Bijdrage van Amsterdam UMC

Organisatiepagina weergeven voor Amsterdam UMC, afbeelding

135.407 volgers

Uit onderzoek van Amsterdam UMC blijkt dat digitale consulten een win-winsituatie kunnen opleveren voor arts en patiënt. Onderzoekers verdeelden 150 patiënten in twee groepen. De ene groep kreeg digitale consulten en de andere groep volgde het traditionele zorgpad. Na 12 weken bekeken de onderzoekers hoeveel patiënten de optimale combinatie van medicijnen kregen. “De onderzoeksdata laten zien dat de nieuwe manier beter werkt dan de manier waarop we nu de zorg organiseren”, aldus cardioloog Mark Schuuring. Meer lezen? 👇 #AmsterdamUMC #onderzoek #consult #medicijn

Digitale consulten leiden tot zorgverbetering voor patiënten met hartfalen

Digitale consulten leiden tot zorgverbetering voor patiënten met hartfalen

amsterdamumc.org

Michiel Hart

Médecin retraité néerlandais habitant en France; je ne travaille plus!

1 w

Ik lees dit met gemengde gevoelens. Misschien is het -met een teruglopend aantal beschikbare zorg uren en toenemende vergrijzing, morbiditeit en theoretisch beschikbare technologie (ook wel weer afhankelijk van gekwalificeerd personeel) - een onvermijdelijke ontwikkeling. In Frankrijk zijn er bij de tekorten aan huisartsen al in apotheken maar ook winkelcentra ~ 5000 van een soort telefooncellen geplaatst waar je een zoom gesprek met een arts kunt krijgen, en de arts wat diagnostiek op afstand kan doen, denk aan smart watch technologie. Het lijkt een ontwikkeling die ook in NL zou kunnen doorzetten, als er geen beleidskeuzes worden gemaakt om voldoende huisartsen zorg te kunnen blijven garanderen !

Eigelijk hellemaal niet eens! Waar gaan wij naar toe als mensen? Niks kan of beter zijn dan een face to face sessie! 

Beste Michiel, wij kunnen gelukkig nog op de urgentie keus menu van de huisarts intikken en krijg je een huisarts aan de lijn; die overleg met de betreffende ziekenhuis en wordt je heel snel terug gebeld met het advies die kan variëren tussen, een ambulance wordt naar je verstuurd tot aan even afwachten, en weer bellen, etc. Het werkt! Tenminste voorlopig!! 

Marcel Heldoorn

innovator met visie en de vastberadenheid die te realiseren

5 d
Meer commentaar weergeven

Meld u aan als u commentaar wilt bekijken of toevoegen