Normale content

Mensen delen hun slechtste Airbnb-ervaringen op Twitter

Pak de bak popcorn er maar bij
Mensen delen hun slechtste Airbnb-ervaringen op Twitter

Eerder deze week deelde een Twitter-gebruiker foto's van wat zij dacht dat camera's waren, alleen dan vermomd als brandsproeiers bij haar Airbnb in Philadelphia. Dit zette andere gebruikers aan om hun Airbnb-horrorverhalen op Twitter te delen. Hoewel een onderzoek door de politie van Philadelphia uitwees dat er helemaal geen verborgen camera's in de Airbnb waren, was de schade op de sociale media al aangericht.

Het camerabeleid van Airbnb

Airbnb heeft strikte richtlijnen voor camera's en opnameapparatuur, verhuurders moeten bekend maken welke apparaten zich in het pand bevinden. Deze apparaten zijn ook alleen toegestaan in gemeenschappelijke ruimtes, zoals voordeuren of opritten.

"Ons beleid verbiedt verborgen camera's ten strengste en we ondernemen krachtige actie in de uitzonderlijk zeldzame omstandigheden waarin dit is gemeld, waaronder het assisteren van de rechtshandhaving om hen te helpen criminelen ter verantwoording te roepen," vertelt een woordvoerder van Airbnb aan Mashable. "Ons Veiligheidsteam is 24/7 beschikbaar om gasten met zorgen over de veiligheid te ondersteunen."

Uit de stroom van tweets en berichten deze week lijkt het erop dat de meeste negatieve ervaringen met Airbnb's worden toegeschreven aan de verhuurders, in plaats van aan de accommodaties. Velen noemen hoge schoonmaakkosten, naast regels die betalende gasten verplichten om de accommodaties toch schoon te maken, waarbij sommigen zelfs klusjeslijsten voor het uitchecken en strenge accommodatieregels opleggen.

Airbnb of hotel?

Het Airbnb versus hotels debat is al een tijdje aan de gang, en met de toenemende eisen van verhuurders en de steeds hogere prijzen van verhuur, overwegen mensen om Airbnb helemaal te dumpen. Dit geldt voor zowel gasten als voormalige Airbnb verhuurders.

  翻译: