Normale content

Landen met een lager middeninkomen hebben de grootste crypto-adoptie in 2022

Vietnam op de eerste plaats
Landen met een lager middeninkomen hebben de grootste crypto-adoptie in 2022

Chainalysis publiceerde recent de derde editie van de Global Cryptocurrency Adoption Index met een rangschikking van 20 landen gebaseerd op de hoogte van hun cryptocurrency-adoptie dit jaar. Het rapport analyseert opkomende markten en zoekt uit waar de meeste crypto-bezitters in investeren. Het doel van de Index is om te onderzoeken waar ter wereld de bevolking het grootste deel van hun vermogen in crypto stopt.

Ondanks rumoer blijft interesse in cryptocurrency hoog

In de nieuwe Index is te zien dat de adoptie van cryptocurrency het afgelopen jaar is gestabiliseerd na een gestage groei sinds medio 2019. Toch is het belangrijk om te zien dat de adoptie alsnog aanzienlijk hoger ligt dan voordat de markt aantrok in 2019. In eerder onderzoek is al gebleken dat cryptocurrency markten verrassend veerkrachtig zijn geweest tijdens de recente dalingen. Ondanks dat er behoorlijk wat rumoer in de markt is en de koersen van Ethereum en Bitcoin alle kanten opgaan, blijven grote groepen mensen nog altijd geïnteresseerd in cryptocurrency en traden op verschillende platformen zoals bijvoorbeeld Bitcoin Prime.

Ethereum's price surpasses $700 in another astonishing crypto-rally

Vietnam op de eerste plaats adoptie van cryptocurrency

Belangrijke bevindingen uit het rapport zijn onder andere:

  • Opkomende landen domineren de index. We zagen deze trend vorig jaar al, maar nu is hij alleen maar sterker geworden. De Wereldbank heeft landen in vier categorieën ingedeeld op basis van hun inkomensniveau en algemene economische ontwikkeling: hoge inkomens, hogere middeninkomens, lagere middeninkomens en lage inkomens. Op basis van dat kader stellen wij vast dat de twee middelste categorieën de top van onze index domineren.
  • In de top 20 staan tien landen met een lager middeninkomen: Vietnam, de Filippijnen, Oekraïne, India, Pakistan, Nigeria, Marokko, Nepal, Kenia en Indonesië. Vietnam staat op de eerste plaats in de adoptie van cryptocurrency met een hoge koopkracht in gecentraliseerde crypto, DeFi en P2P.
  • Acht landen in de top 20 hebben een hoger middeninkomen: Brazilië, Thailand, Rusland, China, Turkije, Argentinië, Colombia en Ecuador.
  • Slecht twee hebben een hoog inkomen, namelijk de VS en het VK.
  • De VS staan voor het eerst in de top 5. In de editie van 2021 staan ze op de achtste plaats.
  • China is opnieuw toegetreden tot de top 10 van de index nadat het in 2021 de 13e plaats had ingenomen. Dit is interessante informatie gezien het harde optreden van de Chinese regering tegen cryptocurrency-gerelateerde activiteiten, waaronder het verbod op alle handel in cryptocurrency die in september 2021 werd aangekondigd. Deze gegevens wijzen er dus op dat dit verbod ofwel niet doeltreffend is, ofwel slecht wordt gehandhaafd.
  • Nederland bevond zich in 2021 ook niet in de globale top 20, maar Chainalysis zag wel dat Nederland de vierde grootste cryptomarkt had in Europa. In een aankomend rapport, gericht op de adoptie van cryptocurrency in Europa, gaan we in meer detail in op de ontwikkelingen in Europa en Nederland in het afgelopen jaar. Ook zullen andere gebieden als Afrika, Azië en Oost-Europa worden uitgelicht over de aankomende weken.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: