱𝗲 𝗷𝘂𝗶𝘀𝘁𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗲𝗺𝗺𝗶𝗻𝗴 Kies een bestemming die goed is afgestemd op je behoeften. Denk aan rustige accommodaties, toegankelijke faciliteiten en een omgeving die niet te druk is. Zorg dat je vooraf onderzoek doet naar de locatie en eventuele speciale voorzieningen. 𝟮. 𝗕𝗼𝘂𝘄 𝗿𝘂𝘀𝘁𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻 𝗶𝗻 Overprikkeling en vermoeidheid kunnen snel toeslaan. Plan daarom voldoende rustdagen of momenten in je dag waarop je kunt ontspannen en herstellen. Dit kan betekenen dat je af en toe een middag aan het zwembad doorbrengt of een boek leest op een rustige plek. 𝟯. 𝗖𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗲𝗲𝗿 𝗱𝘂𝗶𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 Informeer je reisgenoten en het personeel op je bestemming over je situatie. Open communicatie helpt misverstanden voorkomen en zorgt ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Dit kan variëren van hulp bij het dragen van bagage tot het vragen om een rustige tafel in een restaurant. 𝟰. 𝗪𝗲𝗲𝘀 𝗳𝗹𝗲𝘅𝗶𝗯𝗲𝗹 Laat ruimte in je planning voor onverwachte situaties. Flexibiliteit kan veel stress verminderen. Als iets niet gaat zoals gepland, probeer dan een alternatief te vinden dat beter past bij je behoeften op dat moment. 𝟱. 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿𝗯𝗲𝗿𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴 Zorg ervoor dat je medische informatie bij de hand hebt, inclusief een lijst van medicatie en eventuele noodnummers. Het is ook verstandig om te weten waar de dichtstbijzijnde zorginstellingen zich bevinden op je vakantiebestemming. 𝟲. 𝗠𝗮𝗮𝗸 𝗴𝗲𝗯𝗿𝘂𝗶𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗶𝗻𝗴 Bijvoorbeeld, Breinlijn biedt advies en ondersteuning voor mensen met NAH en hun naasten. Wij kunnen je helpen met vragen over vakantieplanning, tips voor het omgaan met NAH op vakantie, en meer. Neem contact met ons op voordat je vertrekt om goed voorbereid te zijn. 🏖️ 𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗶𝗷 𝘁𝗶𝗽𝘀 𝗼𝗳 𝗲𝗿𝘃𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝘃𝗮𝗸𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗡𝗔𝗛? 𝗗𝗲𝗲𝗹 𝘇𝗲 𝗵𝗶𝗲𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿! 🏖️ Deel je verhaal, geef tips of stel vragen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen een heerlijke zomervakantie heeft, ongeacht de uitdagingen die NAH met zich meebrengt. #NAH #Vakantie #Zomervakantie #Gezondheid #Balans #Rust #Reizen #Breinlijn

    • Niet-aangeboren Hersenletsel en zomervakantie.
  • Breinlijn heeft dit gerepost

    Organisatiepagina weergeven voor NAH netwerk Zuidoost Brabant, afbeelding

    715 volgers

    Jongerenprogramma "The Class" naar Brabant in 2025 “Jongeren in Brabant moeten ook kunnen deelnemen aan The Class” “Er zijn hier zoveel mooie en grote bedrijven, die ons hierbij kunnen helpen. Het moet lukken” 28 mei jl. hebben we de eerste aftrap gedaan om het programma ‘The Class’ van de Hersenstichting naar Brabant te krijgen. Onder leiding van dagvoorzitter Tonny de Groot hebben meerdere stakeholders uit het NAH netwerk hebben in Eindhoven samen gebrainstormd wat nodig is om dat mogelijk te maken. We hebben een inspirerende middag gehad met heel veel enthousiaste deelnemers. We zijn overtuigd dat dit realiseerbaar is en we in 2025 kunnen starten in Brabant. Dit initiatief wordt georganiseerd door NAH netwerk Zuidoost Brabant samen met Hersenstichting, Zorgnetwerk Midden-Brabant (Hersenletsel netwerk Ivon Groot-Kolsteren), NAHketen Oss-Uden-Meijerij (Silvie Bollars), NAH keten Den Bosch (Angelique Habraken), Netwerk Hersenletsel West Brabant (Lotte Stegeman)   Wat is The Class? The Class biedt jongvolwassenen (18-30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel een traject aan om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het is een coaching-en re-integratie traject met als doel de jongeren werk fit te maken en ze te begeleiden naar een passende, duurzame werkplek. Voor meer informatie: https://lnkd.in/eYChD5Av   Waarom The Class in Brabant? Omdat we zowel vanuit Breinlijn als vanuit onze netwerkpartners zien en horen dat ook in onze regio jongeren met NAH vastlopen op de route richting (betaalde) arbeid. Het zou waardevol zijn als ook onze jongeren de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan dit succesvolle project. Echter, het project draait nu alleen in het westen en oosten van Nederland. Waardoor reistijd veelal een factor is die deelname voor de jongeren belemmert.   Heb je vragen hierover, stel ze aan de netwerkcoördinator van jouw regio. Archipel Zorggroep Máxima MC Zorg in Oktober Vitalis WoonZorg Groep ZuidZorg Catharina Ziekenhuis Elkerliek ziekenhuis de Zorgboog Libra Revalidatie & Audiologie SWZzorg Savant Zorg ORO Lunet MEE De Meent Groep Valkenhof GGzE GGZ Oost Brabant

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Vergelijkbare pagina’s

Door vacatures bladeren