Normale content

Review Twisters: simpel bioscoopplezier met heerlijke spanning

Vervolg heeft veel van het DNA van zijn voorganger
Review Twisters: simpel bioscoopplezier met heerlijke spanning

Een sequel op een jaren 90 box office monster? Sinds Top Gun: Maverick uitkwam, is het een (bijna) zekere manier voor succes in de bioscoop. Nu is er het vervolg op Twister (1996), een financieel monster dat meer dan $500 miljoen verdiende toen het uitkwam. Kan Twisters (2024) dezelfde aandacht genereren bij het publiek?

Twisters staat, qua verhaal, los van zijn voorganger en heeft een nieuwe cast die een vergelijkbaar verhaal volgen. Net zoals in Twister volgt deze film een getraumatiseerde meteoroloog die levens wil redden, terwijl de mensen om haar heen vastzitten in kapitalistische valkuilen die de investeerder op nummer 1 zetten. Jawel.

LEES OOK: Review Philips 49B2U6900CH: breed, breder, breedst

De unieke factor in deze film? Een social media influencer die de tornado-jagers ontmoet met een pick-up truck die door tornado's heen kan rijden én een team onervaren Gen Z'ers met een hart van goud.

Terug naar nu

Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones) was vroeger een getalenteerde stormjager. Terwijl ze met haar team, waaronder haar vriend Jeb (Daryl McCormack) en Javi (Anthony Ramos) een tornado achtervolgt die een baanbrekende theorie van haar kan bewijzen, gaat, zoals verwacht, alles mis.

Jaren later werkt Kate in New York City als Javi haar opspoort. Na een tijd in het leger te hebben gewerkt, is hij gaan werken voor een hightechbedrijf dat stormen volgt met behulp van nieuwe technologie die tornado's als nooit tevoren kan bestuderen.

LEES OOK: Netflix toont exclusieve behind-the-scenes van het laatste seizoen van Stranger Things

Overtuigende actie én - acteerwerk

Op avontuur in het Midwesten van de VS tijdens een ongekend stormseizoen, zien we Javi en Kate opgaan tegen een groep influencers die van stormjagen een spelletje maken. Die crew wordt geleid door Tyler Owens (Glen Powell), de grootste ster van de film. Het is geen toeval dat hij ook een leidende rol had in Top Gun: Maverick.

Twisters volgt op veel manieren dezelfde structuur als zijn voorganger uit de jaren '90. Dat maakt het overigens verre van een saaie film, eerder het tegenovergestelde. De film zit vol actie en sterke optredens van de cast, vooral Edgar-Jones en Powell. De twee bouwen een leuke vriendschap op die melig maar overtuigend is.

Het werkt gewoon

Twisters doet - eerlijk is eerlijk - niet veel unieks, maar het werkt gewoon zo goed. De ongemakkelijke liefdesdriehoek, de intense beelden, de angst en het plezier. De film behandelt tornado's zoals ze in het echt zijn, prachtig en spannend totdat ze vernietigend en eng worden.

Het is wel een vreem vervolg, soms meer een remake van het origineel dan een ware opvolger. Hiermee ontwijkt regisseur Lee Isaac Chung veel onnodige problemen, maar geeft ook het gevoel dat dit even goed een compleet onafhankelijke film had kunnen zijn. De connectie met het origineel voelt soms meer als marketing; de nineties zijn natuurlijk erg populair op dit moment.

LEES OOK: Samsung Galaxy Ring hands-on review: niet alleen maar gezondheidsfuncties

Twisters: een heerlijk gevoel

De karakters zijn stereotype, vooral Powell's Tyler Owens. Zijn plattelandse gevoeligheden zijn klassiek Amerikaans, en hoewel dat soort stereotypes vaak frustrerend kunnen zijn, werkt het hier goed omdat de film geen kant kiest. Alle personages zijn hetzelfde wanneer ze voor de tornado staan.

De karakters zien dat in, en de filmmakers ook, en Twisters krijgt hierdoor een harmonieus gevoel dat door de kijker erg gewaardeerd kan worden. De film begint ietwat langzaam na de intense openingsscène, maar richting het einde ben je dat al lang vergeten. De spanning neemt je gaandeweg simpelweg over. En dat is een heerlijke gevoel!

Twisters is vanaf 18 juli te zien in de bioscoop.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: