Bijdrage van NRC

Organisatiepagina weergeven voor NRC, afbeelding

87.247 volgers

Notarissen mogen in principe helemaal niet in vastgoed beleggen. Desondanks kocht de top van Het Notarieel, ’s lands grootste notariskantoor, de afgelopen jaren aardig wat panden op. Verhullende constructies met bv’s en cv’s zorgden ervoor dat de transacties onzichtbaar bleven voor de buitenwereld. 👉 Lees verder via de link: https://lnkd.in/e_gi5afr 🎨 Leonieke Fontijn #notaris #vastgoed #onderzoek

  • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Jeroen van der Weele

Notaris gespecialiseerd in het ondernemingsrecht | specialist Wwft (AML)

2 mnd

Als het niet mag en dit blijkbaar al jaren speelt….waar is dan onze toezichthouder #bft gebleven? Dit soort dingen moeten dan toch naar voren komen? Daar is toch ook het toezicht voor bedoeld? Of was dit zo geraffineerd opgezet dat het niet opviel? Net als bij Frank Oranje, ook daar bleek jarenlang iets mis te zijn zonder dat de toezichthouder ingreep.

John Roozeboom

Notary, Company law specialist. Assists companies and their advisors.

2 mnd

En het beleggingsverbod zou wat mij betreft afgeschaft kunnen worden. Net als meer regels die notarissen bepaalde zaken verbieden of juist verplichten. Op de notaris rust immers al een zeer zwaarwegende zorgplicht. Daar vallen veel van de verboden en verplichtingen makkelijk onder te scharen. De verduidelijking van de KNB bijvoorbeeld over de nieuwe kijk op beleggingen door notarissen bevatte wat mij betreft niets (ik bedoel ook NIETS ) nieuws. Als notaris weet je best wat wel en niet kan gelet op je taak en verantwoordelijkheden uit hoofde van je functie.

John Roozeboom

Notary, Company law specialist. Assists companies and their advisors.

2 mnd

Maar laten we ook niet te snel oordelen. We hebben nu nog slechts 1 kant van het verhaal gehoord.

Meer commentaar weergeven

Meld u aan als u commentaar wilt bekijken of toevoegen