Normale content

Wat zijn de beste zonnepanelen van het moment?

Zonnepanelenkennis weet het!
Wat zijn de beste zonnepanelen van het moment?

Goed nieuws: onlangs heeft Zonnepanelenkennis.nl een flinke update gekregen, waardoor het met uitstek de beste resource is geworden op het gebied van zonnepanelen. Op deze handige website ontdek je wat de beste zonnepanelen zijn van het moment. Ook vind je uitgebreide antwoorden op de meest gestelde vragen. De website is onmisbaar geworden voor iedereen die interesse heeft in zonnepanelen of overweegt om binnenkort zelf zonnepanelen aan te schaffen.

IKEA now sells solar panel battery storage — and you don't have to build it yourself

Top 3 beste zonnepanelen van het moment

Op de website van Zonnepanelenkennis vind je de 10 beste zonnepanelen merken van het moment. Om je alvast een voorproefje te geven, hebben we de top 3 hieronder samengevat. Hoewel China de boventoon voert in de ranglijst, hebben de eerste twee zonnepanelen merken verrassend genoeg een ander land van oorsprong.

1. SunPower

SunPower is een Amerikaans bedrijf dat al sinds 1985 één van de efficiëntste kristallijne zonnepanelen op de markt brengt. Daarnaast bieden ze een hele lange productgarantie van maar liefst 40 jaar met een zeer ruime dekking.

2. AEG

Het Duitse merk AEG is je waarschijnlijk wel bekend van witgoed en allerlei huishoudelijke apparatuur. Sinds 2009 hebben ze ook zonnepanelen in productie genomen en dat heeft goed uitgepakt.

3. LONGi

LONGi werd in het jaar 2000 opgericht in China en is inmiddels een van de grootse fabrikanten op het gebied van zonnepanelen. Ze staan bekend om de hoge kwaliteit en efficiëntie.

91% of residential solar panels face the wrong way at peak hours

Zonnepanelen met Aziatische of Westerse oorsprong

Het is belangrijk om te weten dat de meeste Westerse merken hun zonnecellen laten produceren in Aziatische landen zoals China, Vietnam, Taiwan, Maleisië en Zuid-Korea. Dat een merk Duits of Amerikaans is wil dus niet per definitie zeggen dat de zonnepanelen volledig deze afkomst hebben. Dit maakt ook dat Aziatische panelen niet beter of slechter zijn dan Westerse panelen. Het is geheel afhankelijk van het productieproces. Staar je daarom niet blind op de afkomst of het land waar het zonnepanelen merk is gevestigd. Richt je op de specificaties van de panelen zelf en kijk altijd goed wat het beste past bij de desbetreffende situatie.

0% btw op aanschaf zonnepanelen

Sinds 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft. Op deze manier wil de overheid zowel particulieren als bedrijven stimuleren om te investeren in duurzame energiebronnen. Daarnaast zijn er lokale subsidies beschikbaar in veel gemeenten en provincies. Neem contact op met jouw gemeente en laat je informeren over de actuele subsidieregeling. Je kunt daarnaast kijken naar de zogenaamde Energiebespaarlening. Dit is een speciale lening om energiebesparende maatregelen in of rondom je huis te kunnen betalen.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: