Normale content

Vier redenen waarom investeren in Bitcoin nog steeds interessant is

hodl, hodl
Vier redenen waarom investeren in Bitcoin nog steeds interessant is

De cryptomarkt staat onder druk en de koersen hebben er wel eens beter voorgestaan. Toch denken veel crypto-enthousiastelingen dat met name Bitcoin nog altijd een goede investering blijft. We zetten de belangrijkste redenen op een rij.

Sparen levert niks meer op

Met de huidige inflatie is geld op de bank zetten eigen een kansloze exercitie. Dat wil zeggen, als je het wilt laten renderen. Geld op de bank zetten betekent sowieso dat het op termijn minder waard wordt en de rente die je als consument/ klant ervoor krijgt is nihil.

Door nu in Bitcoin te investeren – wellicht juist nu omdat de koersen relatief laag staan – ben je wellicht later spekkoper wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen.

 

Bitcoin is 100% van jou

Over cryptocurrency wordt wel gezegd dat het volatiel is. Dat is zeker het geval maar dat geldt in meer of mindere mate ook voor aandelen. Aandelen in klassieke bedrijven gold lange tijd als een vrij zekere manier om je geld te beleggen maar met de huidige conjunctuur is niets zeker. Ook de aandelenmarkt staat onder druk en is momenteel erg grillig. Bij Bitcoin weet je een ding zeker: de digitale munten zijn van jou, het is transparant en je bent niet afhankelijk van een Raad van Bestuur of een CEO die het opeens op zijn heupen krijgt. Je bent dus niet alleen gebruiker van Bitcoin maar ook 100% eigenaar. Niemand anders dan jij hebt er wat over te zeggen, geen overheid of bank.

Als belegger heb je absolute soevereiniteit over digitale activa. Omdat Bitcoin-activa geen gecentraliseerde autoriteit vereist om het eigendom te erkennen, kun je met je Bitcoin doen en laten wat je wilt. In tijden van oorlog of crisis, waarbij banken dreigen om te vallen, is de mogelijkheid om je digitale activa te behouden zonder je zorgen te maken onbetaalbaar.

Betrouwbaar voor lange termijn

Het klinkt wellicht wat tegenstrijdig gezien de wisselende koersen maar de betrouwbaarheid van Bitcoin is een belangrijke reden waarom mensen ervoor kiezen om in digitale valuta te investeren. Omdat er een eindige voorraad Bitcoin is hebben we te maken met een langdurige en stabiele vorm van valuta die niet onderhevig kan zijn aan ‘verdunning’ door inflatie door politieke of overheidsinstanties. Er kunnen niet oneindige Bitcoins gemijnd worden, op het gegeven moment is het maximaal aantal bereikt. Dat spreekt voor de waarde van de digitale munt.

How to shop on Amazon using Bitcoin (and other cryptocurrencies)

Decentralisatie

Decentralisatie is nog altijd een van de meeste krachtige en aantrekkelijke aspecten van Bitcoin, als cryptocurrency. Open-source gedecentraliseerde systemen zijn robuust en beter bestand tegen aanvallen en remmen slechte of irrationele actoren af. Het Bitcoin-netwerk vereist bijvoorbeeld dat de meerderheid van de miners allemaal dezelfde bijgewerkte clientsoftware draaien om wijzigingen in het protocol door te voeren.

  翻译: