Bijdrage van Koninklijk Huis

Organisatiepagina weergeven voor Koninklijk Huis, afbeelding

32.953 volgers

De benoemingen van de nieuwe ministers en staatssecretarissen worden vastgelegd in Koninklijke Besluiten. Ook het ontslag van het oude kabinet is hierin vastgelegd. De kabinetsbeëdiging start met de ondertekening van deze besluiten door de Koning en de minister-president op Paleis Huis ten Bosch. Met het contraseign door de minister-president komt de ministeriële verantwoordelijkheid tot uitdrukking. De ministers die een staatssecretaris krijgen toegewezen ondertekenen het Koninklijk Besluit waarin de staatssecretaris van hun ministerie wordt benoemd. Meer weten over de kabinetsformatie en de rol van de Koning? Zie: https://lnkd.in/dpWKQTmB Video: RVD

Berend de Boer

Ceremoniemeester/-spreker, funerair spreker, representatie en protocol, historicus / per direct beschikbaar

1 mnd

Wellicht verdient het verschil tussen het afleggen van de eed en de belofte voor sommige bewindslieden nog enige toelichting.

Het is donker in de tuin…

  • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
drs. Pascal J.A.A. Wassen bc

Arbeidsrechtspecialist / Bedrijfskundige

1 mnd

Daar zit je dan met je gehuurd pak….

Het regelmatig wisselen van ministers op departementen doet de continuïteit en effectieve uitvoering van beleid geen goed. Wat voor impact kan een minister daadwerkelijk hebben wanneer zijn of haar ambtstermijn kort is.

Marianne Mulders-Eland

via Receptioniste.nl : receptioniste/telefoniste (oproepbasis) met administratieve taken én daarnaast genieten met een grote "G" !

1 mnd

Succes en wijsheid toegewenst.

Loek van der Leek

available for work (mijnbouwkundig ingenieur, chemisch technoloog)

1 mnd

Dr. P.H. (Pieter) Omtzigt Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal en lid Raad van Europa Postbus 20018 2500 EA Den Haag Heerlen, 15 april 2023 Den Haag, een mooie mijlpaal!? Ik ben ervan overtuigd (in het belang van de staat) dat het gehele parlement, met dezelfde overtuiging als de nationale gemeenschap, zich zullen inspannen om de aanpassing van de Grondwet voor Mensenrechten zo goed mogelijk te ondersteunen en aan de huidige moderne tijd aan te passen en te moderniseren om de enige reële verbinding die er bestaat met en tussen politiek, burgermaatschappij en samenleving te herstellen. Want waar een wil is, is een weg naar recht en gerechtigheid: De geboorte van een nieuwe democraat met stemrecht, de mens elementaire en staat fundamentele grondrechten van een democratisch koninkrijk. Ir. ing. (met acte onderwijs) zonder kinderen. Vandaar het voorstel voor een wijziging in de Nederlandse grondwet mede omdat in modern liberaal Nederland de Joods-Christelijke beschaving, cultuur en waarden verloren dreigen te gaan. Destijds afstuderende voor Cum Laude onder Heerema tegenwoordig (nu) wonende in Gstaad Zwitserland. Veel succes met het nieuwe kabinet. Loek Van der Leek

  • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Shahlah Olimpia Elena

De liberale kijk op dingen. My life is a reflection of my highest aspirations.

1 mnd

Schoof kijk er zelf van verbaasd.

Tommy G.

consult. veiligheid.

1 mnd

Gefeliciteerd all en hoop dat U all er een mooie BEGIN VAN MAAKT . POLITICUSE IS EEN APARTE BAAN..**** en alway's responsibility voor onze KONING.

Patricia J. C. Eijsermans

Aluminium, Steel Rail, Machines, Measuring equipment, mechanical engineering

1 mnd

Respect voor het aangaan van deze ingewikkelde taken om met, voor en SAMEN met ons NEDERLAND in vrede en vrijheid te laten voort werken en leven. Met als doel een meer betekenisvol en duurzaam land in verbinding. We zullen er SAMEN hard aan moeten werken. Dank u, dank u, dank U!!!

Meer commentaar weergeven

Meld u aan als u commentaar wilt bekijken of toevoegen