Bijdrage van PROVADA

Organisatiepagina weergeven voor PROVADA, afbeelding

10.957 volgers

Here she is! Hero Mirjam Schmull (winnaar PROVADA Inspiratie Awards2024) is nu ook Changemaker. Lees hier het verhaal van een #circulaire doener Merwede

Organisatiepagina weergeven voor Change Inc., afbeelding

19.949 volgers

Volgens Mirjam Schmull, van huis uit architect en expert op het gebied van circulair bouwen, is de tijd van praten voorbij. Theorieën over circulair bouwen zijn er volop, nu moeten ze worden uitgevoerd. “Het meeste wat we moeten doen, hebben we al bedacht. Waar vooral de kracht in zit, is het dóen, het realiseren, het toepassen van alles wat we al kennen en weten. We moeten niet meer in pilotprojecten denken, maar kijken naar hoe we al het geleerde schaalbaar een herhaalbaar kunnen maken.” Volgens Schmüll zijn er nog enorme stappen te zetten voordat de bouwsector volledig circulair is. En volgens haar is er een wereld te winnen in de gebouwde omgeving. “Hoe kunnen we binnen onze huidige koolstofbudget maximaal gebruikmaken van onze grote, bestaande bouwdelen voor renovatie en het ontwikkelen van nieuwbouw? Dat moeten we in gedachten houden bij het ontwerpen van gebouwen.” “Mijn filosofie: kijk eerst naar wat je al hebt, zorg daarna dat je dat aanvult met biobased materialen en overweeg daarna pas nieuwe materialen. Volgens mij is dat de enige manier om binnen ons koolstofbudget te blijven. Er zijn al goede voorbeelden van die manier van denken, maar nog niet genoeg.”

Changemaker Mirjam Schmüll opent deuren in de circulaire bouw: ‘Wanneer een weg doodloopt, ben ik altijd bezig met wat er wél kan’ | Change Inc.

Changemaker Mirjam Schmüll opent deuren in de circulaire bouw: ‘Wanneer een weg doodloopt, ben ik altijd bezig met wat er wél kan’ | Change Inc.

change.inc

Meld u aan als u commentaar wilt bekijken of toevoegen